News

Traume uriașe după moartea lui Bogdan Drăghici, de la TATA. Ce se întâmplă cu fiicele avocatului pedofil: ”O ruptură de 7 ani nu poate fi recuperată”

Situație dramatică în familia avocatului Bogdan Drăghici, care s-a sinucis la poarta Ambasadei Ruse, după ce fusese condamnat pentru că și-a fi violat fiica.
08.10.2022 | 21:42
Traume uriase dupa moartea lui Bogdan Draghici de la TATA Ce se intampla cu fiicele avocatului pedofil O ruptura de 7 ani nu poate fi recuperata
Avocatul Bogdan Drăghici și-a dat foc în fața Abasadei Ruse la București, la o zi după ce a fost condamnat pentru viol, victimă fiind propria fiică / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a contestat decizia Tribunalului București de a respinge cererea de instituire a plasamentului în regim de urgență pentru fiica cea mare a avocatului Bogdan Drăghici. Fostul președinte al Asociației TATA a murit la începutul acestui an, după ce s-a autoincendiat la poarta Ambasadei Ruse.

Fiica cea mare a lui Bogdan Drăghici a refuzat să mai locuiască alături de mama ei biologică

Conform unor informații obținute de FANATIK, solicitarea instituției vine pe fondul unui presupus conflict între fiica cea mare a lui Bogdan Drăghici și mama ei (prima soție a avocatului), în urma căruia tânăra a decis, acum un an, să locuiască alături de surorile ei vitrege și cu cea de-a doua soție a lui Drăghici.

ADVERTISEMENT

Cererea DGASPC Sector 6 se referă la plasarea în regim de urgență a acesteia în grija celei de-a doua soții, femeia urmând să devină reprezentant legal al fetei. Direcția a scris în solicitare că, inițial, mama nu a fost de acord ca fiica ei să fie văzută de un psiholog, pentru a depăși traumele din timpul perioadei petrecute alături de tatăl ei. Ulterior, aceasta și-a dat acordul.

Între timp, fiica cea mare a lui Bogdan Drăghici a devenit majoră, însă apelul a fost depus de instituție cu doar câteva săptămâni înainte ca aceasta să împlinească 18 ani.

ADVERTISEMENT

Instanța: ”Situația e cauzată de comportamentul tatălui”

Fiica lui Bogdan Drăghici din prima căsătorie a mai locuit cu surorile ei și după divorțul avocatului, acesta câștigând, la vremea respectivă, custodia exclusivă.

Judecătorii de la Tribunalul București au respins, pe fond, solicitarea DGASPC, motivând că nu mama ci chiar tatăl decedat este responsabil pentru situația cu care se confruntă familia.

ADVERTISEMENT

Faptul că în prezent există deficiențe de comunicare între mamă și minoră este pe deplin explicabil, situația fiind însă cauzată de comportamentul tatălui însuși, care a înțeles să interzică legăturile personale dintre mamă și fiică pe toată perioada de creștere a minorei (de la 7 ani la 15 ani), fiind imposibil ca o ruptură de mai mult de 7 ani să poată fi recuperată într-o perioadă scurtă de timp și la o vârstă la care minora este practic un adult din punct de vedere psihologic (persoană total diferită de copilul în vârstă de 7 ani, când minora a fost luată de la mamă)”, a arătat instanța în motivare.

Intervenția poliției ”ar fi agravat trauma minorei”

Judecătorul a arătat că mama i-a comunicat fetei că o așteaptă acasă, inclusiv după moartea tatălui ei, însă lipsa ei de insistență nu poate fi considerată o neglijență.

ADVERTISEMENT

”Sesizarea poliției și deplasarea împreună cu agenții forței publice la locuința actuală a minorei (locuința mamei vitrege) nu ar fi avut niciun rezultat pozitiv, ci doar agravarea unei alte traume a minorei, legate de luarea acesteia cu forța de la mamă la vârsta de aproximativ 7 ani, în prezența unui executor judecătoresc, de către tată (moment pe care minora nu l-a uitat și de care a amintit în cadrul audierii sale în instanță)”, se mai arată în motivare.

DGASPC Sector 6 a transmis redacției FANATIK, în cursul lunii mai, că refuză să comenteze situația, din cauza faptului că este un caz în care sunt implicați minori.

Bogdan Drăghici fusese condamnat la 15 ani de închisoare, cu o zi înainte să se sinucidă

Avocatul Bogdan Drăghici a decedat pe 6 aprilie, după ce a lovit cu mașina tatălui său poarta Ambasadei Rusiei la București, într-un așa-zis gest de de protest față de războiul din Ucraina. După accident, el și-a dat foc în interiorul mașinii, unde avea depozitate mai multe cutii cu vopsea.

Cu o zi înainte, el fusese condamnat la 15 ani de închisoare pentru act sexual cu un minor. Drăghici avea posibilitatea să conteste decizia, însă nu a mai așteptat acest lucru și a preferat să-și încheie socotelile cu viața

Avocatul nu a recunoscut niciodată că și-a abuzat fiicele

Avocatul nu a recunoscut niciun moment că și-a agresat fiicele și a invocat o răzbunare a fostei soții, care ar fi vrut să-l distrugă pentru că a pierdut custodia copiilor. El a stat o perioadă destul de lungă în arest preventiv și s-a adaptat extrem de greu regimului penitenciar, ajungând să facă greva foamei.

Bogdan Drăghici a fost lider sindical, șef de cabinet al lui Traian Băsescu, pe vremea când acesta era primar, subsecretar de stat și director al Institutului Național de Administrație. Ulterior, el a înființat o asociație, care milita pentru apărarea drepturilor taților aflați în proces de divorț cu partenerele lor de viață.

ADVERTISEMENT
Tags: