Sport

Trei arbitri din Superliga, „executați” de Kyros Vassaras! Nu vor mai arbitra până nu vor da kilogramele jos: „Asta ne-ar mai trebui, să-i vedem alergând şi cu burţile pe afară”

Arbitrajul românesc se cutremură, după ce trei arbitri din Superliga au picat testele fizice sub supravegherea UEFA, ceea ce-i va ține departe de „fluier“ pentru cel puțin o lună!
26.03.2024 | 20:20
Trei arbitri din Superliga executati de Kyros Vassaras Nu vor mai arbitra pana nu vor da kilogramele jos Asta near mai trebui sai vedem alergand si cu burtile pe afara
Trei "cavaleri ai fluierului" OUT pentru cel puțin 30 de zile de la centru / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Arbitrajul românesc a fost întotdeauna însoțit de controverse, atât pe plan național, cât și internațional. Fie din prestații mediocre, fie din exces de zel, „cavalerii fluierului“ se fac remarcați aproape în fiecare etapă.

Trei arbitri out, alții pe lista neagră din cauza condiției fizice precare

Testele fizice s-au dovedit un obstacol prea mare pentru trei arbitri români, printre care Horia Mladinovici, Adrian Cojocaru și Bogdan Dumitrache. Rezultatul precar al rezultatelor fizice îi va ține departe de delegari pentru cel puțin 30 de zile!

ADVERTISEMENT

Testele realizate au fost desfășurate sub supravegherea lui Werner Helsen, un specialist în implementarea programelor de pregătire fizică și mentală. Venirea belgianului nu a fost de bun augur pentru cei trei arbitri, dar și pentru alte potențiale exemple care au lipsit.

Cel mai probabil, destinul celor trei exilați va fi legat de camera VAR, unde vor supraveghea arbitrajul video. Cei trei vor oferi o mână de ajutor colegilor care vor fi la centru, unde pregătirea fizică este necesară.

ADVERTISEMENT

Prima zi de teste, absențe importante ale arbitrilor

Prima zi de teste a adus și multe absențe, printre care brigăzi de arbitri români delegați la partidele UEFA. Brigăzile de arbitri români delegate la partidele din ultimele două zile, care au lipsit și de la teste, sunt formate din:

ADVERTISEMENT

Un nou set de teste va avea loc mâine, unde arbitrii vor avea și un test de supraveghere VAR, pe lângă testele fizice obișnuite. Rămâne de văzut dacă toți arbitrii rămăși vor trece testele, ori dacă Kyros Vassaras îi va suspenda până la o dată ulterioară.

Cătălin Popa, testele fizice un obstacol prea mare?

Dintre toate absențele, cea mai curioasă este a lui Cătălin Popa, cunoscut pentru surplusul de kilograme de la testele anterioare. Arbitrul a fost delegat la multipe partide în cabina VAR și speră că va reveni la centru în curând.

ADVERTISEMENT

În studioul Orange Sport, Dan Udrea, Basarab Panduru și Bogdan Cosmescu s-au amuzat pe seama situației lui Cătălin Popa. Dan Udrea a spus că arbitrul este condamnat la camera VAR până va scăpa de kilogramele în plus: „Informaţiile mele sunt că, atunci când s-au dat testele, s-a prezentat cu şapte kilograme peste greutate optimă. [..] Din ce ştiu eu, Vassaras i-a transmis >“, a spus acesta, conform sursei citate.

Bogdan Cosmescu s-a amuzat pe seama situației, spunând: „Reţine apă, mă. [..] Asta ne-ar mai trebui, să-i vedem alergând şi cu burţile pe afară. E absolut ok. Bravo lui Vassaras“.

ADVERTISEMENT