News

Tragedie de Sf. Ion, în Gorj. O mamă şi fiul ei au fost omorâţi pe drumul spre biserică, de un şofer neatent

Două persoane, mamă şi fiu, au fost spulberat duminică dimineaţă pe marginea unui drum din comuna gorjeană Turburea. Cei doi mergeau la biserică.
07.01.2024 | 14:36
Tragedie de Sf Ion in Gorj O mama si fiul ei au fost omorati pe drumul spre biserica de un sofer neatent
Imagine de la accidentul de la Turburea Foto: ISU Gorj
ADVERTISEMENT

Un accident rutier cu urmări tragice s-a produs duminică dimineaţă în localitatea gorjeană Turburea, unde o mamă şi fiul ei au fost omorâţi de un şofer neatent, care a scăpat maşina de sub control şi a provocat decesul pe loc al amândurora.

Şoferul care a produs accidentul se afla în maşină cu mama sa

Ceele două victime, un bărbat de 51 de ani şi mama sa în vârstă de 68 de ani se aflau în drum spre biserică, unde mergeau să asiste la slujba de Sf. Ion. Drumul lor a fost curmat însă cu brutalitate, într-o secundă.

ADVERTISEMENT

“Din primele verificări efectuate de polițiștii aflați la fața locului, a reieșit faptul că, un bărbat, în vârstă de 24 de ani, din comuna Căpreni, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 48 Cocorova, din direcția localității Bulbuceni către Poiana, ar fi pătruns pe contrasens, acroșând un pieton (bărbat), în vârstă de 51 de ani și un autoturism care se afla parcat. 

În urma impactului, autoturismul parcat a fost proiectat într-o femeie, în vârstă de 68 de ani. Ca urmare a accidentului rutier a rezultat decesul ambilor pietoni. Conducătorul auto deținea permis de conducere corespunzător și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

ADVERTISEMENT

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, se arată în comunicatul remis de IPJ Gorj.

La faţa locului a fost chemat şi elicopterul SMURD, însă nu s-a putut face nimic pentru salvarea celor doi. De asemenea, la faţa locului s-au deplasat două ambulanţe de descarcerare, o ambulanţă SMURD dijn cadrul ISU Gorj şi patru ambulanţe, însă la sosirea acestora victimele erau inconştiente.

ADVERTISEMENT

În autovehiculul care a provocat accidentul se aflau şoferul de 24 de ani, care a fost evaluat medical la faţa locului dar a refuzat să meargă la spital, şi mama acestuia, în vârstă de 43 de ani, care nu a suferit leziuni.

Un grav accident, cu şase maşini, a avut loc şi pe A1, la km 226, pe sensul Vâlcea – Sibiu. Au rezultat patru victime, care au avut nevoie de îngrijiri medicale: o femeie de 54 de ani, un bărbat de 34 de ani, un bărbat de 50 de ani, o femeie de 56 de ani. Acestea au fost transportate la UPU Sibiu, conştiente.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că a fost vorba despre o coliziune faţă – spate, în care au fost implicate cele şase autoturisme. Traficul în zonă a fost blocat şi deviat din nodul Boiţa pe DN7.

 

ADVERTISEMENT