Fotbal international

Transferul lui Leo Messi la Manchester City ar aduce bani tuturor cluburilor din Premier League! Ce magnitudine va avea această mutare

29.08.2020 | 21:52
Transferul lui Leo Messi la Manchester City ar aduce bani tuturor cluburilor din Premier League Ce magnitudine va avea aceasta mutare
ADVERTISEMENT

Leo Messi este aproape de un transfer în Premier League. Ar fi mutarea secolului în fotbalul mondial, Manchester City fiind aproape să îl ia pe starul de la FC Barcelona. Există încă multe piedici în ceea ce privește transferul, inclusiv o bătălie înternă care probabil va dura pentru că echipa catalană nu îl lasă să plece pentru mai puțin de 700 de milioane de euro.

Însă, Leo Messi vrea să facă din nou echipă cu Pep Guardiola și și-a declarat pentru prima dată hotărârea de a pleca de la FC Barcelona. Pentru Manchester City o astfel de mutare ar revoluționa marketingul echipei.

ADVERTISEMENT

Sponsorii se vor bate pe fiecare centimetru de pe tricoul de joc sau de pe stadion, însă mai mult de atât, cel mai popular campionat din lume, Premier League, ar deveni și mai popular, la nivel global.

Transferul lui Leo Messi la Manchester City ar aduce bani tuturor cluburilor din Premier League!

Oricât de greu ar părea de crezut, fiecare echipă din Premier League ar beneficia de transferul lui Leo Messi la Manchester City. Notorietatea Premier League ar fi la cote maxime, astfel că sponsorii vor vira sume și mai mari cluburilor. Nu doar trofeele au transformat-o pe Barcelona în echipa gigant de astăzi ci și tricourile vândute, turiștii care au vizitat Camp No și dorința de a-l vedea pe Messi evoluând.

ADVERTISEMENT

Barcelona este disperată să îl păstreze pentru că tot acest sistem de marketing s-ar prăbuși ca un castel de nisip. Însă, un star de un asemenea nivel este greu de păstrat cu forța și va fi interesant de văzut cum vor proceda catalanii în continuare să își păstreze nestemata.

Leo Messi a simțit că la Barcelona nu mai poate câștiga trofee!

Însă, Leo Messi vrea să joace în continuare la cel mai înalt nivel și să câștige trofee în continuare. Spaniolii au scris în repetate rânduri că el simte că acest lucru nu mai este posibil la FC Barcelona, club la care este anunțat declinul.

ADVERTISEMENT

Singura șansă ca ruptura dintre Leo Messi și Barcelona să fie amiabilă este ca echipa să accepte o sumă de transfer “decentă” pentru Messi. Asta ar însemna undeva între 200 și 230 de milioan de euro. Asta în condițiile în care Messi este în ultimul an de contract.

Barcelona ar putea economisi 100 de milioane de euro din salariul lui Messi și să câștige încă 230 de milioane de pe transfer

Însă, Barcelona se teme că pierderea lui Messi va fi un cataclism atât sportiv cât și financiar. Însă, în același timp cedarea lui Leo Messi ar putea reprezenta o oportunitate bună de a reconstrui clubul.

ADVERTISEMENT

Cu toate cheltuielile, salariul lui Messi ajunge la 100 de milioane de euro pe an, iar dacă starul va pleca, acești bani plus 230 de milioane de euro din transfer ar putea reprezenta o sumă bună pentru a reconstrui echipa.

ADVERTISEMENT