Sport

Transferul lui Drăgușin la Tottenham, văzut cu ochi buni de Cârțu: ”Un fotbalist total”. Cum l-a propus la U Craiova în 2019

Transferul lui Radu Drăgușin de la Genoa la Tottenham se conturează tot mai tare, iar agenții internaționalului român au plecat la Londra pentru ultimele negocieri.
09.01.2024 | 20:46
Transferul lui Dragusin la Tottenham vazut cu ochi buni de Cartu Un fotbalist total Cum la propus la U Craiova in 2019
Radu Drăgușin este aproape de un transfer la Tottenahm. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Florin Manea și Gabriele Giuffrida, impresarii lui Radu Drăgușin, au zburat marți, 9 ianuarie, la Londra pentru a închide mutarea fundașului de 21 de ani la Tottenham.

Transferul lui Drăgușin la Tottenham, văzut cu ochi buni de Sorin Cârțu

Sorin Cârțu consideră că este o mutare potrivită pentru Radu Drăgușin și crede că un campionat precum Premier League l-ar ajuta să evolueze și să ajute echipa națională pe viitor.

ADVERTISEMENT

”Ar fi bine să plătească Tottenham pentru Drăgușin. Cred că e o investiție bună. Pe Drăgușin îl văd pe stilul lui Daniel Van Buyten. Este un fotbalist total. E bărbat bine, băiat drăguț, bun fotbalist, le are cam pe toate. Chiar dacă e crescut în România, vine dintr-o familie serioasă de foști sportivi buni, are o educație bună. Drăgușin știe ce sacrificii trebuie să facă pentru meseria asta de fotbalist.

Mulți zic că e mai bine să aștepte Campionatul European din vară și că poate e mai bine să se tranfere după ce joacă acolo, poate o să aibă o altă cotă, dar e chestia că e foarte important și ce se întâmplă acolo și cât te ajută coechipierii și rezultatul. Este un risc destul de mare să aștepte până atunci. Am văzut că și Bayern Munchen e interesată să îl aducă. Cred că se poate adapta în orice fel de campionat, dar sunt situații diferite față de ce joacă la Genoa, în schimb, în Anglia, este un campionat în care trebuie să știi sa joci pe tot terenul”, a declarat Sorin Cârțu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin, propus la Universitatea Craiova în 2019

Totodată, Cârțu și-a amintit un moment în care l-a remarcat pe Radu Drăgușin și l-a propus la CS Universitatea Craiova, dar acesta evolua deja în campionatul Italiei, la Juventus, și era foarte greu de adus la o formație din România.

”În 2019, înainte de pandemie, m-a trimis Mihai Rotaru la Belgrad, unde trebuie să urmărim un jucător la turneul final de juniori și Radu Drăgușin era cu un an mai mic decât cei de acolo. Chiar și așa, a ieșit în evidentă față de toți jucătorii care participau la turneu, nu doar față de cei din echipa României. Când am venit de acolo, chiar l-am propus, dar mi s-a zis că este luat de Juventus și nu îl putem aduce la echipă (n.red. CS Universitatea Craiova)”, a mai declarat Sorin Cârțu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin ar putea să semneze până în 2029 cu Tottenham

Tottenham le va plăti 25 de milioane de euro celor de la Genoa, sumă la care se vor adăuga și anumite bonusuri de performanță, conform CentreGoals. Drăgușin și-ar fi dat și el acordul pentru a ajunge la Spurs, astfel că urmează să semneze în cursul acestei zile un contract valabil până în 2029.