Sport

UEFA a stabilit programul meciurilor din sferturile Champions League. Manchester City – Atletico Madrid și Benfica – Liverpool sunt primele partide

Tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală ale Champions League programează două întâlniri extrem de tari. S-a stabilit întregul program până la marea finală.
18.03.2022 | 19:00
UEFA a stabilit programul meciurilor din sferturile Champions League Manchester City  Atletico Madrid si Benfica  Liverpool sunt primele partide
ADVERTISEMENT
18-03-2022
17:00

Primele meciuri care se joacă în sferturi sunt Manchester City – Atletico Madrid și Benfica – Liverpool

UEFA a făcut public programul meciurilor din sferturile de finală ale Champions League. Manșa tur se va juca pe 5 și 6 aprilie, iar returul are loc pe 12 și 13 aprilie.

Toate meciurile încep la ora 22:00 a României.

Programul meciurilor din sferturile Champions League:

Marți, 5 aprilie

Manchester City – Atletico Madrid și Benfica – Liverpool

Miercuri, 6 aprilie

Chelsea – Real Madrid și Villarreal – Bayern Munchen

Marți, 12 aprilie

Real Madrid – Chelsea și Bayern Munchen – Villareal

Miercuri, 13 aprilie

Atletico Madrid – Manchester City și Liverpool – Benfica

Turul semifinalelor se vor juca pe 26 și 27 aprilie, iar returul pe 3 și 4 mai. Finala este programată la Paris, pe 28 mai.

18-03-2022
14:08

Julian Nagelsmann se bucură că Bayern va juca cu Villarreal

Antrenorul celor de la Bayern Munchen a fost sincer și consideră că bavarezii au avut parte de o tragere la sorți norocoasă.

“Desigur, vrem să ne calificăm mai departe. Se putea să avem o tragere mai grea, trebuie să fiu sincer, dar nu putem să-i subestimăm nici pe cei de la Villarreal. Au o echipă bună și un antrenor cu experiență, care a câștigat multe trofee. Suntem încrezători”, a spus Julian Nagelsmann, conform presei din Germania.

18-03-2022
13:34

Guardiola, lăudat de Simeone

Antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a vorbit în termeni laudativi la adresa omologului său de la Manchester City, Pep Guardiola, după ce sorții au stabilit ca cele două formații să se întâlnească în sferturile de finală ale Champions League.

”În primul rând, am o mare admirație pentru Guardiola, pentru munca pe care a depus-o la City în ultimii ani și pe care o arată meci de meci. Este o competiție dificilă, sunt confruntări grozave între toate echipele, dar vom face toate evaluările la momentul potrivit”, a declarat Simeone, conform cotidianului Sport.

Cei doi tehnicieni s-au mai întâlnit de trei ori în carieră. Prima dată în februarie 2012, în primul sezon al lui ”Cholo” la Atletico și ultimul al lui Pep la Barcelona, catalanii s-au impus cu 2-1.

În 2006, madrilenii se duelau cu Bayernul lui Guardiola în semifinalele Champions League. Simeone se impunea acasă cu 1-0, iar Pep avea câștig de cauză în Germania cu 2-1. Însă, în finală ajungea Atletico datorită golului marcat în deplasare de Antoine Griezmann.

18-03-2022
12:22

Cum au reacționat cele două tabere după tragerea la sorți a sfertului Chelsea - Real Madrid

Chelsea traversează cea mai grea perioadă a ei din ultimele două decenii, din cauza sancțiunilor primite de către Roman Abramovich în urma izbucnirii războiului dintre Rusia și Ucraina. Campioana Europei suferă doar financiar și administrativ, pentru că, sportiv, a ajuns până în sferturile Ligii Campionilor, acolo unde va da piept cu Real Madrid. În urma tragerii la sorți, managerul Thomas Tuchel nu regretă că a evitat echipele din Anglia, dar e supărat că partida tur se va juca fără spectatori.

„Nu este atât de important că am evitat echipele englezești, pentru că întotdeauna e plăcut să joci împotriva echipelor din străinătate. Este însă un dezavantaj că vom juca acasă fără spectatori. Aceste meciuri sunt făcute pentru suporteri. Sper să găsim o soluție până la acea dată. Nu știu ce posibilități sunt, dar meciurile sunt făcute pentru fani”, a declarat Tuchel.

Cu toate acestea, Real Madrid este una dintre victimele preferate ale lui Thomas Tuchel. Neamțul e invincibil în duelurile cu „Los blancos”.  Are două victorii și patru rezultate de egalitate.

Din tabăra adversă, primul care a reacționat în urma tragerii la sorți a fost golgheterul Karim Benzema. După ce liderul din LaLiga a postat că Real se va lupta cu Chelsea pentru un loc în semifinale, francezul a comentat cu „Vamooossssss!”, încrezător că echipa sa va fi cea care ma accede în careul de ași al UEFA Champions League.

18-03-2022
11:03

Meciuri tari în sferturile Champions League

S-a stabilit programul meciurilor din Champions League până la finală, în urma tragerii la sorți de la Nyon.

Programul sferturilor de finală:

  • Chelsea – Real Madrid
  • Manchester City – Atletico Madrid
  • Villarreal – Bayern Munchen
  • Benfica Lisabona – Liverpool

Programul semifinalelor:

  • 1. Manchester City sau Atletico Madrid – Chelsea sau Real Madrid
  • 2. Benfica Lisabona sau Liverpool – Villarreal sau Bayern Munchen

Programul finalei

  • Învingătoarea semifinalei 2 – Învingătoarea semifinalei 1

Liga Campionilor a ajuns în faza sferturilor de finală, iar cele 8 echipe calificate au deja emoţii pentru tragerea la sorţi. Marele eveniment are loc vineri, de la ora 13:00, la Nyon, când va fi desemnat şi tabloul semifinalelor.

Tragerile la sorţi pentru sferturile şi semifinalele Ligii Campionilor

Liverpool, Manchester City, Bayern Munchen, Real Madrid, Atletico Madrid, Benfica, Chelsea şi Villarreal sunt echipele calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Faţă de faza optimilor de finală, acum nu mai există niciun fel de restricţii pentru tragerea la sorţi. De asemenea, toate echipele vor fi introduse în aceeaşi urnă.

După ce va fi efectuată tragerea la sorţi a sferturilor de finală, în cadrul aceluiaşi eveniment va fi desemnat tabloul semifinalelor. În plus, UEFA va efectua şi tragerea la sorţi pentru stabilirea echipei care va fi considerată gazdă a finalei.

ADVERTISEMENT
  • Liverpool
  • Manchester City
  • Bayern Munchen
  • Real Madrid
  • Atletico Madrid
  • Benfica
  • Chelsea
  • Villarreal

Astfel, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor am putea avea nişte duble de poveste precum Real Madrid – Atletico Madrid, Manchester City – Bayern Munchen sau Liverpool – Chelsea.

Italia şi Franţa, fără reprezentante în sferturile de finală

Serie A şi Ligue 1, două dintre campionatele de Top 5 din Europa, nu vor avea reprezentante în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Surprizele negative au fost Juventus şi PSG. Prima a avut un adversar accesibil, pe Villarreal, însă a ratat calificarea în returul de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, PSG era calificată în minutul 61 al returului cu Real Madrid, când conducea cu 2-0 la general. Karim Benzema a reuşit o triplă şi vicecampioana Franţei a părăsit competiţia, după ce la start era văzută drept una dintre favorite.

  • RB Salzburg, Sporting Lisabona, Ajax, Lille, Manchester United, Juventus, Inter şi PSG au fost echipele eliminate în optimile de finală
ADVERTISEMENT

Când au loc meciurile din sferturile şi semifinalele Ligii Campionilor

Manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor se va disputa pe 5/6 aprilie, în timp ce returul este programat pentru 12/13 aprilie. Toate meciurile se vor disputa de la ora 22:00.

Turul semifinalelor se vor juca pe 26/27 aprilie, cu returul pe 3/4 mai. Finala este programată să se dispute, la Paris, pe 28 mai. Iniţial, ultimul act trebuia să se joace la Sankt Petersburg, însă UEFA a mutat gazda din cauza războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Echipele calificate în sferturile de finală primesc 10.600.000 de euro, în timp ce semifinalistele mai încasează 12.500.000 de euro. Finalistele vor lua câte 15.500.000 de euro, în timp ce câştigătoarea trofeului va mai primi încă 4.500.000 de euro.

ADVERTISEMENT