Premier League

Live Blog Premier League etapa a 31-a. WBA, victorie clară cu Southampton! Everton, remiză cu Brighton

12.04.2021 | 21:59
Live Blog Premier League etapa a 31a WBA victorie clara cu Southampton Everton remiza cu Brighton
ADVERTISEMENT

Pe durata a patru zile, începând de vineri, 9 aprilie, și încheind cu luni, 12 aprilie, se va derula etapa a 31-a din Premier League. 

Programul etapei a 31-a din Premier League

Vineri, 9 aprilie

Fulham – Wolverhampton 0-1 (A. Traore 90+2)

Sâmbătă, 10 aprilie

Man. City – Leeds United 1-2 (Torres 76 / Dallas 42, 90+1)

Min. 45+1 / Liam Cooper (Leeds United) a fost eliminat pentru un fault, dur după ce arbitrul a consultat VAR-ul.

ADVERTISEMENT


Liverpool – Aston Villa 2-1 (Salah 57, Alexander-Arnold 90+1 / Watkins 43)

Liverpool s-a impus pe teren în propriu cu Aston Villa, scor 2-1, şi este prima victorie a “cormoranilor” pe “Anfield” după aproape cinci luni. Pe 16 decembrie 2020, echipa lui Jurgen Klopp o învingea “acasă” pe Tottenham, scor 2-1.



Crystal Palace – Chelsea 1-4 (Benteje 63 / Havertz 9, Pulisic 10, 78, Zouma 30)



Duminică, 11 aprilie

Burnley – Newcastle 1-2 (Vydra 18 / Murphy 59, Saint-Maximin 64)



West Ham – Leicester 3-2 (Lingard 29, 44, Bowen 48 / Iheanacho 71, 90+1)


Tottenham – Man. United 1-3 (Son 40 / Fred 57, Cavani 80, Greenwood 90+5)


Sheffield United – Arsenal 0-3 (Lacazette 33, 85, Martinelli 72)


Luni, 12 aprilie

West Bromwich – Southampton 3-0 (Pereira 32, Phillips 35, Robinson 69)


Brighton – Everton 0-0


 

Jesse Lingard, pe lista lui Real Madrid

UPDATE, 12 aprilie, ora 17:00 / Jesse Lingard a intrat în formă după ce Manchester United l-a împrumutat la West Ham United până la finalul actualului sezon. Fotbalistul de 28 de ani a înscris opt goluri în cele nouă meciuri jucate în tricoul londonezilor, iar mijlocaşul ofensiv a intrat pe lista lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

În vară, când se va întoarce la Manchester United, Jesse Lingard va intra în ultimul an de contract, iar oficialii echipei de pe “Old Trafford” ar putea să ia în calcul vânzarea jucătorului. Conform ESPN, PSG şi Inter sunt şi ele interesate de internaţionalul englez.


Frank Lampard este dorit de Crystal Palace

UPDATE, 12 aprilie, ora 14:19 / Frank Lampard ar putea să revină în Premier League, după ce a părăsit-o pe Chelsea în această iarnă. Antrenorul de 42 de ani se află pe lista lui Crystal Palace. Conducerea clubului caută un înlocuitor pentru Roy Hodgson, care ar putea să plece în vară.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Frank Lampard, oficialii lui Crystal Palace îi mai au pe listă pe Eddie Howe şi Sean Dyche. După ce s-a retras în 2017, fostul internaţional englez le-a pregătit pe Derby County şi Chelsea. Alături de formaţia londoneză, Lampard a ajuns până în finala Cupei Angliei, pierdută în faţa lui Arsenal.


Heung-Min Son, în lacrimi după Tottenham – Man. United 1-3

UPDATE, 12 aprilie, ora 12:26 / Heung-Min Son a fost unul dintre protagoniștii meciului dintre Tottenham – Manchester United. A marcat pentru gazde, însă a fost atacat dur de cei de la United, fiind acuzat că s-a prefăcut la un fault care a dus la anularea unui gol. După meci, mijlocașul a izbucnit în lacrimi:

ADVERTISEMENT

“Nici nu știu ce să zic. Îmi pare rău și mă simt foarte rău după acest rezultat. Știu că fanii sunt foarte dezamăgiți. Cred că sunt mult mai dezamăgiți decât noi și chiar îmi pare rău pentru această situație. Chiar mi-am dorit să câștigăm, din tot sufletul. 

Știu că e ușor să spunem: «Hai să fim pozitivi, dăm totul pe teren!». Chiar vreau să încheiem bine acest sezon. Avem 6 puncte de recuperat și trebuie să ne câștigăm meciurile și să așteptăm alte echipe să piardă puncte.

Trebuie să ne asumăm responsabilitatea. Fotbalul este despre rezultate. Dacă câștigăm, sunt fericit, iar când pierdem sunt afectat două sau trei zile. Trebuie să ne revenim vineri, la meciul cu Everton”


Război între Mourinho și Solskjaer

Între Jose Mourinho și Ole Gunnar Solskjaer a izbucnit un război al declarațiilor după Tottenham – Manchester United 1-3. Totul a plecat de la Heung Min Son, care a fost faultat de McTominay în prima repriză, iar golul celor de la United a fost anulat după această fază controversată din camera VAR:

“Dacă a fost o eroare clară, a fost o eroare clară la care s-au mai şi uitat. A fost un gol perfect valabil. Nu ar trebui să ne lăsăm păcăliţi. Dacă fiul meu stă pe jos 3 minute şi are nevoie de 10 prieteni să-l ajute să se ridice, nu va primi mâncare. Nu noi am fost păcăliţi, arbitrul s-a păcălit”, a spus Solskjaer.

Replica lui Mourinho nu s-a lăsat așteptată: “Sunt foarte surprins de comentariile făcute de Ole în privinţa lui Sonny. Nu mă întrebaţi despre asta, am vorbit deja cu Ole, ne-am întâlnit acum câteva minute. Dacă eu aş spune că dacă un jucător de la altă echipă ar fi copilul meu, nu i-aş da de mâncare la cină, care ar fi reacţiile?

E foarte, foarte trist şi cred că e şi mai trist că nu se vorbeşte despre asta. E foarte trist că nu aveţi onestitatea morală să mă trataţi precum îi trataţi pe ceilalţi. Sonny este foarte norocos că tatăl său e un om mai bun decât Ole. Sunt tată şi eu şi ca tată trebuie mereu să-ţi hrăneşti copiii, nu contează ce fac. Dacă trebuie să furi ca să-ţi hrăneşti copiii, atunci furi. Sunt foarte, foarte dezamăgit.

În Portugalia, avem o vorbă: pâinea e pâine şi brânza e brânză. I-am spus deja lui Ole ce cred despre afirmaţiile lui şi sunt foarte dezamăgit că în primele 5, 6, 7 întrebări aţi ignorat dimensiunea acestor comentarii.”


Cine pleacă de la Liverpool în vară

UPDATE, 11 aprilie, ora 12:10 / Liverpool are un sezon modest în Premier League şi tremură pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor din stagiunea viitoare. Presa din Anglia a anunţat ce jucători au intrat pe lista neagră a lui Jurgen Klopp.

Adrian, Xherdan Shaqiri şi Divock Origi ar urma să plece în vară de pe “Anfield”, după ce aceştia nu au mai prins minute la Liverpool. Georginio Wijnaldum va părăsi şi el campioana Angliei, din moment ce contractul îi expiră la finalul sezonului şi prelungirea acordului nu mai este o opţiune pentru conducătorii “cormoranilor”.


Presiune pe Jose Mourinho înainte de Tottenham – Manchester United

UPDATE, 11 aprilie, ora 10:30 / Tottenham se află în lupta pentru locul 4 din Premier League, care duce în grupele Ligii Campionilor, însă o înfrângere în derby-ul cu Manchester United, programat duminică, de la ora 19:00, ar putea să strice planurile londonezilor.

Presa din Anglia anunţă că Jose Mourinho se află sub presiune înainte de Tottenham – Manchester United, iar o înfrângere i-ar îngreuna situaţia la echipa din capitala Angliei. Londonezii au fost eliminaţi de Dinamo Zagreb din Europa League, iar ratarea Ligii Campionilor ar fi echivalentă cu demiterea portughezului.


Sistemul VAR, motiv de un nou scandal în Premier League

UPDATE, 10 aprilie, ora 21:30 / Sistemul VAR a creat din nou vâlvă în Premier League, iar victimă a fost Liverpool. În prelungirile primei reprize, Roberto Firmino a egalat, însă reuşita brazilianului a fost anulată din cauza unui ofsaid la o fază premergătoare golului.

Mai exact, pe reluările VAR, Diego Jota ar fi fost într-un ofsaid milimetric atunci când a primit balonul de la Alexander-Arnold. Liverpool a întors scorul după pauză, însă decizia arbitrilor a fost intens contestată.

“Îmi pare rău, dar VAR devine din ce în ce mai ridicol. Cum Dumnezeu pot afirma cu atâta siguranță că ăsta e un ofsaid? E ridicol!”, a spus Gary Lineker. “Evident că e o prostie! VAR e o prostie! Distruge sportul cu decizii aiurea luate din 5 în 5 minute”, a fost completarea lui Stan Collymore.


Harry Kane ar putea să plece de la Tottenham în vară

UPDATE, 10 aprilie, ora 12:17 / Harry Kane ar putea să-şi schimbe echipa din vară, dacă Tottenham nu va prinde un loc în grupele Ligii Campionilor. Conform The Athletic, atacantul de 27 de ani simte nevoia unei noi provocări, la un club care să fie în lupta pentru trofee pe plan intern, cât şi internaţional.

Jurnaliştii englezi susţin că Harry Kane ar putea să plece în schimbul a 120.000.000 de euro, sumă care ar depăşi transferul lui Gareth Bale de la Tottenham la Real Madrid, când formaţia engleză a încasat 100.000.000 de euro.


Minut de reculegere în memoria Prinţului Philip la meciurile din Premier League

UPDATE, 10 aprilie, ora 10:29 / Meciurile etapei a 31-a din Premier League vor fi precedate de un minut de reculegere în memoria Prinţului Philip, care a murit vineri. De asemenea, acelaşi ritual va avea loc la toate partidele din Marea Britanie în acest weekend. Timp de doi ani, între 1955 şi 1957, Prinţul Philip a fost preşedintele de onoare al Federaţiei Engleze de Fotbal.


Manchester City se concentrează pe partidele din Champions League, acolo unde a obținut o victorie mult mai dificilă decât ar fi crezut cineva acasă, în fața Borussiei Dortmund și este foarte probabil ca în jocul de acasă cu Leeds din acest weekend Guardiola să trimită multe rezerve, pentru a nu risca vreo accidentare a unui om important.

Vestea excelentă pentru tehnicianul catalan este decizia luată de căpitanul echipei, belgianul Kevin de Bruyne, de a-și prelungi contractul cu cetățenii, după ce altă vedetă, Kun Aguero, a anunțat că va pleca în această vară.

Chelsea are derby londonez

Ocupanta locului secund, vecina Manchester United, are meci tare la Londra, cu Tottenham, la câteva zeci de ore după ce a jucat la Granada turul sferturilor de finală din Europa League. Spurs e pe locul 6, la trei lungimi de poziția a patra, ultima de Champions League. În mod normal United nu ar mai avea cum să piardă locul 2.

Lupta pentru locurile 3 și 4 reprezintă sarea și piperul acestor ultime etape din această ediție de Premier League. Chelsea a făcut un imens pas greșit acasă cu penultima clasată West Bromwich, un eșec de proporții, 2-5, absolut de neînțeles și a pierdut locul 4 în favoarea lui West Ham.

West Bromwich – Leicester, confruntarea locurilor 3 și 4

Acum Chelsea vine după o deplasare grea, la Sevilla, unde s-a jucat turul sfertului de finală din Champions League cu Porto și are în campionat un derby londonez în compania lui Crystal Palace. E obligată să câștige, pentru a nu agrava lucrurile tocmai când părea a fi intrat pe drumul drept spre a prinde loc de Champions League.

Actuala ocupantă a locului 4, West Ham, o mare surpriză pentru toată lumea, are însă un meci extrem de greu acasă cu Leicester, echipa de pe treapta de bronz. Vulpile au pierdut acasă în ultima etapă, dar cu robotul Manchester City și încă stau bine în clasament, dar tot mai au nevoie de puncte, pentru a fi sigure de Champions League.

Liverpool, misiune grea înainte de returul cu Real Madrid

West Ham a impresionat la Wolverhampton unde ciocănarii au marcat de trei ori în bârlogul lupilor și arată un potențial pe care nu-l anticipa nimeni, în mare parte rodul muncii antrenorului scoțian David Moyes, un tehnician extrem de experimentat.

Tot după locul 4 încă mai aleargă și Liverpool, care însă se află între ciocan și nicovală. A pierdut clar, la Madrid, sfertul de finală cu Real și acum, înainte de retur, primește acasă pe Aston Villa, locul 9, dar o echipă foarte dificilă din postura de vizitatoare. Și la cum joacă Liverpool de prost orice e posibil.

 

ADVERTISEMENT