Sport

Tottenham pregătește cel mai scump transfer din istoria fotbalului feminin din Anglia. Cât plătește pentru ”trădarea” anului

Fotbalul feminin a cunoscut un avânt uriaș în ultimii ani, iar Tottenham este gata să realizeze cel mai scump transfer făcut vreodată în Anglia.
29.12.2022 | 18:28
Tottenham pregateste cel mai scump transfer din istoria fotbalului feminin din Anglia Cat plateste pentru tradarea anului
Fotbalul feminin a cunoscut un avânt uriaș în ultimii ani, iar Tottenham este gata să realizeze cel mai scump transfer făcut vreodată în Anglia. Sursă foto: chelseafc.com
ADVERTISEMENT

Fotbalul feminin atrage din ce în ce mai mulţi spectatori în tribune, iar cifrele din 2022 sunt de-a dreptul uluitoare. Cele mai urmărite trei meciuri din acest an, în Europa, vin de la întâlniri ale fetelor.

Cât plătește Tottenham pentru cel mai scump transfer din fotbalul feminin din Anglia

Și pentru a marca această creștere impresionantă, clubul Tottenham pregătește cel mai scump transfer din istoria fotbalului feminin din Anglia. Conform Sky Sports, Spurs pune pe masă nu mai puțin de 250.000 de lire sterline pentru aducerea lui Bethany England de la rivala Chelsea.

ADVERTISEMENT

Recordul în materie de transferuri între două formații Insulă era deținut de Lauren James (21 de ani), pentru care Chelsea a plătit în vara anului 2021 celor de la Manchester United suma de 200.000 de lire sterline.

Este adevărat că mutarea lui Beth England (28 de ani) la Tottenham nu ar însemna și cel mai scump transfer din întreaga istorie a fotbalului feminin, deoarece acest record este deținut de Keira Walsh, care a plecat de la Manchester City la Barcelona pentru 400.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

În schimb, England va egala cel mai scump transfer realizat de un club din Anglia. În septembrie 2020, Chelsea o aducea pe daneza Pernille Harder de la Wolfsburg pentru 250.000 de lire sterline.

Beth England, cea mai bună jucătoare din campionatul Angliei în 2020

Bethany England evoluează pe postul de atacant și a făcut parte din naționala Angliei care a câștigat Euro 2022, însă nu a jucat niciun minut la turneul final. Ea are 11 goluri în 21 de partide la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea a ajuns la Chelsea în vara anului 2016 după un sezon fantastic reușit la Doncaster. England mai are contracte cu gruparea londoneză până în 2024, dar este nemulțumită de faptul că a jucat foarte puțin în acest sezon și vrea să prindă lotul Angliei pentru Cupa Mondială din vara viitoare.

Bethany England a marcat 70 de goluri în 148 de meciuri pentru Chelsea și a contribuit decisiv la câștigarea a patru titluri de campioană în această perioadă. De asemenea, ea a fost aleasă în 2020 cea mai bună jucătoare din Women’s Super League, întrecerea internă din Anglia.

ADVERTISEMENT

Campionatul feminin din Anglia este considerat cel mai puternic din întreaga lume, dar oferă şi momente controversate. A fost şi cazul meciului Aston Villa – West Ham United, unde o jucătoare a oaspeţilor a văzut cartonaşul roşu după un croşeu demn de o gală de box.

ADVERTISEMENT