News

Tragedia din Alba-Iulia, la un pas să se repete la Neamț. Mascații au intervenit în două cazuri cu copii sechestrați de tată

Tragedia din Alba-Iulia, la un pas să se repete la Neamț. Mascații au intervenit aici în forță la două cazuri diferite de copii sechestrați de tată.
27.03.2023 | 14:42
Tragedia din AlbaIulia la un pas sa se repete la Neamt Mascatii au intervenit in doua cazuri cu copii sechestrati de tata
Tragedia din Alba-Iulia. la un pas să se repete. Foto: Ctnews
ADVERTISEMENT

Tragedia din Alba-Iulia, la un pas să se repete la Neamț. Mascații au intervenit aici în forță la două cazuri diferite de copii sechestrați de tată, cazuri care au reamintit de cazul de la Alba Iulia și șocat în același timp.

Tragedia din Alba-Iulia, la un pas să se repete la Neamț

Primul caz care a atras atenția opiniei publice a fost cel al unui bărbat care și-a sechestrat cei patru copii în apartament. Disperată, soția în vârstă de 35 de ani a sunat la 112 și le-a transmis polițiștilor că a fost bătută de soț și aruncată în stradă.

ADVERTISEMENT

“Poliţiştii s-au deplasat la locul sesizării, unde în exteriorul unui imobil a fost identificată o femeie în vârstă de 35 ani, în interiorul acestuia aflându-se soţul femeii, în vârstă de 36 ani, împreună cu 4 copii minori. Cu ocazia intervenţiei luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Neamţ, bărbatul a permis accesul poliţiştilor în imobil”, a anunțat Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ, conform Ziar Piatra Neamț.

Mascații au ajuns la fața locului și l-au evacuat pe bărbat din imobil, după care au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbat. Din fericire bărbatul nu le-a făcut rău celor patru copii ai săi. Ulterior, mascații au fost chemați la o altă locație din Neamț, unde o fetiță în vârstă de 4 ani a fost sechestrată de tatăl său.

ADVERTISEMENT

Acest caz a fost înregistrat în localitatea Săvinești, acolo unde tatăl nervos a amenințat că-și va sugruma fetița. Individul a ieșit în acel moment cu un topor la polițiști, care au reușit să-l imobilizeze pe suspect și au salvat-o pe fetiță din mâinile acestuia. Până la sosirea mascaților situația a fost ”ținută sub control” de doi negociatori.

”La data de 26 martie, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie de 43 de ani, din Răucești, cu privire la faptul că, în aceeași zi, fostul soț, de 64 de ani, ar fi refuzat să înapoieze o minoră, de 4 ani și 9 luni, conform programului de vizită stabilit de Judecătoria Piatra-Neamț.

ADVERTISEMENT

Polițiștii s-au deplasat la imobilul bărbatului, din localitatea Săvinești, context în care acesta ar fi adresat amenințări de natură a produce o stare de temere, cu privire la securitatea minorei. La fața locului, au fost direcționate echipe de intervenție formate din polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești, Poliția municipiului Piatra-Neamț, luptători și negociatori din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț.

În imobilul în cauză se afla bărbatul de 64 de ani, care împreună cu un alt bărbat de 90 de ani, adresau amenințări folosindu-se de un topor. În urma intervenției în forță a polițiștilor, minora a fost identificată în subsolul imobilului, împreună cu concubina (în vârstă de 32 de ani) a bărbatului de 64 de ani.

ADVERTISEMENT

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, pentru stabilizarea cauzelor și condițiilor în care s-a produs acest eveniment”, a transmis și în acest caz Ciofu Ramona, reprezentant IPJ Neamț.

ADVERTISEMENT
Tags: