News

Tragedie rutieră în Iași: copil de 2 ani, ucis de un TIR pe o trecere de pietoni. Fratele și tatăl său, răniți

O tragedie rutieră a avut loc, miercuri, în județul Iași: un copil de 2 ani a fost ucis de un TIR pe o trecere de pietoni. Fratele și tatăl său, răniți.
19.04.2023 | 11:45
Tragedie rutiera in Iasi copil de 2 ani ucis de un TIR pe o trecere de pietoni Fratele si tatal sau raniti
Tragedie rutieră în Iași: copil de 2 ani, ucis de un TIR pe o trecere de pietoni. Sursa foto: DRPD Iași / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Accident mortal în Iași: un copil de 2 ani a fost ucis de un TIR pe o trecere de pietoni. Fratele și tatăl micuțului au ajuns la spital cu răni, fiind și ei loviți de vehicul.

Tragedie rutieră în Iași: copil de 2 ani, ucis de un TIR pe o trecere de pietoni. Fratele și tatăl său, răniți

Potrivit informațiilor oferite de Poliția Română, tragedia rutieră a avut loc în jurul orei 10:30, în comuna Lețcani. Aici, doi copii și tatăl lor au fost spulberați pe trecerea de pietoni de un TIR.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, un minor, în vârstă de 2 ani, a decedat, iar altul este inconștient. Au intervenit de urgență la fața locului Detașamentul 1 de Pompieri Iași cu 1 ASAS, 1 AID (descarcerare), 1 EPA, 1 TIM și 2 echipaje de la SAJ Iași.

Celelalte două victime ale acestui eveniment, tatăl și fratele copilului decedat, au fost transportate la spital. Traficul în zona accidentului a fost blocat pe ambele sensuri de mers. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări suplimentare.

ADVERTISEMENT

Precizările Poliției din Iași

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Iași a emis un comunicat în urma acestui tragic accident. Aflăm că șoferul responsabil de accident a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a fost unul negativ. În acest caz a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

”Astăzi, 19 aprilie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii ieșeni au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui accident rutier mortal, pe DN 28, pe raza localității Lețcani.

ADVERTISEMENT

Din verificările efectuate de polițiști la fața locului, a rezultat faptul că un autovehicul ar fi acroșat două persoane, una fiind rănită, iar cealaltă a decedat.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În acest moment, traficul rutier este blocat pe ambele sensuri de mers”, a transmis IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Iași a anunțat că, în prezent, traficul este blocat temporar pe DN 28, km 59+150, Lețcani, județul Iași, din cauza acestui grav accident rutier.

ADVERTISEMENT