Tragedie pe șosea. O persoană a murit și alte patru au fost rănite după ce două mașini s-au lovit violent

Adrian Baciu   
în HotNews
16/09/2020, 10:00
Tragedie pe șosea. O persoană a murit și alte patru au fost rănite după ce două mașini s-au lovit violent
Tragedie pe șosea. O persoană a murit și alte patru au fost rănite după ce două mașini s-au lovit violent. Sursa foto: zcj.ro

O nouă tragedie s-a produs pe șoselele din România. În județul Cluj a fost raportat un accident extrem de grav, soldat cu un mort și mai mulți răniți.

Miercuri dimineață, a fost raportat un accident rutier grav în afara localităţii Baciu din judeţul Cluj. Au fost implicate două mașini, iar în urma coliziunii, o femeie şi-a pierdut viața și alţi patru pasageri au fost răniți.

Gravitatea evenimentului rutier a necesitat intervenția de urgență a echipajelor de la descarcerare din cadrul serviciului de pompieri.

Tragedie pe o șosea din Cluj: o persoană a murit și alte trei au fost rănite după un accident extrem de grav

O șosea din afara localității Baciu (județul Cluj) a fost scena unor imagini dramatice în dimineața zilei de miercuri, 16 septembrie. Un șofer de de 47 de ani, din comuna Corneşti, care se deplasa pe DN1F E81, în afara localităţii Baciu, din direcţia Zalău spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire a unui alt autovehicul.

Ulterior, acesta a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Apahida.

Coliziunea a fost una devastatoare, iar din ea a rezultat decesul unei femei de 41 de ani, din comuna Corneşti, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 47 de ani.

Alte patru persoane au fost transportate la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale, anunţă IPJ Cluj, conform Zcj.ro.

Operațiuni ample de descarcerare ale celor de la ISU

Conform ISU, gradul de încarcerare al celor două persoane implicate în accident a fost ridicat implicând mai multe operațiuni pentru descarcerare: stabilizarea autoturismului, scoaterea portierelor din față ale autoturismului, tăierea elementelor de rezistență din structura mașinii, îndepărtarea bordului și tăierea și îndepărtarea parțială a plafonului, mai precizează ISU Cluj.

“La accidentul de la ieșirea din localitatea Baciu spre Mera, au intervenit două autospeciale cui modul de descarcerare, două echipaje SMURD și două SAJ. Pompierii au găsit două autoturisme avariate, iar într-unul se aflau două persoane încarcerate, în stare de inconștiență.

S-au început imediat operațiunile de descarcerare și acordare a asistenței medicale celor două persoane încarcerate, respectiv un bărbat și o femeie de cca 40 de ani. Femeia încarcerată nu mai prezenta semnale vitale, iar după scoaterea acesteia s-au început manevrele de resuscitare, însă corpul acesteia nu a mai răspuns acestora.

Bărbatul a fost extras după cca 30 de minute de eforturi depuse de către pompieri și personalul medical, fiind apoi transportat la spital pentru îngrijiri și investigații medicale. Alte trei persoane au mai fost consultate, la locul accidentului, de către echipajele medicale și au fost transportate la spital”, anunţă ISU Cluj.

Închide ×