News

Tragedie la Cariera Roșia din cadrul CE Oltenia. Un bărbat a murit în timp ce repara un excavator

Accident de muncă mortal la Cariera Roșia. Un bărbat a murit în timp ce repara un excavator al Complexului Energetic Oltenia
20.10.2023 | 16:12
Tragedie la Cariera Rosia din cadrul CE Oltenia Un barbat a murit in timp ce repara un excavator
Accident de muncă mortal la Cariera Roșia a CE Oltenia Sursa foto: TV Sud, Gorjeanul / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bărbatul, Nicu S., în vârstă de 42 de ani, era sudor în cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO). ITM Gorj a deschis o anchetă, iar ministrul energiei trimite Corpul de Control.

Tragedie la Cariera Roșia din cadrul CE Oltenia

Tragedia s-a produs în jurul orelor 11.20. Angajatul CEO efectua lucrări de revizie și reparație la un excavator aflat în proces de revizie lunară, potrivit informațiilor furnizate de autorități.

ADVERTISEMENT

”În urma evenimentului de muncă produs astăzi, 20.10.2023, în jurul orelor 11:20, în perimetrul UMC Roșia-Peșteana, sector Roșia, un bărbat, în vârstă de 42 ani, sudor,  în timp ce efectua lucrări la Excavatorul E 2000-03 ce se afla în revizie lunară, a fost accidentat mortal.

Ca urmare a acestui eveniment, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au prezentat, imediat după producerea evenimentului, doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale”, a comunicat ITM Gorj, citat de radioinfinit.ro.

CEO transmite condoleanțe

Reprezentanții CEO au transmis un comunicat de presă cu privire la accidentul de muncă, prin intermediul căruia au transmis condoleanțe familiei angajatului care și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

”În data de 20.10.2023, la Carieră Roșia, unul dintre angajați a decedat. În timpul execuției unui program de revizie atât pe parte electrică, cât și pe parte mecanică, pe tot fluxul tehnologic, un sudor angajat al CE Oltenia care desfășura lucrări de revizie la roată port-cupe a excavatorului SRS 2000-03 a decedat.

Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia. Societatea va respecta prevederile CCM aplicabile în astfel de situații.

ADVERTISEMENT

Conducerea  și colectivul CE Oltenia își exprimă regretul față de tragicul eveniment care a avut loc și transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate”, se arată în comunicatul CE Oltenia.

Ministrul energiei trimite corpul de control

După producerea accidentului de muncă, ministrul energiei a anunțat că va trimite Corpul de Control pentru efectuarea unei acțiuni de verificare.

”Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat ordinul privitor la declanșarea unei acțiuni de verificare din partea Corpului de Control al ministrului la CE Oltenia. Acțiunea va începe imediat și va avea ca obiectiv verificarea respectării procedurilor de lucru și a tuturor aspectelor care intră în sfera de competență a ministerului, în calitate de autoritate publică tutelară pentru CE Oltenia.

De asemenea, ministrul a solicitat conducerii CE Oltenia să trimită de urgență către Ministerul Energiei un raport complet al circumstanțelor acestei tragedii și colaborarea deplină din partea reprezentanților CE Oltenia cu toate organele de control, pentru a stabili cât mai rapid adevărul.

Organele abilitate au demarat deja anchetele prevăzute de lege pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele și circumstanțele producerii acestui accident, precum și pentru identificarea celor care se fac vinovați de această tragedie”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Sebastian Burduja a cerut efectuarea cu celeritate a verificărilor  și a transmis condoleanțe familiei. ”Știu că, din păcate, cuvintele nu pot vindeca durerea familiei. E datoria noastră să facem tot posibilul ca astfel de accidente să nu se mai întâmple, iar cei vinovați să răspundă exemplar”, a declarat Sebastian Burduja

ADVERTISEMENT