Sport

Totul despre România – Israel, în preliminariile EURO 2024. A prins topul audiențelor pe Arena Națională

Aveţi aici toate informaţiile despre meciul România - Israel, programat sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 21:45, din preliminariile EURO 2024, grupa I.
10.09.2023 | 10:16
Totul despre Romania  Israel in preliminariile EURO 2024 A prins topul audientelor pe Arena Nationala
Asistență record la meciul România - Israel 1-1 de pe Arena Națională. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
10-09-2023
14:10

România - Israel 1-1, în topul asistențelor pe Arena Națională

Organizatorii au anunțat că 49.193 de suporteri au fost prezenți pe Arena Națională la meciul România – Israel, scor 1-1, în preliminariile Euro 2024. 

Asistența de pe Arena Națională de sâmbătă seară a intrat direct în top. Cifra pune partida România – Israel pe locul 6 în clasamentul all-time al asistențelor la meciurile „tricolorilor” de pe cel mai mare stadion al țării. 

  1. România – Finlanda (1-1) – 54.364
  2. România – Țările de Jos (1-4) – 53.329
  3. România – Grecia (1-1) – 53.174
  4. România – Spania (1-2) – 50.124
  5. România – Ungaria (1-1) – 50.085
  6. România – Israel (1-1) – 49.193
09-09-2023
16:43

Imagini de la Arena Națională și din vestiarul României

Fanii naționalei lui Edi Iordănescu se îndreaptă spre Arena Națională, majoritatea fiind îmbrăcați în culoarea galben. Accesul pe cel mai mare stadion al țării la România – Israel se va face începând cu ora 19:45. 

Fanii Arena Națională

Fanii Arena Națională

Fanii Arena Națională

Vestiarul este pregătit pentru jucătorii naționalei României care vor înfrunta Israel în preliminariile Euro 2024. Vezi video aici

09-09-2023
14:11

Tribuna 2, colorată în galben la România - Israel

Penny România, sponsorul principal al echipei naționale de fotbal, a pregătit o surpriză deosebită atât pentru suporteri, cât și pentru jucători. 

Nu mai puțin de 16.500 de tricouri galbene sunt pregătite pentru suporterii de la Tribuna 2. Astfel, tribuna va fi colorată în galben. „Fotbalul ne unește, naționala ne unește, iar astăzi vom trăi meciul într-un mod cu totul special! 

Pentru că atunci când suntem uniți în galben, suntem mai mult decât o mulțime de fani – suntem România!”, se arată pe site-ul FRF.ro.

Arena Națională

09-09-2023
11:47

Felicia Filip va cânta imnul României înaintea partidei cu Israel

Înaintea partidei echipei naționale contra Israelului, imnul României va fi interpretat de una dintre cele mai bune voci ale țării noastre. Doamna Felicia Filip, soprana cu voce de aur, care a cântat pe scene internaționale, precum Royal Opera House Covent Garden din Londra, la Moscova, Barcelona, Tokyo sau Toronto.

09-09-2023
09:01

Băluţă, Racoviţan şi Bîrligea sunt out! Lotul pentru meciul cu Israel

Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru meciul cu Israel. În afara listei au rămas Tudor Băluţă, Bogdan Racoviţan şi Daniel Bîrligea. 

Cum arată lotul: 

Lotul echipei României
Lotul echipei României
08-09-2023
06:59

Ultimele bilete la România – Israel sunt disponibile la casele de la Arena Națională

Interes major pentru partida România – Israel, din preliminariile Euro 2024, care se va disputa sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 21:45. Oficialii FRF au anunțat că mai sunt disponibile doar 6.000 de bilete la acest meci, iar acestea vor fi puse în vânzare vineri și sâmbătă la casele de la „Arena Națională” după următorul program:

  • Vineri, 8 septembrie: 12:00 – 20:00;
  • Sâmbătă, 9 septembrie: 12:00 – 21:45.

Prețul unui tichet variază de la 35 de lei la peluze la 60 de lei la tribune, iar ele mai pot fi achiziționate și online, pe site-ul bilete.frf.ro.

O altă veste bună pentru microbiștii care vor asista la partida cu Israel vine din partea STB. La cererea FRF, toate mijloacele de transport în comun care circulă în zona Piața Pierre de Coubertin, Bulevardul Basarabia și Maior Coravu vor avea program prelungit, până la ora 1:00.

07-09-2023
20:11

Delegația Israelului, păzită cu mitraliera la aeroport

Naționala Israelului a ajuns joi seară, în jurul orei 21:00, la București pentru meciul cu România din preliminariile Euro 2024, sâmbătă, 9 septembrie, ora 21:45.

Atât forțele de ordine israeliene, cât și cele române au amplificat securitatea pentru sosirea delegației oaspete la București. 

Înainte ca israelienii să aterizeze, autocarele care urmau să-i preia au fost verificate atent de serviciile de pază. Staff-ul tehnic și jucătorii au fost păziți cu mitraliera de agenți ai Mossad, dar și de brigada specială de intervenție a Jandarmeriei. 

Avionul a avut o întârziere de aproximativ două ore, iar în momentul escortării, forțele de ordine au format un paravan pentru ca delegația Israelului să ajungă în condiții de siguranță la autocare. 

Naționala Israelului a ajuns la București. Foto: gsp.ro.
Naționala Israelului a ajuns la București. Foto: gsp.ro.
07-09-2023
13:15

Peste 40.000 de suporteri la România - Israel

Suporterii naționalei României iau cu asalt Arena Națională la meciul cu Israel din preliminariile Euro 2024, sâmbătă, 9 septembrie, ora 21:45. Cu două zile înaintea meciului, FRF a anunțat că s-au vândut peste 40.000 de bilete. 

În total, organizatorii au pus la dispoziție 48.000 de locuri pentru meciul de pe Arena Națională. Alte 2.000 de locuri nu au fost puse la dispoziție publicului, din cauza sancțiunilor UEFA ca urmare a incidentelor provocate de fanii români la meciurile precedente. 

Prețul unui bilet variază între 35 lei (Peluză) și 60 lei (Tribună). Biletele vor fi livrate în format digital, la adresa de mail înregistrată.

07-09-2023
09:31

Brigadă din Slovenia la meciul România - Israel

Partida România – Israel, din preliminariile Campionatului European din 2024, va fi arbitrată de o brigadă din Slovenia, avându-l pe Slavko Vincic la centru.

El va fi ajutat de asistenții Tomaz Klancnik şi Andraz Kovacic, iar rezervă va fi Matej Jug.

Vincic, despre care se vehiculează că este protejatul președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, a mai arbitrat o sigură dată naționala României, în noiembrie 2014, în amicalul câștigat cu 2-0 în fața Danemarcei.

06-09-2023
17:52

„Tricolorii”, zi aglomerată în cantonamentul de la Mogoșoaia

Jucătorii naționalei României au avut parte de o zi aglomerată în cantonamentul de la Mogoșoaia. „Tricolorii” au avut programate miercuri două ședințe de antrenament. 

Ambele ședințe de pregătire au fost axate pe exerciții tactice. A fost cea mai plină zi pentru delegația „tricoloră” înainte de meciurile cu Israel și Kosovo. 

România Israel

06-09-2023
09:32

Ianis Hagi, nota 10 la provocarea „România la EURO”

Ianis Hagi a acceptat provocarea lansată de FRF. Fotbalistul transferat recent la Alaves a avut misiunea de a răspunde corect într-un minut la cât mai multe întrebări despre România la Campionatele Europene.

Jucătorul naționalei României a răspuns corect la toate cele 13 întrebări și a primit nota 10. Vezi video mai jos:

 

06-09-2023
06:50

”Tricolorii” cu influență vestică

Din cei 26 de jucători convocați de Edi Iordănescu la echipa națională pentru meciurile cu Israel și Kosovo, nu mai puțin de 12 au crescut în fotbalul din străinătate ori s-au format acolo, ajungând înainte de a împlini 20 de ani peste hotare.

Toți cei trei atacanți prezenți la lot, Denis Alibec, George Pușcaș și Daniel Bîrligea, vin pe filieră italiană. Primii doi, ajunși la Inter Milano, iar ultimul, la Cantera Ribolla și apoi la Palermo.

”Trendul Peninsulei se menține și spre mijlocași, unde îi avem pe Marius Marin, ajuns de foarte devreme la Sassuolo, și pe Ianis Hagi, format inclusiv de Fiorentina. Apoi, Tudor Băluță cu experiența la Brighton în Anglia și Screciu, cu anii petrecuți în Belgia, la Genk și Lommel.

Defensiva ne oferă 5 fotbaliști! Andrei Rațiu și Bogdan Racovițan, născuți și crescuți în Spania, respectiv Franța, plus Rus (ajuns în Ungaria), Drăgușin (Italia), Manea (Belgia)”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

04-09-2023
16:20

Provocarea care i-a dat bătăi de cap lui Burcă!

Andrei Burcă a fost pus la încercare şi a trebuit să facă un top 3 la mai multe categorii, între colegii săi. Cine este cel mai tehnic, cel mai puternic şi cel mai bun pasator dintre “tricolori”:

VEZI VIDEO: 

 

România are, în sfârșit, o poziție avantajoasă în lupta pentru calificare la o competiție majoră interțări, respectiv turneul final al EURO 2024, programat vara viitoare în Germania. România face parte din grupa I a preliminariilor și după consumarea primelor patru runde ocupă locul 2, cu 8 puncte, după favorita Elveția, în urma celor două succese , Andorra și Belarus și a remizelor din Kosovo și, mai ales, din Elveția.

Meciuri aproape decisive cu Israel și Kosovo pe teren propriu

România are un culoar favorabil, fără a fi avut evoluții extraordinare în cele patru partide de până acum.  În schimb, am fost clar logodiți cu zeița Fortuna, pentru că în cele două deplasări, din Kosovo și din Elveția, adversarul a fost superior, și-a creat mult mai multe șanse, dar la Prishtina Kosovo a avut gol înscris dar corect anulat pe VAR pentru ofsaid iar în Elveția gazdele au condus 2-0 până ce în ultimele minute Mihăilă a devenit one-man show, marcând două superbe goluri.

ADVERTISEMENT

Acum însă nu se mai poate juca la alibi, pentru că noi suntem gazde în cele două partide, cu Israel și cu Kosovo. Ambele echipe vizitatoare sunt extrem de periculoase, având jucători de atac net superiori celor din reprezentativa noastră. E adevărat că Israel nu a mai fost la o competiție majoră tocmai din 1970, când juca la turneul final al CM din Mexic, dar atunci venea de pe continentul asiatic, nu fusese primtă ca membru UEFA.

Absențe importante pentru Edi Iordănescu la meciurile cu Israel și cu Kosovo

Israel este o echipă națională destul de bine pusă la punct, cu un joc colectiv care reprezintă arma principală. Pentru a contracara o astfel de echipă națională tricolorii trebuie să fie foarte atenți, pentru că Israel este principalul rival la locul 2, presupunând că Elveția își va respecta statutul de favorită a grupei.

ADVERTISEMENT

Probllema este că Edi Iordănescu nu poate apela la toți jucătorii pe care ar fin intenționat să îi convoace. Este out pentru trei luni fundașul central Vlad Chiricheș, accidentat în meciul FCSB-ușui la Arad. De asemeni Dennis Man, care era în formă bună la Parma, a devenit indisponibil iar ultimul pe lista celor accidentați este fundașul stânga de la Kortrijk, Raul Opruț.

Doi debutanți chemați pentru acțiunile cu Israel și Kosovo

Edi Iordănescu a avut în atenție foarte mulți jucători din campionatul primei divizii și din străinătate. Lista preliminară de convocări pentru stranieri a fost lungă, dar dintre cci nominalizați au rămas doar numele cunoscute, inclusiv Nicolae Stanciu din China, Andrei Burcă din Arabia Saudită sau Denis Alibec din Qatar.

ADVERTISEMENT

Două nume apar în premieră printre tricolori. Este vorba de fundașul central Bogdan Racovițan de la echipa campioană a Poloniei, Rakow, de unde vine la pachet cu Deian Sorescu și de atacantul lui CFR Cluj, Daniel Bîrligea. Două nume au stârnit controverse, respectiv Ianis Hagi, transferat la Alaves după ce la Rangers a mai jucat doar câteva minute de la revenirea pe gazon și atacantul lui Genoa, George Pușcaș, considewrat de mulți a fi chemat pe nedrept de Iordănescu.

Critici pentru selecționer de la Craiova și Sfântu Gheorghe

Convocările făcute de Edi Iordănescu au avut darul de a provoca reacții destul de acide din partea mai multor oameni de fotbal, care reclamă omiterea în mod intenționat a unuia dintre cei mai buni jucători din SuperLigă, craioveanul Alexandru Mitriță, aici Edi Iordănescu nevrând să abdice de la niște principii referitoare la o mai veche neînțelegere cu jucătorul.

ADVERTISEMENT

De asemeni, cei din conducerea lui Sepsi Sf. Gheorghe sunt surprinși de faptul că deși echipa lor a avut un parcurs meritoriu în Europa și în lot sunt jucători români cu evoluții foarte bune (Marius Ștefînescu, Nicolae Paun, Dennis Cibotariu, Andreas Dumitrescu) Iordănescu nu a avut ochi pentru nici unul dintre ei.

Lotul Româniiei pentru meciurile cu Israel și Kosovo

PORTARI

Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)

FUNDAȘI

Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)

MIJLOCAȘI

Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 12/3)

ATACANȚI

George Pușcaș (Genoa | Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

ADVERTISEMENT
2,75 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la Israel - România