News

Tragedie în lumea muzicii. Un cântăreț de 27 de ani, decedat în mod suspect

Artistul nigerian Ifeoluwa Oladimeji Aloba, cunoscut mai bine sub numele de Mohbad, a murit la 27 de ani. Lumea rapp-ului african este în doliu
17.09.2023 | 17:30
Tragedie in lumea muzicii Un cantaret de 27 de ani decedat in mod suspect
Circumstanțele morții lui Mohbad sunt încă tulburi, fanii acuzându-l pe fostul său mentor de dispariția sa / Foto: colaj, Facebook
ADVERTISEMENT

Lumea muzicii nigeriene este în stare de șoc și tristețe în urma morții tragice a tânărului rapper Mohbad, la începutul acestei săptămâni. Moartea subită a talentatului rapper a provocat unde de șoc în industria muzicală a țării, ridicând întrebări cu privire la circumstanțele în care a avut loc tragedia.

Cauza morții nu a fost dezvăluită

Vestea morții lui Mohbad s-a răspândit ca fulgerul. La câteva ore după anunțul morții sale, familia artistului nigerian Ifeoluwa Oladimeji Aloba, cunoscut mai bine sub numele de Mohbad, a confirmat vestea. Deși cauza morții nu a fost dezvăluită, familia lui Mohbad a cerut confidențialitate în aceste momente dificile.

ADVERTISEMENT

„Mohbad a fost o lumină până la sfârșit. În timp ce plângem pierderea lui, familia vă mulțumește pentru dragostea și rugăciunile voastre și vă cere să continuați să-i respectați intimitatea în această perioadă dificilă”, a postat lui Mohbad, scrie Lome Actu.

O serie de celebrităpți din lumea muzicală și artistică din Nigeria au reacționat la aflarea morții lui Mohbad. Artiști precum Ayra Starr, Rema, Bella Shmurda, Odumodu, Olamide și Burna Boy, printre alții, și-au exprimat durerea pentru decesul tânărului rapper.

ADVERTISEMENT

A vrut să se sinucidă

Cunoscut pentru single-urile sale de top, printre care „Ponmo”, „Feel Good” și hitul viral „KPK (Ko Por Ke)” cu Rexxie, care a obținut trei nominalizări la premiile Headies din 2022, Mohbad a fost un talent promițător. O întrebare îi intrigă pe internauți. De ce a murit?

În trecutul nu tocmai îndepărtat, Mohbad a lucrat sub casa de discuri „Marlian Records” a lui Naira Marley, dar s-a despărțit de aceasta în 2022. Potrivit declarațiilor artistei nigeriene Bella Shurmuda, Mohbad a încercat să se sinucidă după ce i-a fost reziliat contractul cu casa de producție a lui Naira Marley.

ADVERTISEMENT

„A fost o vreme când Mohbad a vrut să se sinucidă din cauza lui Naira Marley. L-am ținut lângă fereastră. Mohbad era cât pe ce să sară. Prietena lui a fost cea care a intrat în cameră și l-a văzut stând la fereastră”, a spus Bella Shurmuda.

În timpul vieții sale, artistul declarase că, dacă ar fi dispărut, Naira Marley ar fi fost cauza. Pentru jurnalistul de investigație nigerian Daniel Regha, artiștii nigerieni trebuie să ceară explicații lui Naira Marley după moartea lui Mohbad.

ADVERTISEMENT

Fostul său mentor, acuzat de fani

De la anunțul morții lui Mohbad, amenințările cu moartea și acuzațiile la adresa fostului său mentor, Naira Marley, au continuat să zguduie internetul. Fanii rapperului îl acuză  pe șeful casei de discuri că se află în spatele morții tânărului.

Confruntat cu această situație, Naira Marley a rupt în sfârșit tăcerea. Într-o declarație postată pe pagina sa de Instagram, și-a exprimat durerea și îngrijorarea cu privire la moartea lui Mohbad.

Contrar acuzațiilor care circulă, Naira a precizat că nu are nicio legătură cu moartea fostului său protejat. El a cerut o anchetă completă a circumstanțelor în care a murit artistul, descriind tragedia ca fiind o pierdere pentru toată lumea.

„În timp ce împărtășim condoleanțele noastre pentru regretatul Mohbad, dorim să ne facem ecoul unui apel pentru o anchetă completă a circumstanțelor din jurul  morții salea. Suntem nemulțumiți și tulburați de evenimentele care au avut loc începând de marți, 12 septembrie. Este de datoria noastră să ajutăm la demascarea oricărei fapte greșite sau nedreptăți, fratele nostru merită să i se dezvăluie adevărul”, a scris Naira Marley în postarea sa.

Detaliile exacte din jurul morții lui Mohbad sunt încă neclare, dar apelul lui Naira Marley pentru o investigație amănunțită a atras atenția și cererea de mai multă transparență dn partea multor nigerieni.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink