News

Transelectrica anunță tentative de fraudă prin SMS. Victimele primesc somații de plată a facturii la energie

Transelectrica anunță tentative de fraudă prin SMS. Indivizii din spatele înșelătoriei utilizează identitatea companiei și cer plata facturilor.
09.09.2022 | 17:16
Transelectrica anunta tentative de frauda prin SMS Victimele primesc somatii de plata a facturii la energie
Transelectrica anunță tentative de fraudă prin SMS. foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anunțat că hoții vor să îi folosească identitatea pentru a-i face pe oameni să plătească bani.

Tentative de fraudă prin SMS cu identitatea Transelectrica

Este vorba despre o înșelătorie de timp scam, prin care hoții virtuali folosesc doar elementele vizuale ale companiei Translectrica și le cer oamenilor să plătească diverse facturi, altfel vor avea energia electrică tăiată.

ADVERTISEMENT

Dar compania nici nu se ocupă cu furnizarea energiei electrice, a transmis aceasta într-un comunicat, astfel că nu ar putea să emită facturi sau somații, și totul este doar o înșelătorie.

Cei care pot deveni victimele acestei înșelătorii online primesc mesaje text pe telefon cu somații de plată ale facturilor la energie electrică.

ADVERTISEMENT

”Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA emite o avertizare cu privire la o tentativă de fraudă printr-o campanie de tip SCAM care utilizează identitatea vizuală a companiei.

Campania se desfăşoară prin intermediul mesajelor de tip SMS şi conţine o somaţie de plată a facturii la energie electrică”, a transmis compania.

ADVERTISEMENT
Mesajele primite de oameni
Mesajele primite de oameni. foto: Colaj Fanatik / Facebook

Ce recomandă compania Transelectrica

Desigur, recomandarea este ca persoanele care primesc astfel de sms-uri să nu le ia în seamă, pentru că este vorba de o înșelătorie.

De asemenea, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice a mai subliniat și faptul că unicul său rol este acela de a transporta și opera rețeaua de energie electrică a țării, nici vorbă de furnizarea acesteia.  Pe scurt, compania nu poate trimite somații de plată!

ADVERTISEMENT

„Recomandăm persoanelor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs solicitărilor!

Subliniem faptul că Transelectrica SA este operatorul naţional al reţelei electrice de înaltă tensiune şi nu are calitatea de furnizor de energie electrică, prin urmare nu emite facturi sau somaţii de plată consumatorilor casnici!”, anunţă compania.

ADVERTISEMENT