ADVERTISEMENT
News

Tratamentul minune cu Remdesivir, aşteptat de medicii români: “Este cea mai bună speranță în momentul de față”. Exclusiv

Autor: Marian Popovici | 02.07.2020 | 13:32
Tratamentul minune cu Remdesivir, aşteptat de medicii români:
Tratamentul cu Remdesivir, eficient pentru noul coronavirus? Doctorii au încredere: "Este cea mai bună speranță în momentul de față". Sursa: hepta.ro

Remdesivir este în acest moment cea mai bună șansă de tratament pentru coronavirus. Până acum, testele au arătat că acest medicament este unul eficient pentru COVID-19, însă nu sunt niște studii făcute pe un număr foarte mare de persoane. 

ADVERTISEMENT

Acțiunile companiei Gilead, care produce acest medicament au “explodat” la bursă după primele teste reușite la tratamentul noului coronavirus, iar americanii au anunțat că o fiolă va costa 520 de dolari. Un bolnav are nevoie de aproximativ 6 fiole să se vindece de COVID-19.

FANATIK a vorbit cu doctorul Florin Chirculescu, medic primar în chirurgie toracică la Spitalul Universitar din București, despre ceea ce ne așteaptă în continuare în epoca post-COVID-19. Medicul susține că în acest moment remdesivir este cea mai bună șansă la un tratament:

ADVERTISEMENT

Tratamentul cu Remdesivir, eficient pentru noul coronavirus? “Este cea mai bună șansă”

“Probabil că sunt necesare niște mijloace mai relaxate, dar portul măștii, spălatul des și mult trebuie să fie reguli. Să sperăm în acest Remdesivir despre care se discută de mai multe luni, sperăm că va avea un efect și virusul va reacționa la el.

Este cea mai bună speranță în momentul de față. Dar uite cât de multe variabile avem. Cred că trebuie să începem să ne mișcăm, pentru că altfel vom muri de alte boli, nu de coronavirus. Da, mască, da, distanțare fizică, da, spălat pe mâini cât se poate de des”, a spus doctorul pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Pentru un tratament eficient împotriva coronavirusului, compania Gilead va încasa aproximativ 3.120 de dolari. Pentru guverne, prețul pentru o fiolă de remdesivir va fi de 390 de dolari.

Controverse în ceea ce privește tratamentul cu Remdesivir

Daniel O’Day, CEO-ul companiei Gilead a declarat că medicamentul trebuie să fie accesibil tuturor: „Vrem să fim siguri că acest medicament va ajunge ușor la oameni. Toți oamenii de pe planetă trebuie să aibă acces”

ADVERTISEMENT

Există și contestatari ai medicamentului care spun că deocamdată tot ce se știe este un studiu făcut de compania Gilead și o întâlnire cu Donald Trump, în care președintele american a garantat pentru acest medicament.

Mai mult, contestatarii sunt nemulțumiți de prețul foarte mare cerut de Giled pentru o fiolă de Remdesivir, în condițiile în care costul de producție este de câțiva dolari. Compania a anunțat că va mai reduce din preț dacă cineva vrea să cumpere cantități industriale.

ADVERTISEMENT
  • 520 de dolari costă o fiolă de remdesivir
  • 6 fiole ar fi de ajuns pentru tratamentul unui bolnav COVID-19

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!