News

Tragedie în SUA: Un copil care suferă de autism, împuşcat de poliţişti. Fuseseră chemați de mama băiatului pentru a-l liniști

10.09.2020 | 12:09
Tragedie in SUA Un copil care sufera de autism impuscat de politisti Fusesera chemati de mama baiatului pentru al linisti
ADVERTISEMENT

O nouă zi, o nouă tragedie în SUA. Un tânăr din Utah, bolnav de autism, a fost împușcat de mai multe ori de poliție. Mama băiatului ceruse sprijinul forțelor de ordine doar pentru a-l liniști pe copil.

Este vorba de un băiat de 13 ani, care suferă de sindromul Asperger. El avea o criză, iar mama lui a considerat că trebuie să ceară sprijin. Acesta s-a panicat și mai mult când au sosit oamenii legii și a început să fugă. Polițiștii l-au împușcat deși acesta era neînarmat.

ADVERTISEMENT

Copilul avea o criza caracteristică bolii de care suferă. Polițiștii implicați în incident se află acum sub investigația superiorilor.

Poliția din SUA a împușcat un copil care suferă de autism

Băiatul, pe numele său Linden Cameren, a fost spitalizat cu leziuni serioase la nivelul intestinelor, vezicii urinare, umărului și gleznelor. El a fost împușcat de mai multe ori cu gloanțe de cauciuc.

ADVERTISEMENT

„Este doar un copil și are probleme mentale. De ce l-au atacat așa?”, a spus mama copilului.

”Nu avea vreo armă. Le-am spus acest lucru. Doar se enervează și țipă. E un doar un tânăr care vrea atenție și nu știe cum să se comporte”, a adăugat mama lui Linden.

Sindromul Asperger este este o tulburare comportamentală din spectrul autistic. Studiile indică faptul că între 0,2% și 0,4% dintre copiii de vârstă școlară suferă de această boală.

Revoltată și indignată, mama băiatului cere explicații pentru accident și vrea să fie pedepsiți ofițerii implicați. Linden e descris ca un copil cu preocupari normale și pasiuni pentru ciclism și longboarding electric. Uneori, acesta se confruntă cu crize de anxietate mai ales când este lăsat singur acasă.

ADVERTISEMENT
FOTO: Facebook

Băiatul se află acum  într-un spital din Utah. Conform dateleor, 1254 de persoane cu probleme mentale au fost împușcate mortal din 2015, de poliție. Studiile indică faptul că 22% din oamenii omorâți de forțele de ordine, în ultimii 5 ani, sufereau de o boală mentală.

Tags: