Fotbal international

Totul despre Shkendija, viitoarea adversară a lui FC Botoșani din Europa League. Cine e cel mai bine cotat jucător al macedonenilor

31.08.2020 | 16:19
Totul despre Shkendija viitoarea adversara a lui FC Botosani din Europa League Cine e cel mai bine cotat jucator al macedonenilor
ADVERTISEMENT

FC Botoșani va juca pe teren propriu contra celor de la Shkendija (Macedonia de Nord), în cel de-al doilea tur preliminar al Europa League, conform tragerii la sorți de astăzi de la Nyon.

Partida dintre cele două echipe se va juca pe 17 septembrie, într-o singură manșă. Echipa antrenată de Marius Croitoru nu a fost cap de serie la tragerea la sorți.

ADVERTISEMENT

Pe locul trei s-a clasat Shkendija în sezonul trecut din campionatul intern, după ocupantele primelor două poziții, Vardar și Sileks. În actualul sezon, după trei runde este pe poziția a treia.

Diferenţe mari între loturile celor două echipe: FC Botoşani, peste Shkendija

Echipa din Macedonia de Nord își joacă partidele de acasă pe o arenă de 15.000 de locuri, care poartă numele de Ecolog Arena.

ADVERTISEMENT

Viitoarea adversară a lui FC Botoșani are opt străini în componență, cel mai scump fotbalist este Ljupco Doriev (600.000 de euro), jucător ce a bifat o prezență în echipa națională. Ernest Gjoka (50 de ani) din Albania este antrenorul echipei. Acesta a mai stat pe banca tehnică doar în țara natală înainte de a fi la echipa din Macedonia.

Shkendija Tetovo a reușit să câștige de trei ori campionatul în 2011, 2018 și 2019. De asemenea, are în palmares două Cupe ale Macedoniei de Nord, luate în 2016 și 2018. 5 milioane și 330 de mii de euro valorează lotul macedonenilor. FC Botoșani este cotată la 9 milioane 550 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Milan sau Tottenham puteau să o înfrunte pe Botoșani

Moldovenii au avut șansă la tragerea la sorți. Cu puțin timp înainte de tragerea la sorți au fost puși într-o mini-grupă cu Partizan Belgrad (Serbia), Shkendija (Macedonia de Nord) și Bate Borisov (Belarus), iar cea mai accesibilă formația a ieșit în calea lui FC Botoșani.

Înainte ca echipele să fie împărțite în mini-grupe exista posibilitatea ca moldovenii să le întâlnească pe Tottenham, AC Milan sau Rangers.

ADVERTISEMENT

Șapte puncte are adversara lui Botoșani după trei runde jucate, în care au bifat două succese și un egal. În primul tur preliminar al celei de-a doua competiții intercluburi, macedonenii au învins-o pe Sumqayit, în deplasare, cu 2-0.

ADVERTISEMENT
Tags: