News

Trafic blocat după închiderea Podului Grant. Măsuri de fluidizare a circulației, anunțate de Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a anunțat că vor fi introduse măsuri de fluidizare a traficului, după ce circulația a fost paralizată.
16.10.2023 | 20:57
Trafic blocat dupa inchiderea Podului Grant Masuri de fluidizare a circulatiei anuntate de Primaria Capitalei
Trafic blocat după închiderea Podului Grant. Foto Facebook Florin Toader
ADVERTISEMENT

Trafic blocat după închiderea Podului Grant, luni, 16 octombrie. Șoferii care au ajuns cu mașinile în zona în care se desfășoară lucrările de reabilitare a podului, pe sensul Crângași-Turda, au fost cu nervii întinși la maximum, astăzi, după ce circulația a fost paralizată.

Trafic blocat după închiderea Podului Grant

Astfel, reprezentanții Primăriei Capitalei au organizat o ședință de urgență cu Brigada Rutieră, Poliția Locală a Sectorului 1, Poliția Locală a Sectorului 6, Poliția Locală a Municipiului București, STB și reprezentanții Administrației Străzilor București.

ADVERTISEMENT

În urma discuțiilor, s-a decis să fie introduse măsuri de fluidizare a circulației. Prin urmare, de mâine, 17 octombrie, vor fi mai multe echipaje de poliție rutieră în intersecțiile vizate de lucrări, pentru a dirija traficul rutier.

Totodată, vor fi schimbate diagramele semafoarelor din intersecțiile Șos. Orhideelor cu Bulevardul Dinicu Golescu și Bulevardul Dinicu Golescu cu str. Witting. În acest fel, șoferii care vor merge pe sensul Orhideelor- Gara de Nord vor avea un timp de așteptare redus.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții STB vor monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 și 44 de la Maternitatea Giulești până la Bulevardul Constructorilor. Totodată, dacă va fi necesar va fi suplimentat numărul tramvaielor de pe liniile 11 și 44.

Primăria Capitalei: „Monitorizăm în permanență starea traficului”

Primăria Generală a Capitalei a transmis mai multe recomandări conducătorilor auto. Aceștia sunt sfătuiți să urmeze rutele ocolitoare, dacă circulă cu mașinile din direcția Calea Giulești înspre zona Gara de Nord din București.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Primăria face apel la bucureșteni să folosească mijloacele de transport în comun în cazul în care nu este necesară utilizarea mașinilor personale. „Facem un nou apel la bucureșteni ca în măsura în care este posibil să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal.

Reabilitarea și consolidarea podului Grant este necesară. Și de importanță majoră pentru siguranța tuturor participanților la trafic. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această dimineață (luni – n.r.) și pe toată perioada lucrărilor.

ADVERTISEMENT

Îi asigurăm pe bucureșteni că monitorizăm în permanență starea traficului. Vom lua măsuri suplimentare acolo unde situația o va impune”, transmite Primăria Municipiului București.

ADVERTISEMENT