Sport

Transferul record la FCSB nu l-a surprins pe antrenor: ”Mi s-a transmis: pregătește-te!”

Ilie Poenaru a dezvăluit că știa încă din momentul în care a preluat UTA că David Miculescu va părăsi echipa în cazul unei oferte bune.
26.12.2022 | 23:03
Transferul record la FCSB nu la surprins pe antrenor Mi sa transmis pregatestete
Ilie Poenaru a dezvăluit că fusese avertizat de conducerea lui UTA că Miculescu va pleca dacă va veni o ofertă corespunzătoare. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

David Miculescu a ajuns la FCSB în vară. Gigi Becali a plătit atunci clubului UTA clauza de reziliere a acestuia, în valoare de 1,7 milioane de euro. Dacă au fost persoane care au fost surprinse de această mutare, între acestea nu se numără și fostul antrenor al arădenilor, Ilie Poenaru.

Poenaru fusese avertizat încă de la sosirea la echipă că trebuie să aibă variantă de jucător Under 21!

Ilie Poenaru a oferit celor de la Orange Sport un interviu exclusiv. Iar între subiectele abordate a fost și cel al fostului său elev de la UTA, David Miculescu.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul spune că deși era una dintre piesele importante ale echipei, mai cu seamă că era și vorba despre un jucător under 21, știa că există posibilitatea de a-l pierde. Desigur, în condițiile unei oferte importante.

”Eu ştiam de când am mers acolo că David Miculescu, pentru o ofertă bună, va pleca. Mi s-a pus în vedere acest aspect.

ADVERTISEMENT

Chiar mi s-a transmis de către domnul Meszar, ‘pregătește-te și adu-ți under’ (n.r. – jucător U21 pentru regula impusă de FRF cluburilor din Superligă)”, a spus Ilie Poenaru.

”Așteptările au fost mari în privința lui și a fost comparat în momentul acesta cu suma de bani care a fost plătită”

Pe de altă parte, antrenorul consideră că patronul FCSB nu a greșit atunci când a oferit o sumă consistentă pentru David Miculescu. Chiar dacă el nu a reușit încă prestații pe măsura așteptărilor.

ADVERTISEMENT

”Așteptările au fost mari în privința lui și a fost comparat în momentul acesta cu suma de bani care a fost plătită. Nu mi se pare OK. Nu a avut nici șanse foarte multe.

Și a nimerit într-un moment mai puțin bun pentru el la FCSB. Pentru că erau într-o formă bună Tavi Popescu, Cordea, care evoluează pe aceleași poziții ca și el.

ADVERTISEMENT

“Chiar dacă domnul Becali plătește sume bune pentru anumiți jucători, trebuie să recunoaștem că dânsul s-a păcălit foarte rar”

Este un jucător bun, cu o calitate foarte bună și trebuie să joace. Cât l-am avut la UTA a și marcat, îți poate câștiga un meci. Se poate plia pe mai multe posturi. Este un copil bun, cu un caracter foarte bun, care muncește mult.

Nu știu dacă în acest moment putem vorbi despre acest aspect, dar dacă s-a plătit suma asta înseamnă că are valoare. Chiar dacă domnul Becali plătește sume bune pentru anumiți jucători, trebuie să recunoaștem că dânsul s-a păcălit foarte rar.

Vorbesc aici de fotbaliștii tineri. Din contră, a câștigat ulterior bani de pe urma lor. Sunt jucători tineri și trebuie să ai răbdare cu ei”. a conchis Poenaru.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,93 este cota pentru „ambele marchează” la meciul FC Hermannstadt – FCSB

ADVERTISEMENT