Sport

Tragedie pentru un jucător de la Manchester City. Tatăl său a murit imediat după ce a marcat în Champions League

Jucătorul echipei Manchester City, Nathan Ake, trece printr-o adevărată tragedie după ce tatăl său a murit imediat după ce a înscris în Champions League.
17.09.2021 | 10:03
Tragedie pentru un jucator de la Manchester City Tatal sau a murit imediat dupa ce a marcat in Champions League
ADVERTISEMENT

”Cetățenii” au debutat cu o victorie în noul sezon, scor 6-3 cu RB Leipzig, iar fundașul lui Pep Guardiola a fost cel care a deschis balul în minutul 16.

Jucătorul olandez de 26 de ani adus vara trecută de la Bournemouth a marcat primul său gol din cea mai competiție europeană cu o lovitură de cap după un corner executat de Jack Grealish.

ADVERTISEMENT

Tatăl unui jucător de la Manchester City a murit după ce l-a văzut marcând

Însă, la finalul jocului de pe Ettihad Stadium jucătorul lui Manchester City nu s-a putut bucura de victorie și de golul reușit aflând că tatăl său, Moise, grav bolnav a decedat la scurt timp după golul înscris de el.

”Ultimele săptămâni au fost cele mai dificile din viaţa mea, tata a fost foarte bolnav şi nu mai era posibil niciun tratament. Am avut norocul de a avea susţinerea logodnicei mele, familiei şi prietenilor.

ADVERTISEMENT

După o perioadă dificilă, am înscris primul meu gol în Champions League şi după doar câteva minute el a trecut în nefiinţă, cu mama mea şi fratele meu alături.

Poate aşa a fost să fie, să mă vadă jucând era mereu pentru el un motiv de mândrie şi îl făcea fericit. Ştiu că eşti mereu cu mine, vei fi mereu în inima mea şi acesta a fost pentru tine, tata”, a scris Nathan Ake pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

City a plătit o avere pentru Nathan Ake

Fostul club al lui Nathan Ake, Bournemouth, a ținut să-i transmită un mesaj de susținere după ce acesta și-a pierdut tatăl: ”Ne pare foarte rău să află o astfel de știre, Nath. Îți trimitem cele mai bune urări în numele tuturor celor din club”.

Tatăl său era originar din Coasta de Fildeș și, prin urmare, Nathan Ake era eligibil să reprezinte naționala africană, dar a optat pentru selecționata Olandei, țară de unde era mama sa și unde tatăl său a emigrat.

ADVERTISEMENT

Fundașul central, născut la Haga, a jucat la toate nivelurile pentru Olanda, începând de la U15 și ajungând apoi până la seniori. El a debutat la prima reprezentativă în 2017 la un meci amical împotriva Marocului și are până în prezent 22 de selecții și două goluri.

Nathan Ake a fost transferat de Manchester City în vara anului 2020 pentru 45,3 de milioane de euro de la Bournemouth, unde evoluase timp de patru ani. Fundașul olandez a început fotbalul la copii lui ADO Den Haag și apoi a ajuns în academiile lui Feyenoord și Chelsea.

Londonezii l-au promovat la prima echipă, dar a jucat foarte puțin pe Stamford Bridge, fiind împrumutat pe rând la Reading, Watford și Bournemouth, până ce aceasta din urmă a decis să-l achiziționeze definitiv în 2017 pentru 22,8 milioane de euro.

ADVERTISEMENT