Fotbal international

Tragere la sorți excepțională pentru CFR Cluj și FCSB! Dan Petrescu nu va mai putea spune nimic. FCSB lovește din nou prin norocul proverbial

18.09.2020 | 16:04
Tragere la sorti exceptionala pentru CFR Cluj si FCSB Dan Petrescu nu va mai putea spune nimic FCSB loveste din nou prin norocul proverbial
ADVERTISEMENT

CFR Cluj și FCSB au avut o tragere la sorți foarte bună pentru play-off-ul Ligii Europa. Cele două formații au reușit să evite formațiile puternice care le așteptau în urne și au căzut cu cei mai accesibili adversari. 

Astfel, dacă va trece de Djungardens, cei de la CFR Cluj vor juca pe teren propriu împotriva celor de la Kups Kuopio sau Suduva. De această dată, Dan Petrescu nu va putea spune nimic despre tragerea la sorți care îi dezavantajează.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, FCSB a slalomat printre adversari dificili. Tottenham, Galatasaray sau Standard Liege erau posibili adversari, însă echipa lui Gigi Becali va întâlni APOEL Nicosia sau Zrinjski Mostar, într-un meci pe teren propriu.

Tragere la sorți excepțională pentru CFR Cluj și FCSB! Dan Petrescu nu va mai putea spune nimic

Până la acel meci, roș-albaștrii trebuie să treacă de Slovan Liberec, meci programat joia viitoare. Mult mai dificil este meciul împotriva noului coronavirus, întrucât echipa are doar 13 jucători valizi în acest moment (Coman s-a accidentat cu Topola) și rămâne de văzut formula în care FCSB va evolua joi.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu s-a plâns la fiecare tragere la sorți de până acum. De la turul 1 preliminar al Ligii când au întâlnit Floriana în deplasare, până la turul 3 preliminar din Europa League, unde sorții i-au scos în cale pe Djungardens.

Kups și Suduva, înfrângeri dure în Liga Campionilor!

De această dată, CFR Cluj are cel mai accesibil adversar. Și evoluează pe teren propriu. Kups a fost eliminată încă din primul tur preliminar al Champions League, după o înfrângere dură cu Molde, scor 0-5. În turul doi din Europa League, campioana Finlandei a eliminat Slovan Bratislava la penalty-uri (1-1, 4-3 după pen.).

ADVERTISEMENT

Suduva este campioana Lituaniei. A trecut în primul tur preliminar de Flora Tallin, (1-1, 2-4 după pen.), însă a primit o corecție în următorul tur de la Maccabi Tel Aviv, scor 0-3. După acest eșec, campioana Lituaniei a căzut în Europa League.

APOEL Nicosia, favorită cu Zdrinjski! Ciprioții au avut emoții doar în turul 1

De cealaltă parte, FCSB joacă împtoriva învingătoarei din meciul APOEL Nicosia – Zrinjski Mostar. Ciprioții pleacă favoriți în această confruntare. APOEL a trecut în primul tur din Europa League de Gjilani, echipă din Kosovo, 2-0 după prelungiri. În turul doi ciprioții nu au mai avut nicio emoție și au învins FC Kaysar cu 4-1.

ADVERTISEMENT

Zrinjski Mostar a trecut în primul tur preliminar de Differdange cu 3-0 și apoi a învins cu 3-2 după prelungiri Olimpija Ljubljana. Dacă FCSB va reuși să treacă de Slovan Liberec are speranțe mari la calificare, în condițiile în care mai mulți jucători de bază ar putea reveni după infectările cu COVID-19.

 

ADVERTISEMENT
Tags: