Sport

Transfer înainte de FCSB – Hermannstadt. Fundașul stânga tricolor se întoarce acasă. Exclusiv

Clubul sibian lucrează la repatrierea din Belgia a lui Raul Opruț, care, în jumătate de sezon, n-a prins decât 130 de minute la ”lanterna” campionatului, Kortrijk
13.12.2023 | 10:00
Transfer inainte de FCSB  Hermannstadt Fundasul stanga tricolor se intoarce acasa Exclusiv
Transfer înainte de FCSB - Hermannstadt. Fundașul stânga tricolor se întoarce acasă. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sibiul l-a pierdut pe Baba Alhassan, care trece la FCSB pentru 600.000 de euro, tranzacție anunțată în premieră de FANATIK, dar se ocupă deja de rotunjirea lotului și în materie de achiziții. Iar prima operațiune va fi repatrierea lui Raul Opruț din Belgia! E un transfer calculat deja înainte de FCSB – Hermannstadt. În vârstă de 25 de ani, fundașul stânga tricolor se va întoarce acasă în această iarnă, după o jumătate de sezon ratată în prima ligă belgiană, la Kortrijk.

Prăbușirea fundașului stânga tricolor: de la națională, direct în tribună

În vară, Hermannstadt îl vindea pe Opruț la formația flamandă pentru 400.000 de euro mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, profitând și de cota în creștere a jucătorului, intrat și în circuitul echipei naționale. De asemenea, ardelenii continuă să dețină 20% din drepturile asupra fotbalistului.

ADVERTISEMENT

În perioada noiembrie 2022 – martie 2023, Raul a adunat 3 selecții în tricoul reprezentativei celei mari: Iordănescu jr. l-a utilizat în două amicale (Slovenia, Moldova) și în partida de acasă cu Belarus (2-1) din preliminariile pentru Euro 2024.

A avut parte de o prezentare spectaculoasă la Kortrijk, unde contractul lui a fost livrat simbolic într-un turn din oraș de către un motociclist. Intrarea cu motoarele turate în curtea clubului a fost urmată însă de o perioadă neagră pe teren.

ADVERTISEMENT

Sprijin de la Măldărășanu: ”Vrem să ne ajutăm reciproc”

Opruț a prins numai 3 meciuri în tricoul lui Kortrijk, niciodată integralist. Cu el pe gazon, echipa a pierdut toate întâlnirile, încasând inclusiv un dur 0-6 cu Anvers. De altfel, e un sezon îngrozitor pentru flamanzi până în acest moment: sunt ultimii în clasament, cu numai două victorii în 17 meciuri și 10 puncte acumulate.

În exclusivitate pentru FANATIK, antrenorul lui Hermannstadt, Marius Măldărășanu, admite interesul față la Opruț: ”E singura opțiune clară pe care o avem deocamdată la capitolul achiziții.

ADVERTISEMENT

Îl cunosc foarte bine, vrem să ne ajutăm reciproc în partea a doua a sezonului, așa că, dacă va reuși să-și rezolve situația acolo și clubul va agrea o soluție de împrumut pe șase luni, va fi binevenit. Băiatul vrea să joace, iar revenirea în țară ar fi o variantă optimă pentru toată lumea”.

Contract pe încă doi ani și jumătate în Flandra

Format în Academiile de la Chievo și Genoa, Opruț și-a început aventura în Liga 1 în iulie 2019, când a semnat cu trupa de pe Cibin, pentru care a evoluat inclusiv în L2, în sezonul 2021-2022.

ADVERTISEMENT

El are acum contract cu Kortrijk până în 2026. Pe portalul transfermarkt.com, cota lui a scăzut abrupt după plecarea în Belgia, de la 800.000 de euro la 500.000 euro.

  • 12.000 euro e salariul lui Opruț la Kortrijk, ”lanterna” la zi din campionatul Belgiei
  • 5 meciuri la naționalele juvenile ale României a adunat Opruț: 3 la  U19, 2 la U21
ADVERTISEMENT
Tags:
1,29 este cota BETANO pentru pronosticul „șansă dublă: 12” la meciul FCSB - Hermannstadt