News

Traian Băsescu, despre evacuarea din vila de protocol: ”Ce-mi dă statul am să-i dau și eu”. RA-APPS îl dă în judecată pe fostul președinte

Traian Băsescu a oferit, joi, o nouă reacție despre evacuarea din vila de protocol a statului. Fostul președinte nu arată cu degetul către RA-APPS, în ciuda faptului că instituția l-a acționat în judecată.
02.06.2022 | 17:56
Traian Basescu despre evacuarea din vila de protocol Cemi da statul am sai dau si eu RAAPPS il da in judecata pe fostul presedinte
Traian Băsescu, despre evacuarea din vila de protocol: ”Ce-mi dă statul am să-i dau și eu”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe 31 mai, RA-APPS a anunțat că Traian Băsescu are termen până pe 1 iunie să elibereze vila de protocol din strada Gogol. Suntem deja în 2 iunie, iar fostul președinte încă nu a eliberat locuința.

Traian Băsescu, despre evacuarea din vila de protocol: ”Ce-mi dă statul am să-i dau și eu”

Într-o nouă reacție oferită în presă,  Băsescu spune că nu are nimic să reproșeze Regiei Patrimoniului pentru faptul că i-a pus în vedere să părăsească vila de protocol.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat Realitatea Plus, fostul șef de stat a acuzat însă alte instituții ale statului de lipsă de respect și a afirmat că le va trata și el în același mod.

”Este o situație normală, n-aș intra în detalii. Azi (n.r. joi, 2 iunie) i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat.

ADVERTISEMENT

O să mă mut atât de repede cât pot. Cealaltă locuință este gata să primească mobilier. RA-APPS a fost cea mai decentă instituție, a lucrat cu legea, n-a lucrat cu somații, n-a lucrat cu notificări, deci a fost cea mai decentă instituție dintre toate instituțiile statului.

Un stat care-și batjocorește foștii președinți n-are cum să fie tratat de către foștii președinți altfel decât îi tratează el. Așa că ce-mi dă statul am să-i dau și eu, n-am obligația să-i dau altceva”, a afirmat Traian Băsescu, la postul de știri.

ADVERTISEMENT

RA-APPS îl dă în judecată pe fostul președinte

În ciuda cuvintelor deloc dure din partea lui Băsescu, cei de la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) au anunțat că îl acționează în judecată pe fostul șef de stat.

RA-APPS a precizat, tot joi, că cererea de chemare în judecată privind evacuarea lui Traian Băsescu este în curs de redactare şi va fi depusă la instanţa competentă în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

”Cererea de chemare în judecată privind evacuarea Dlui. Traian Băsescu din imobilul – reşedinţa oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1, este in curs de redactare şi va fi depusă la instanţa competentă în intervalul 02-06.06.2022”, anunță instituția, conform News.ro.

ADVERTISEMENT