News

Tragedie în Munții Bucegi: Un bucureștean a murit după ce a alunecat pe zăpadă și a căzut în vale

Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea trupului unui bărbat decedat în vârstă de 55 de ani, găsit în munții Bucegi.
13.07.2023 | 21:37
Tragedie in Muntii Bucegi Un bucurestean a murit dupa ce a alunecat pe zapada si a cazut in vale
Tragedie în Munții Bucegi. Foto: Colaj Fanatik/ Facebook.
ADVERTISEMENT

Un turist în vârstă de 55 de ani din București a fost găsit mort în munții Bucegi, declanșând o operațiune de recuperare dificilă pentru echipele Salvamont Prahova și Bușteni. Conform șefului Salvamont Prahova, Daniel Banu, turistul a fost găsit fără suflare în zona Cerdacului Văii Cerbului, la o distanță de aproximativ 70 de metri față de poteca turistică, conform informațiilor transmise de Agerpres.

Tragedie în Munții Bucegi

Descoperirea tragică a fost făcută de către un alt turist care a coborât și a constatat decesul bărbatului. Salvamontiștii sunt în prezent implicați în eforturi pentru a recupera trupul și a-l transporta în condiții de siguranță către Piatra Arsă.

ADVERTISEMENT

În acest context, Salvamont subliniază importanța respectării regulilor de siguranță și a pregătirii adecvate înainte de a se aventura într-o astfel de călătorie. Incidentul tragic subliniază necesitatea unei atenții sporite în timpul activităților montane și necesitatea de a rămâne în limitele de siguranță stabilite.

 

“Un bărbat de 55 de ani din București și-a pierdut astăzi viața după ce alunecat pe zăpadă și a căzut peste peretele din Cerdacul Văii Cerbului. Salvamontiștii încearcă acum să-i recupereze trupul și să-l transporte spre Piatra Arsa”, au transmis reprezentanții Salvmont despre tragedia din Bucegi.

ADVERTISEMENT

Un meteorit a fost zărit în Gorj

Salvamontiștii din județele Gorj și Hunedoara au fost alertați marți seara după ce pe cer a fost observat un obiect luminos, care ulterior s-a confirmat a fi un meteorit, informează Salvamont România pe pagina lor de Facebook.

Evenimentul a avut loc în zona Lupeni – Uricani, când o lumină intensă, însoțită de flacără și zgomot, a fost observată pe cer, deplasându-se rapid către sud, la o mică distanță de creasta masivului Vâlcan.

ADVERTISEMENT

Salvamontiștii aflați în turele operative din bazele Salvamont Hunedoara și Salvamont Gorj au fost imediat alertați, presupunând inițial că ar putea fi vorba despre un avion aflat în dificultate.

“Un meteorit a pus în stare de alerta salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni – Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot, care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mica distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme.

ADVERTISEMENT

Informaţii şi imagini ulterioare le-au permis salvamontiştilor să îşi dea seama că este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE , pe linia Stăneşti – Târgu Jiu – Târgu Cărbuneşti. Informaţii care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbuşit în România sau chiar a avut altitudine şi viteză suficientă să ajungă în Bulgaria sau Serbia”, a transmis Salvamont.

ADVERTISEMENT
Tags:
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
Exclusiv. Cristi Pațurcă, Rona Hartner și Dr. Barbi, trei destine și un numitor...
Exclusiv. Cristi Pațurcă, Rona Hartner și Dr. Barbi, trei destine și un numitor comun: Piața Universității
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!