Sport

Transfer mondial ratat de Universitatea Craiova! Fotbalistul este om de bază la Valencia și e cotat la 35 de milioane de euro!

Universitatea Craiova a ratat un transfer uriaș, ceea ce i-a schimbat cariera jucătorului care a ajuns la Valencia, s-a calificat la EURO și are o cotă de 35 de milioane de euro!
27.03.2024 | 18:14
Transfer mondial ratat de Universitatea Craiova Fotbalistul este om de baza la Valencia si e cotat la 35 de milioane de euro
Mihai Rotaru a refuzat un portar de clasă, calificat la EURO 2024 / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Akaki Khubutia, fost jucător în Superliga, a recunoscut că le-a propus oltenilor varianta unui portar de clasă. Craiovenii l-au preferat în poartă pe italianul Mirko Pigliacelli, în defavoarea celui care apără buturile Valenciei astăzi.

I-a scos din Europa League, a fost refuzat de Universitatea Craiova și suficient de bun pentru Valencia

Giorgi Mamardashvili, titularul incontestabil al Valenciei, ar fi putut ajunge în Superliga acum aproape 4 ani! Mihai Rotaru n-a luat în calcul varianta, deși era vorba doar despre un împrumut cu clauză de cumpărare de 850.000 euro. Universitatea luptă acum pentru transferul brazilianului Jair de la Petrolul!

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova i-a testat puterile lui Mamardashvili în preliminariile Europa League, chiar cu un an înainte de propunere. Oltenii au pierdut în Georgia, scor 1-2, în fața formației Dinamo Tbilisi și au părăsit Europa cu capul plecat.

Mai rușinos este că clubul georgian n-a trecut niciodată de primul tur al preliminariilor, până la duelul cu formația alb-albastră. Nici acest lucru nu i-a convins pe craioveni să-l ia pe portarul care a încasat doar un gol contra lor.

ADVERTISEMENT

Akika Khubutia, fost jucător în Superliga, l-a propus la Craiova

Georgianul Akika Khubutia a trecut în Liga I ca jucător pe la Gaz Metan Mediaș și Politehnica Timișoara. Viitor agent de jucători, Khubutia a recunoscut că l-a propus pe Mamardashvili în Bănie, conform GSP.

„L-am propus la Craiova când ei au jucat împotriva lui Lokomotiv Tbilisi, dar cei de acolo nu s-au întors cu niciun răspuns. După câteva luni, a plecat la Valencia. Dar e mai bine așa. Am vorbit cu impresarul lui Torje din Timișoara (n.r. Cristea Opria), care mi-a zis că vorbește la Craiova, că e apropiat de președintele lor. Căutau portar, le-am zis de el, dar nimic”, a spus Khubutia, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova are în prezent un georgian în lot, jucător cu pedigree la naționala Georgiei. Însă, Anzor Mekvabishvili nu s-a aflat în lotul cu care georgienii au bătut Grecia la penalty-uri, și-au obținut tichetul către EURO 2024.

Georgia, în premieră la EURO 2024

Naționala Georgiei s-a calificat, pentru prima dată într-un turneu final al EURO, după ce au eliminat Grecia. În finala barajului, georgienii au remizat, scor 0-0, iar trupa lui Kvaratskhelia va zbura spre Germania în vara după victoria la penalty-uri.

ADVERTISEMENT

Calificarea este surprinzătoare, întrucât nu multă lume oferea șanse națiunii c-o populație mai mare decât a Bucureștiului de două ori! Populația Georgiei este de doar 3,7 milioane, însă a produs fotbaliști pentru cluburi uriașe ale Europei, cum este Napoli.

Georgia se află în grupa cu Portugalia, Republica Cehă și Turcia, urmând să debuteze contra formației din „Semilună“, pe terenul Borrusiei Dortmund, Signal Iduna Park.

ADVERTISEMENT