News

Tragedie în Franța. Miliardarul Olivier Dassault a murit într-un accident de elicopter

07.03.2021 | 22:46
Tragedie in Franta Miliardarul Olivier Dassault a murit intrun accident de elicopter
ADVERTISEMENT

Tragedie în lumea politică franceză. Miliardarul Olivier Dassault, care era și deputat al partidului republican de centru-dreapta, a murit într-un accident de elicopter produs în nordul țării.

Acesta era unul dintre moștenitorii grupului de aviație Dassault, producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale. Accidentul în care și-a pierdut viața s-a produs în timpul unui zbor privat în apropiere de Deauville, relatează DW.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 69 de ani, deputatul Olivier Dassault era fiul lui Serge Dassault, un cunoscut industriaș în domeniul aviației şi armamentului.

Miliardarul francez Olivier Dassault a murit într-un accident de elicopter

În accidentul de elicopter produs în nordul Franței a murit și pilotul elicopterului. Tragedia a avut loc în jurul orei locale 18:00, în Touques, lângă Deauville, pe coasta Normandiei. Conform sursei citate, alte persoane nu se aflau la bordul elicopterului în momentul dramei.

ADVERTISEMENT

Imediat după aflarea veștii, preşedintele Emmanuel Macron i-a adus un omagiu deputatului Republicanilor, prin intermediul unei postări pe Twitter.

”Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanelor lui dragi”, a scris liderul de la Paris.

ADVERTISEMENT

Dassault a fost văzut ultima oară, public, într-o vizită oficială de la Beauvais, lângă Paris, alături de premierul Jean Castex și ministrul de interne Gerard Darmanin.

Ce avere lasă în urmă Olivier Dassault

Dassault s-a născut la 1 iunie 1951 în Boulogne-Billancourt, o suburbie pariziană. Treptat, a urcat pe scara celor mai bogați oameni din lume.

ADVERTISEMENT

A fost considerat al 361-lea cel mai bogat om din lume, alături de cei doi frați ai săi, cu o avere de aproximativ 6 miliarde de euro, moștenită în mare parte de la tatăl său, conform Forbes.

În ultimii ani a renunțat la rolul său în consiliul de administrație al Dassault datorită implicării sale în politică. A vrut să evite astfel orice conflict de interese.

Biroul francez de investigare a accidentelor aeriene (BEA) a raportat că aeronava, un elicopter modelul AS350 Ecureuil, s-a prăbușit la decolare de pe un teren privat. BEA a deschis o anchetă și a declarat că au fost trimis cinci anchetatori la locul tragediei.

În afară de președintele Franței, și alte personalități i-au adus un ultim omagiu lui Dassault. Ministrul francez al justiției, Eric Dupond-Moretti, a scris pe Twitter că a fost ”Extrem de întristat” de colegului său din politică și a adăugat că ”Republica și-a pierdut unul dintre marii slujitori”.

ADVERTISEMENT