News

Tragedie în Bihor. Un planor s-a prăbușit, iar pilotul a murit pe loc

Un planor s-a prăbușit, duminică seara, în județul Bihor, chiar în apropierea Aerodromului Ineu. Pilotul a fost găsit mort.
04.06.2023 | 21:27
Tragedie in Bihor Un planor sa prabusit iar pilotul a murit pe loc
Un planor s-a prăbușit în apropiere de Aerodromul Ineu / Sursă foto: Facebook (simbol)
ADVERTISEMENT

Accident dramatic în județul Bihor, acolo unde pilotul unui planor și-a pierdut viața în urma prăbușirii aparatului de zbor.

Prăbușirea planorului, raportată duminică, la ora 19:03

Accidentul a fost anunțat la ora 19:03, iar ISU Bihor s-a deplasat la fața locului cu trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea, o autospecială de descarcerare și două autospeciale de stingere. De asemenea, un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea a ajuns la locul prăbușirii.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, medicii au constatat decesul pilotului, care s-a produs, cel mai probabil, imediat după impactul cu solul. Autoritățile au anunțat că vor demara o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Ce spun specialiștii despre prăbușirea planorului

Specialiștii în aviație susțin că un astfel de accident poate avea mai multe cauze, cum ar fi lovirea unui obiect, al unei păsări sau desprinderea unei bucăți de material din componența planorului.

ADVERTISEMENT

“Cauzele le poate stabili numai o comisie de investigație. Însă zborul cu planorul este un zbor dificil, în care omul se confundă foarte mult cu aparatul de zbor.

Planorul nu are motor, planorul are numai sisteme care pot să facă omul să zboare și configurația lui geometrică, care prin folosirea curenților de aer și unor principii ale aerodinamicii se poate deplasa.

ADVERTISEMENT

Poate să facă evoluții măiestre și în sfârșit este un sport deosebit, un spor rar care este accesibil numai unui tip de oameni care au niște standarde atât din punct de vedere fizic cât și psihic care le permit să asimileze acest tip extraordinar de zbor”, a declarat Sorin Stoicescu, specialist în aviație, la Antena 3.

Sorin Stoicescu, specialist în aviație: ”Cei care zboară cu planorul se confundă cu aparatul”

Potrivit expertului, accidentele care implică un planor sunt destul de rare, spre deosebire de parapantă, un sport practicat și de persoane mai puțin instruite.

”Înseamnă că a fost ceva deosebit. Nu putem să excludem posibilitatea de a fi lovit o pasăre sau în sfârșit un alt obiect sau în să fi fost o cedare de material. Însă de regulă cei care zboară cu planorul, planoriștii sunt oameni care, repet, se confundă cu aparatul de zbor. Sunt adevărați zburători”, a mai spus Stoicescu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Filofteia are de 10 ani o afacere cu un
Filofteia are de 10 ani o afacere cu un "produs-minune" care ajută la curățenie. Nu poluează şi nici nu costă enorm: "reţeta magică"
Un discurs de noaptea minții al unui șef din Ministerul Finanțelor
Un discurs de noaptea minții al unui șef din Ministerul Finanțelor
La mai bine de 3 luni de la plecarea de la PSG, Leo...
La mai bine de 3 luni de la plecarea de la PSG, Leo Messi a spus totul despre relația cu Kylian Mbappe
Gino Iorgulescu, asalt total în procesul lui Mario Iorgulescu! Modul uluitor prin care...
Gino Iorgulescu, asalt total în procesul lui Mario Iorgulescu! Modul uluitor prin care încearcă să amâne pronunţarea definitivă
Mărturia unei românce care s-a întors în țară după 15 ani de lucrat...
Mărturia unei românce care s-a întors în țară după 15 ani de lucrat în străinătate. „Nimic nu avea nici gust, nici miros ca acasă” VIDEO
ADIO, FLORIN PIERSIC! Anunţul dimineţii despre marele actor
ADIO, FLORIN PIERSIC! Anunţul dimineţii despre marele actor
Influența lui e foarte puternică, iar DNA spune că „nu putea fi găsit”...
Influența lui e foarte puternică, iar DNA spune că „nu putea fi găsit” în mod normal. Cine e „Fantoma” din Mafia spitalelor
Kevin din 'American Pie', complet schimbat la aproape 25 de ani de la...
Kevin din 'American Pie', complet schimbat la aproape 25 de ani de la lansarea filmului. Îl recunoști?
Rețetă pentru un magiun de prune delicios. Micile ponturi de urmat
Rețetă pentru un magiun de prune delicios. Micile ponturi de urmat
Soțul ei își găsise amantă și a divorțat de ea, a angajat un...
Soțul ei își găsise amantă și a divorțat de ea, a angajat un avocat scump și casa i-a rămas lui. Dar când bărbatul a intrat în casă cu noua soție, au rămas șocați de ce le lăsase fosta stăpână. Ce făcuse femeia înșelată
Cătălin Bordea, agresat de un fan după un spectacol de stand-up. „Nu mi-a...
Cătălin Bordea, agresat de un fan după un spectacol de stand-up. „Nu mi-a plăcut deloc. Vreau să îmi dai banii înapoi pe bilet și pe benzină”
Cu cine s-a iubit Regina Maria în Peleș: 'Relația se consuma în faţa...
Cu cine s-a iubit Regina Maria în Peleș: 'Relația se consuma în faţa personalului palatului'