Sport

Tragere la sorţi turul 3 preliminar Europa League. Cu cine joacă CFR Cluj dacă este eliminată din Champions League. Programul meciurilor

FANATIK vă oferă amănunte legate de tragerea la sorţi a partidelor din cadrul turului 3 preliminar al Europa League, care va avea loc luni, 19 iulie
19.07.2021 | 14:49
Tragere la sorti turul 3 preliminar Europa League Cu cine joaca CFR Cluj daca este eliminata din Champions League Programul meciurilor
Tragere la sorţi turul 3 preliminar Europa League. CFR Cluj ar putea juca în play-off-ul acestei competiţii. Pentru acest contact între portarul Bălgrrădean şi un jucător elveţian s+a dat penalty pentru Young Boys Berna. Foto: UEFA.com
ADVERTISEMENT
19-07-2021
11:50

Programul complet al meciurilor din turul 3 preliminar al Europa League

În urma tragerii la sorți de la Nyon s-au stabilit meciurile din turul trei preliminar al Europa League.

Ruta campioanelor

Dinamo Zagreb (Croația) sau Omonia Nicosia (Cipru) – Legia Varșovia (Polonia) sau Flora Tallinn (Estonia)
Mura (Slovenia) sau Ludogoreț Razgrad (Bulgaria) – Ferencvaros (Ungaria) sau Zalgiris Vilnius (Lituania)
Kairat Almaty (Kazahstan) sau Steaua Roșie Belgrad (Serbia) – Alashkert (Armenia) sau Sheriff Tiraspol (Moldova)
Lincoln Red Imps (Gibraltar) sau CFR Cluj (România) – Slovan Bratislava (Slovacia) sau Young Boys Berna (Elveția)
Olympiacos (Grecia) sau Neftci Baku (Azerbaidjan) – Malmo FF (Suedia) sau HJK Helsinki (Finlanda)

Ruta noncampioanelor

Jablonec (Cehia) – Celtic Glasgow (Scoția) sau Midtjylland (Danemarca)
Rapid Viena (Austria) sau Sparta Praga (Cehia) – Anorthosis Famagusta (Cipru)
PSV Eindhoven (Olanda) sau Galatasaray (Turcia) – St. Johnstone (Scoția)

19-07-2021
11:10

CFR Cluj, meci cu Slovan Bratislava sau Young Boys dacă pierde cu Lincoln!

În eventualitatea în care CFR Cluj va fi eliminată în turul doi preliminar din Champions League, va evolua în turul trei preliminar din Europa League cu pierzătoarea dintre Slovan Bratislava şi Young Boys. Interesant este că dacă CFR Cluj va trece de Lincoln în Champions League, va juca împotriva învingătoarei din acest duel

19-07-2021
11:05

CFR Cluj joacă în turul trei preliminar al Europa League dacă pierde cu Lincoln!

CFR Cluj intră în turul trei preliminar al Europa League dacă va pierde în faţa celor de la Lincoln Red Imps. Urmărim împreună tragerea la sorţi.

VEZI VIDEO AICI 

Luni, 19 iulie, este agitaţie mare la sediul UEFA, pentru că este ziua în care au loc tragerile la sorţi pentru turul 3 preliminar în toate cele trei competiţii continentale, după ce UEFA a dat drumul din acest sezon la Conference League. În cazul Europa League acesta va fi şi primul moment în care se vor disputa partide preliminare, în timp ce în Champions League şi Conference League vom parcurge deja primele două tururi.

Care sunt cele 12 echipe calificate în grupele Europa League

Ediţia din acest an a Europa League va avea în fază finală, a grupelor, 32 de echipe împărţite în opt grupe de patru. 12 formaţii nu au nici o grijă, fiind direct calificate în grupe. Este vorba de Lazio şi Napoli din Italia, Betis Sevilla şi Real Sociedad în Spania, Marseille şi Lyon din Franţa, Eintracht Frankfurt şi Leverkusen din Germania,  Leicester şi West Ham din Anglia, Sporting Braga din Portugalia şi Lokomotiv Moscova din Rusia.

ADVERTISEMENT

Vor intra în competiţie începând din faza play-off-ului şase cluburi: Antwerp, Randers, Zoria Lugansk, Alkmaar, Sturm Graz şi Fenerbahce. Restul de echipe vor proveni din rândul formaţiilor care au fost eliminate în turul 3 al Champions League. În turul 3 preliminar intră acum doar trei echipe: Jablonec, Anorthosis Famagusta, Saint Johnstone.

CFR Cluj are ca obiectiv grupele Europa League

CFR Cluj este sigură de prezenţa în grupele Conference League dacă trece de echipa Lincoln Imps din Gibraltar în turul 2 preliminar al Champions League. Din acel moment tot ce realizează în plus devine un important bonus pentru campioana României.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge în grupele Champions League, unde a mai fost în două rânduri şi a da astfel un mare tun financiar clujenii ar trebui să intre în play-off şi să depăşească acolo o formaţie mult mai bine cotată, pentru că ardelenii, admiţând că pot înainta până aici niciodată nu vor fi capi de serie. Însă acesta este un obiectiv foarte greu de atins, motiv pentru care principala ţintă este prezenţa în grupele Europa League.

Europa League devine o competiţie tot mai importantă

Mult mai posibilă ar fi o calificare în grupele Europa League prin intermediul play-off-ului, unde, cu puţină şansă, poate da peste un adversar mult mai accesibil decât în play-off-ul Champions League. De aceea clujenii chiar şi-au fixat acest obiectiv.

ADVERTISEMENT

Europa League tinde să devină un fel de competiţie tampon între cea mai puternică, evident Champions League şi cea mai slabă, Conference League. Faptul că sumele de bani acordate la calificări şi la punctele obţinute în grupele Europa League au crescut simţitor dovedeşte importanţa acordată competiţiei de către UEFA şi în ultima perioadă şi de cluburi.

Echipele româneşti scoase din Europa League din acest sezon

Tocmai în scopul valorizării la maxim a acestei a doua competiţii intercluburi contienentale s-a creat Conference League. În acest fel balastul echipelor mici a fost mutat în a treia competiţie şi în Europa League nivelul a crescut foarte mult, pentru că participă numai echipe din campionate importante.

ADVERTISEMENT

Motiv pentru care din această ediţie, pe baza coeficienţilor UEFA, România nu mai are reprezentantă nici măcar în tururile preliminare ale Europa League, acesta fiind primul sezon când se întâmplă aşa ceva şi singura echipă care poate ajunge totuşi acolo este campioana, cu condiţia să atingă mai întâi faza turului 3 preliminar în Champions, pentru a putea intra în play-off-ul Europa League.

CFR Cluj a ajuns cel mai departe în Europa League în 16-imile competiţiei

CFR Cluj are amintiri plăcute din participările în grupele Europa League. În urmă cu doi ani impresiona Europa reuşind să se califice în 16-imile de finală dintr-o grupă din care nimeni nu îi dădea nici o şansă, cu Lazio, Rennes şi Celtic Glasgow, toate învinse în Gruia, la aceste succese adăugându-se şi o victorie în Franţa, la Rennes.

CFR ar fi putut repeta performanţa şi sezonul trecut, când ar fi ieşit din nou din grupa cu Young Boys Berna, ŢSKA Sofia şi Roma, deoarece conducea în ultimul meci cu 1-0 la Berna în minutul 90 acasă la elveţieni. Însă arbitrul francez Bastien şi-a intrat în rol şi a inventat un penalty pentru gazde, după care, pe fondul nervozităţii şi a prăbuşirii a mai venit un gol în poarta ardelenilor.

 

ADVERTISEMENT