Life

Trecem la ora de vară 2023. Trucuri care te ajută să te adaptezi mai ușor

Trecem la ora de vară 2023, iar acest lucru poate fi destul de obositor pentru unele persoane. Există însă trucuri care ne pot ajuta.
24.03.2023 | 19:09
Trecem la ora de vara 2023 Trucuri care te ajuta sa te adaptezi mai usor
Când trecem la ora de vară 2023. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Trecem la ora de vară 2023 în foarte puțin timp. Sunt persoane care se bucură că ziua va fi mai lungă, în timp ce altele sunt destul de afectate de această schimbare. Unii oameni se pot confrunta cu stări de oboseală, iar în unele cazuri chiar și simptome ușoare de depresie.

Când trecem la ora de vară 2023

Când trecem la ora de vară 2023? În noaptea de sâmbătă, 25 martie spre 26 martie. Acela este momentul în care ora 03:00 devine ora 04:00. Chiar și un expert în somn spunea însă că schimbarea orei poate avea efecte majore asupra organismului.

ADVERTISEMENT

Adam Spira dezvăluia că inclusiv cazul atacurilor de cord crește în această perioadă. De asemenea, același lucru este valabil și în cazul accidentului vascular cerebral. Iar trecerea la ora de vară mai are și alte efecte precum stare de irascibilitate ori probleme de memorare.

“Dovezile științifice indică creșteri acute ale consecințelor negative asupra sănătății, inclusiv în cazul atacurilor de cord și ale accidentului vascular cerebral”, spune expertul în somn Adam Spira, PhD, MA, potrivit publichealth.jhu.edu.

ADVERTISEMENT

Ce trucuri ne pot ajuta să ne adaptăm mai ușor la ora de vară? În primul rând trebuie să fim atenți la câte ore dormim. Se recomandă să reglăm treptat orele de somn. Astfel, ar fi bine să ne culcăm cu 15-20 de minute mai devreme în fiecare noapte. Iar asta trebuie să facem cu câteva nopți înainte de schimbarea orei.

Trucuri care te ajută să te adaptezi mai ușor

De asemenea, în seara de sâmbătă ar fi bine să ne băgăm la culcare la aceeași oră la care o făceam și până acum. Dacă ne culcăm mai târziu riscăm să ne trezim obosiți în cea de a doua zi. Un alt truc pe care mulți nu îl știu este cel legat de expunerea la soare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, duminică dimineață, când deja am trecut la ora de vară, ar fi bine să facem o plimbare. Lumina soarelui ne va face să ne reglăm oarecum rutina de dimineață. Specialiștii ne mai recomandă să evităm consumul de alcool și de cofeină.

Ambele ne pot afecta calitatea somnului și vor face adaptarea la ora de vară să fie una mai dificilă. În cazul cafelei cel puțin, ar fi bine măcar să limităm consumul ei. Iar alimentația este și ea la fel de importantă în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de odihnă, dar și de un meniu bogat în vitamine. În special vitamina D, pe care o luăm și de la soare le face foarte bine. Iar dincolo de toate trucurile de mai sus, avem nevoie și de ceva răbdare. Mai exact, procesul de adaptare la ora de vară poate dura.

Astfel, am putea să ne confruntăm cu diferite stări de oboseală chiar și până la o săptămână. Important este însă să ne continuăm rutina zilnică și să știm când să ne odihnim. Somnul este esențial în această perioadă și poate să ne ferească de probleme grave de sănătate și nu numai.

ADVERTISEMENT