ADVERTISEMENT
News

Trecutul necunoscut al Vioricăi Dăncilă. A copilărit în Ploiești și o chema „Rodica Nica”

Autor: Eduard Nicolae Popa | 18.11.2019 | 22:02
Trecutul necunoscut al Vioricăi Dăncilă. A copilărit în Ploiești și o chema „Rodica Nica”
„Rodica Nica” a fost numele VIoricăi Dăncilă. Detalii inedite din copilăria ei *foto: facebook Doru Antonesi

Viorica Dăncilă a a avut un progres fulminant în ultimii ani, de la un nume anonim în PSD, unde era un soldat loial al fostului lider Liviu Dragnea și de mai mulți ani europarlamentar, la președintele social-democraților și candidatul partidului în cadrul alegerilor prezidențiale din 2019. Mai mult, Dăncilă a ajuns și în turul doi al alegerilor, în ciuda faptul că a preluat partidul de la un scor foarte slab la europarlamentare și pe fondul reținerii fostului lider, Liviu Dragnea. Interesant este însă că despre copilăria Vioricăi Dăncilă nu se știu prea multe și detalii din primii săi ani de viață sunt ținute în mister.

ADVERTISEMENT

Pe Viorica Dăncilă o chema în copilărie „Rodica Nica”

Viorica Vasilica Dăncilă a fost la începutul vieții „Rodica Vasilica Nica”. Dacă schimbarea numelui de familie a venit după măritiș, atunci când a trecut de la „Nica” la „Dăncilă”, șocantă pentru foștii săi colegi din liceu este schimbarea prenumelui, din „Rodica Vasilica” în „Viorica Vasilica”, motiv pentru care pentru mulți dintre ei figura lui Dăncilă a fost necunoscută mult timp, chiar dacă era vorba de colega lor de clasă, după cum arată o investigație a celor de la Recorder.

Chiar dacă în certificatul de naștere apare că s-a născut în Roșiorii de Vede, ea a copilărit în Ploiești, pe strada Soldat Erou Nicolae Arhip. Ea și-a început liceul la „Mihai Viteazul” din Ploiești, pentru ca apoi să treacă în treapta a doua la Liceul „Energetic”, care în prezent se numește Colegiul Tehnic „Elie Radu”. Decizia Vioricăi Dăncilă de a-și schimba numele poate să aibă și legătură cu tatăl său, Filimon Nica, cel care și-a părăsit familia, s-a recăsătorit și a mai avut o față căreia i-a pus același prenume – Rodica.

ADVERTISEMENT

Cum și-o amintesc colegii de liceu pe Rodica Nica, actuala Viorica Dăncilă

Interesant este că descrierile elevei Dăncilă sunt diferite, de la treapta întâi la treapta a doua. Astfel, la liceul „Mihai Viteazul”, fostul premier „Era o fată de gașcă, simpatică, săritoare, modestă, prietenoasă. Dar la învățătură era slabă, cum erau mai toți din clasa aceea lanternă roșie a Liceului „Mihai Viteazul””.

În partea a doua a liceului, când a ajuns la liceul „Energetic”, Dăncilă s-a pus cu burta pe carte „Era bună în înțelesul școlii de atunci. Nu chiulea de la ore, își vedea de lungul nasului și tocea, cum făceam noi toți. Avea note mari! Doamne-ferește, n-a zis nimeni că era sclipitoare! Aveam prin clasă și câțiva colegi sclipitori, dar nici eu, nici ea nu eram printre ei”, spunea pentru recorder Marinela Săvescu, una dintre cele mai apropiate prietene din liceu ale lui Dăncilă.

ADVERTISEMENT

După liceu, Viorica Dăncilă a încercat să intre la Politehnica de la București, dar nu a reușit să intre. A fost admisă apoi un an mai târziu la Facultatea de Foraj a Institutului de Petrol și Gaze. Femeia susține că a pierdut legătura cu Rodica Nica după ce a fost repartizată ca profesor la Videle. Nu mică i-a fost mirarea când Rodica a ajuns după ani Viorica Dăncilă, premier al României, lider PSD și candidat în turul 2 al alegerilor prezidențiale!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!