News

Tratamente și masaje gratuite pentru angajați de la 1 iulie. Care sunt condițiile de acordare

Românii vor beneficia de noi ”ajutoare” de la stat, de data aceasta fiind vorba de vouchere pentru masaj și tratamente pentru oamenii care muncesc.
27.06.2023 | 20:42
Tratamente si masaje gratuite pentru angajati de la 1 iulie Care sunt conditiile de acordare
Tratamente și masaje gratuite pentru angajați. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Așadar, Guvernul vrea să ofere gratuitate de la 1 iulie pentru ”noi servicii medicale”, printre care masajul și terapiile ocupaționale. În condițiile în care peste 40% dintre români se plâng de dureri de spate și de stres, aceste măsuri ar trebui să fie primite cu brațele deschise de toată lumea.

Tratamente și masaje gratuite pentru angajați de la 1 iulie

Conform RTV, oferta Guvernului e chiar generoasă, fiind vorba de 300 de lei pe zi, însă nu mai mult de 21 de zile pe an. Practic, românii vor putea să-și deconteze aceste servicii, inclusiv masajul. Pe lista gratuităților se mai numără reflexoterapia și terapiile de recuperare asociate cu afecțiuni precum accidentul vascular cerebral, dar și bolile neurologice și cancerul.

ADVERTISEMENT

Aceste tratamente ar trebui efectuate în stațiunile balneo-climaterice, însă statul nu oferă mai mult de 300 de lei pe zi dacă e vorba și de cazare sau de servicii hoteliere. Mai mult, dacă adulții însoțesc copii cu vârste sub 3 ani vor beneficia la rândul lor de servicii hoteliere gratuite pentru a sta alături de cei mici pe durata procesului de recuperare.

Practic, politicienii din România au prins gustul voucherelor și ajutoarelor sociale, astfel că toată lumea din această țară ar putea ajunge să beneficieze de ajutoare din partea Guvernului, într-o formă sau alta. Așadar, de la vouchere de vacanță la cele de energie electrică, mâncare sau masaj, toată lumea se bucură de marea împărțeală de ”la centru”.

ADVERTISEMENT

Doar că, nu doar politicienii sunt darnici, ci și Universitățile din București, care doresc să încurajeze tinerii de perspectivă. Așadar, vești bune pentru elevii și studenții care obțin medalii de aur la competiții internaționale. Totuși, pentru a nu se simți excluși, vor primi vouchere și elevii care obțin argintul sau bronzul la olimpiadele științifice, dar și acei elevi care decid să-și continue studiile într-o facultate bucureșteană de top.

Așadar, potrivit Edupedu.ro, Universitatea din București a pregătit 20 de astfel de burse, în anul universitar 2023-2024, în cuantum lunar de 1.500 de lei pentru medalia de aur, 1.250 de lei pentru medalia de argint și 1.000 de lei pentru medalia de bronz. ”Bursele se adresează medaliaților la jocuri olimpice, campionate mondiale și europene, campionate mondiale universitare pentru sporturile olimpice și șah. Inclusiv cele organizate pentru persoanele cu dizabilități”, au transmis reprezentanții Universității București.

ADVERTISEMENT

Marian Preda, rectorul Universității din București, crede că e de datoria universităților să încurajeze tinerii de perspectivă care iubesc școala, atunci când statul nu o face. ”Consider că universitățile au datoria să îi sprijine în demersurile lor academice. Tinerii merituoși români sunt, cu siguranță, un exemplu pentru toți membrii comunității Universității din București, deopotrivă studenți și profesori.

O țară fără elite științifice, sportive și culturale este o țară fără viitor. De aceea, beneficiile pe care le acordăm acestor tineri începând cu viitorul an universitar sunt, de fapt, o investiție pentru România”, a declarat rectorul Universității din București. Așadar, olimpicii care vor să rămână la Universitatea din București vor ocupa un loc finanțat prin granturi de studii, având un statut special.

ADVERTISEMENT

Olimpicii care vor opta să-și continue studiile la Universitatea din București vor ocupa un loc finanțat prin granturi de studii, beneficiind de statut de loc special. Acest statut le dă dreptul olimpicilor să nu își piardă locul la buget în toți anii de studiu, atâta timp cât obțin numărul minim de credite prevăzut prin lege. Mai mult, tinerii se vor bucura de cazare prioritară, gratuită, în căminele Universității din București.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani...
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani 3-2
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină....
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină. Femeia, prinsă la un concurs de aruncat brazi
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut...
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut să zică fostul premier de ea
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni