News

Tragedie în lumea muzicii. Un cântăreț de 27 de ani, decedat în mod suspect

Artistul nigerian Ifeoluwa Oladimeji Aloba, cunoscut mai bine sub numele de Mohbad, a murit la 27 de ani. Lumea rapp-ului african este în doliu
17.09.2023 | 17:30
Tragedie in lumea muzicii Un cantaret de 27 de ani decedat in mod suspect
Circumstanțele morții lui Mohbad sunt încă tulburi, fanii acuzându-l pe fostul său mentor de dispariția sa / Foto: colaj, Facebook
ADVERTISEMENT

Lumea muzicii nigeriene este în stare de șoc și tristețe în urma morții tragice a tânărului rapper Mohbad, la începutul acestei săptămâni. Moartea subită a talentatului rapper a provocat unde de șoc în industria muzicală a țării, ridicând întrebări cu privire la circumstanțele în care a avut loc tragedia.

Cauza morții nu a fost dezvăluită

Vestea morții lui Mohbad s-a răspândit ca fulgerul. La câteva ore după anunțul morții sale, familia artistului nigerian Ifeoluwa Oladimeji Aloba, cunoscut mai bine sub numele de Mohbad, a confirmat vestea. Deși cauza morții nu a fost dezvăluită, familia lui Mohbad a cerut confidențialitate în aceste momente dificile.

ADVERTISEMENT

„Mohbad a fost o lumină până la sfârșit. În timp ce plângem pierderea lui, familia vă mulțumește pentru dragostea și rugăciunile voastre și vă cere să continuați să-i respectați intimitatea în această perioadă dificilă”, a postat lui Mohbad, scrie Lome Actu.

O serie de celebrităpți din lumea muzicală și artistică din Nigeria au reacționat la aflarea morții lui Mohbad. Artiști precum Ayra Starr, Rema, Bella Shmurda, Odumodu, Olamide și Burna Boy, printre alții, și-au exprimat durerea pentru decesul tânărului rapper.

ADVERTISEMENT

A vrut să se sinucidă

Cunoscut pentru single-urile sale de top, printre care „Ponmo”, „Feel Good” și hitul viral „KPK (Ko Por Ke)” cu Rexxie, care a obținut trei nominalizări la premiile Headies din 2022, Mohbad a fost un talent promițător. O întrebare îi intrigă pe internauți. De ce a murit?

În trecutul nu tocmai îndepărtat, Mohbad a lucrat sub casa de discuri „Marlian Records” a lui Naira Marley, dar s-a despărțit de aceasta în 2022. Potrivit declarațiilor artistei nigeriene Bella Shurmuda, Mohbad a încercat să se sinucidă după ce i-a fost reziliat contractul cu casa de producție a lui Naira Marley.

ADVERTISEMENT

„A fost o vreme când Mohbad a vrut să se sinucidă din cauza lui Naira Marley. L-am ținut lângă fereastră. Mohbad era cât pe ce să sară. Prietena lui a fost cea care a intrat în cameră și l-a văzut stând la fereastră”, a spus Bella Shurmuda.

În timpul vieții sale, artistul declarase că, dacă ar fi dispărut, Naira Marley ar fi fost cauza. Pentru jurnalistul de investigație nigerian Daniel Regha, artiștii nigerieni trebuie să ceară explicații lui Naira Marley după moartea lui Mohbad.

ADVERTISEMENT

Fostul său mentor, acuzat de fani

De la anunțul morții lui Mohbad, amenințările cu moartea și acuzațiile la adresa fostului său mentor, Naira Marley, au continuat să zguduie internetul. Fanii rapperului îl acuză  pe șeful casei de discuri că se află în spatele morții tânărului.

Confruntat cu această situație, Naira Marley a rupt în sfârșit tăcerea. Într-o declarație postată pe pagina sa de Instagram, și-a exprimat durerea și îngrijorarea cu privire la moartea lui Mohbad.

Contrar acuzațiilor care circulă, Naira a precizat că nu are nicio legătură cu moartea fostului său protejat. El a cerut o anchetă completă a circumstanțelor în care a murit artistul, descriind tragedia ca fiind o pierdere pentru toată lumea.

„În timp ce împărtășim condoleanțele noastre pentru regretatul Mohbad, dorim să ne facem ecoul unui apel pentru o anchetă completă a circumstanțelor din jurul  morții salea. Suntem nemulțumiți și tulburați de evenimentele care au avut loc începând de marți, 12 septembrie. Este de datoria noastră să ajutăm la demascarea oricărei fapte greșite sau nedreptăți, fratele nostru merită să i se dezvăluie adevărul”, a scris Naira Marley în postarea sa.

Detaliile exacte din jurul morții lui Mohbad sunt încă neclare, dar apelul lui Naira Marley pentru o investigație amănunțită a atras atenția și cererea de mai multă transparență dn partea multor nigerieni.

ADVERTISEMENT