Sport

Transfer de răsunet reușit de Gigi Becali la FCSB! Favoritul lui Mihai Rotaru va semna cu „roş-albaştrii”

Gigi Becali a făcut primul transfer de răsunet al verii la FCSB, ajungând la un acord verbal cu un fost preferat al lui Mihai Rotaru.
12.06.2023 | 21:33
Transfer de rasunet reusit de Gigi Becali la FCSB Favoritul lui Mihai Rotaru va semna cu rosalbastrii
Transfer de răsunet reușit de Gigi Becali la FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Este vorba despre Alexandru Băluță, fostul jucător al Universității Craiova, care a devenit liber de contract după despărțirea de Academia Puskas, formație din prima ligă din Ungaria, pentru care evolua din 2020.

Transfer de răsunet reușit de Gigi Becali la FCSB

Gigi Becali a ajuns la un acord verbal cu Alexandru Băluță, iar fostul atacant al Universității Craiova poate fi primul transfer de răsunet făcut în această vară de FCSB, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Alexandru Băluță s-a făcut remarcat în campionatul României în perioada pe care a petrecut-o la Universitatea Craiova, acolo unde era preferatul patronului Mihai Rotaru, fiind dorit și în trecut de Gigi Becali la FCSB, însă a ales să plece în străinătate.

În vara anului 2018, Universitatea Craiova reușea să-l vândă pe Alex Băluță în Cehia, la Slavia Praga, în schimbul sumei de 2.650.000 de euro. Din păcate, Băluță nu a reușit să se impună la Slavia Praga, jucând 34 de meciuri, marcând 4 goluri și oferind 2 pase decisive.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, Alexandru Băluță a jucat la: Chindia Târgoviște, Viitorul, Universitatea Craiova, Slavia Praga, Slovan Bratislava și Academia Puskas.

  • 29 de ani are Alexandru Băluță

Oltenii îi măriseră clauza de reziliere pentru a nu ajunge la FCSB

Alexandru Băluță a mai fost dorit de Gigi Becali în trecut la FCSB, însă oltenii au reușit să-l convingă pe acesta să își mărească clauza de reziliere la 6.000.000 de euro, tocmai pentru a nu ajunge în tabăra „roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

În schimb, Mihai Rotaru a ajuns la un consens cu jucătorul ca atunci când va avea o ofertă bună din străinătate, să fie lăsat să plece de la echipă: „Deși inițial ne-am fi dorit și am făcut toate eforturile ca Alex Baluta să ne ajute să accedem în grupele Europa League, am fost nevoiți să ne ținem promisiunea făcută acestuia astă-iarnă”.

„El a refuzat o ofertă importantă din campionatul intern și a acceptat să îi mărim clauza de reziliere, de a îi permite să se transfere la o echipă din străinătate în cazul în care va fi o ofertă bună pentru el.

ADVERTISEMENT

Acel moment a venit, astfel că Alex pleacă în niște condiții excelente pentru el și pentru club deopotrivă și suntem convinși că va demonstra la Praga din ce sunt făcuți oltenii”, se anunța pe pagina oficială de Facebook a oltenilor la despărțirea de Alex Băluță.

  • 700.000 de euro este cota de piață a lui Alexandru Băluță, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT