News

Tragedia unei refugiate din Ucraina. După 50 de ore pe drum, inima ei a cedat chiar la graniță. Detalii copleșitoare

Oamenii legii au anunțat că o tragedie a avut loc la granița între Ucraina și Moldova. După 50 de ore pe drum, inima unei refugiate a cedat chiar la graniță
27.02.2022 | 15:46
Tragedia unei refugiate din Ucraina Dupa 50 de ore pe drum inima ei a cedat chiar la granita Detalii coplesitoare
ADVERTISEMENT

O refugiată din Ucraina a reușit să fugă din calea războiului, petrecând 50 de ore pe drum, însă inima i-a cedat chiar la graniță. Tragedia a fost anunțată de oamenii legii.

Tragedia unei refugiate din Ucraina. I-a cedat inima chiar la graniță

Pe măsură ce conflictul armat continuă, noi povești dramatice de viață ies la iveală.

Este și cazul unei femei ucrainence care a fugit din calea războiului, sperând că o să se salveze și că o să aibă, în sfârșit, parte de puțină pace.

ADVERTISEMENT

50 de ore a petrecut refugiata pe drum. N-a apucat, însă, să se bucure de libertate.

Oboseala și stresul i-au fost fatale. Ucraineanca a suferit un stop cardiac chiar în timp ce se afla la granița cu Moldova.

“Astăzi, o femeie originară din orașul Herson, Ucraina, în vârstă de 63 de ani a decedat pe teritoriul Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT

Femeia a parcurs mai bine de 50 de ore, iar ajunsă la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe i s-a făcut rău, pierzându-și cunoștința.

A intervenit de urgență personalul medical al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ulterior a fost antrenat echipajul SMURD, după care o ambulanță specializată a preluat-o pentru transportare la spital.

ADVERTISEMENT

Cu regret, toate măsurile de resuscitare, inițiate fără întârziere de medici și continuate pe ambulanță nu s-au soldat cu succes. Pacienta a decedat, preliminar din cauza unui sindrom coronarian acut.

Exprimăm condoleanțe familiei”, este mesajul transmis de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Mesaje de condoleanțe în mediul online

Postarea prin care Ministerul Sănătății al Repblicii Moldova a anunțat tragedia refugiatei ucrainence a strâns sute de reacții.

Oamenii au trimis zeci de mesaje de condoleanțe.

“Doamne ferește! A plecat sa fie libera și sa trăiască, dar nu a reușit…”, a scris o femeie pe Facebook.

“Oboseală, stres, vârsta, toate la un loc, sărmana, drum lin la cer”, este un alt mesaj lăsat la postarea autorităților.

Accident rutier din cauza oboselii

Șeful IGSU, Alexandru Oprea, care a anunțat tragedia ucrainencei a mai spus că, tot din cauza oboselii, în această dimineață, a avut loc și un accident rutier.

În urma impactului, o femeie în vârstă de 61 de ani a fost transportată la spital pentru mai multe investigații.

Starea ei de sănătate este stabilă.

ADVERTISEMENT