News

Amenzi uriașe pentru șoferii care nu plătesc parcarea, în București. Sancțiunile ajung și la 2.500 de lei

Vești proaste pentru cei care au obiceiul de a parca fără să plătească. Primăria Capitalei are în vedere majorarea amenzilor.
26.07.2023 | 19:44
Amenzi uriase pentru soferii care nu platesc parcarea in Bucuresti Sanctiunile ajung si la 2500 de lei
Amenzi uriașe pentru șoferii care nu plătesc parcarea. Colaj Fanatik/ sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Amenzi uriașe pentru șoferii care nu plătesc parcarea, în municipiul București. Vești proaste pentru cei care au obiceiul să parcheze fără să plătească. Ce pregătește Primăria Capitalei?

Amenzi uriașe pentru șoferii care nu plătesc parcarea, în București

Se anunță posibilitatea introducerii unor sancțiuni mult mai mari pentru acești conducători auto. Sumele pe care le vor avea de plătit sunt colosale. În anumite cazuri, depășesc salariul pe o lună de zile.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un proiect pus în dezbatere publică de Primăria Municipiului București, care prevede majorarea amenzilor pentru cei care nu plătesc parcarea în sectoarele Capitalei.

Dacă până acum sancțiunea era de 200 de lei, aflăm că autoritățile vor ca șoferii să primească amenzi usturătoare. Acestea vor fi cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei, sume valabilepentru persoanele fizice.

ADVERTISEMENT

Totodată, dacă proiectul va fi aprobat, persoanele juridice ar urma să plătească amenzi cuprinse între sumele de 3.000 și 5.000 de lei, conform reprezentanților Primăriei București.

“Neachitarea contravalorii penalităților stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, cu amenda cuprinsă între 1500 și 2500 lei pentru persoanele fizice, și între 3000 și 5000 lei pentru persoanele juridice”, transmite Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Care sunt tarifele de parcare în București

Amintim că din această primăvară, de la 1 martie 2023, au intrat în vigoare noile tarife de parcare în municipiul București. Șoferii plătesc 5 lei pentru o oră de parcare, în fiecare zi, între orele 08:00-20:00.

”Începând cu data de 1 martie, în Bucureşti se stabileşte o zonă unică de tarifare, ce cuprinde toate parcajele şi locurile de parcare ce aparţin domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti”, a transmis Primăria Bucureşti, la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Tot de atunci există și un abonament zilnic. Astfel, conducătorii auto pot plăti 30 de lei pentru întreaga zi. De asemenea, în regulament este specificat și un abonament lunar la prețul de 500 de lei.

 

ADVERTISEMENT