Sport

CCA și FRF, reacții după implicarea lui Colțescu în stenogramele Niculae-Bocciu: „Nu au acoperire”. Update

Comisia Centrală a Arbitrilor a reacționat după implicarea lui Sebastian Colțescu în discuțiile dintre Daniel Niculae și Bocciu.
26.03.2024 | 19:39
CCA si FRF reactii dupa implicarea lui Coltescu in stenogramele NiculaeBocciu Nu au acoperire Update
CCA i-a luat apărarea lui Sebastian Colțescu după implicarea sa în stenogramele Niculae-Bocciu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
26-03-2024
17:43

FRF, comunicat cu privire la implicarea lui Sebastian Colțescu

FRF a „driblat” elegant subiectul stenogramelor în care apare Sebastian Colțescu: „Federația Română de Fotbal a luat act de informațiile publicate în mass-media și, implicit, de așa-zisele stenograme.

Având în vedere că instrumentarea unui dosar penal și urmărirea penală nu sunt publice, Federația Română de Fotbal nu deține informații cu privire la autenticitatea documentelor respective și nici nu are acces la acestea în integralitatea lor. Prin urmare, în prezent, având în vedere cele mai sus menționate, nu putem să ne pronunțăm în niciun fel”, se mai arată în comunicatul de presă transmis către sursa ciată.

CCA a comentat scandalul în care a fost implicat și Sebastian Colțescu, arbitru în camera VAR la derby-ul Rapid – FCSB. Daniel Niculae i-a spus lui „Bocciu” că a primit undă verde de la „cavalerul fluierului” pentru show-ul pirotehnic pregătit de galeria Rapidului.

CCA, prima reacție după ce Sebastian Colțescu l-ar fi asigurat pe Daniel Niculae că galeria Rapidului își poate face numărul pirotehnic

Marcel Savaniu, vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a răspuns pe scurt la solicitarea jurnaliștilor de iamsport.ro: „Sunt niște vorbe care cine știe ce acoperire au… Cu siguranță nu poate fi vorba de așa ceva (n.r. de un dialog purtat de Daniel Niculae și Sebastian Colțescu pe tema torțelor)!”. 

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului, oficialii nu au voie să discute cu un arbitru. În cazul în care „cavalerii fluierului” sunt abordați de către reprezentantul unui club, aceștia au obligația să raporteze la CCA în decurs de 24 de ore.

Marcel Savaniu susține însă că nu a existat niciun dialog real între Daniel Niculae și Sebastian Colțescu. Ba mai mult, vicepreședintele CCA crede că nu există nicio probă care să demonstreze că arbitrul și-a dat acceptul ca show-ul pirotehnic al rapidiștilor să aibă loc înainte de startul partidei cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Marcel Savaniu, contrazis de stenogramele Niculae-Bocciu: „Am vorbit și cu Colțescu și a zis: ‘Dați, bă, cu ce vreți!’

Daniel Niculae l-a menționat pe Sebastian Colțescu în mai multe rânduri în convorbirile interceptate de poliție cu liderul galeriei Rapidului, „Bocciu”:

NICULAE GEORGE DANIEL: Voi începeți să dați cu ale voastre! Cât durează? Cinci minute! Cât să dureze?

ADVERTISEMENT

UNGUREAN GEORGIAN LIVIU: Perfect! Perfect, perfect!

NICULAE GEORGE DANIEL: Da. Nu… nu dă drumul! Si dacă dă drumul, își asumă… își asumă arbitrul! Dar am vorbit și cu COLȚESCU și a zis >

UNGUREAN GEORGIAN LIVIU: Da. Perfect!

NICULAE GEORGE DANIEL: Da?

UNGUREAN GEORGIAN LIVIU: Bine, tată!

Daniel Niculae susține că a Sebastian Colțescu a dat undă verde ultrașilor și anunță din nou: „Hai că vorbesc acuma! Îl sun”

Președintele Rapidului i-a promis șefului Peluzei Nord că va interveni pe lângă Sebastian Colțescu să întârzie startul partidei cu FCSB pentru ca galeria giuleștenilor să aibă timp să își ducă la bun sfârșit show-ul pirotehnic:

ADVERTISEMENT

NICULAE GEORGE DANIEL: Înainte să fluiere el, nu-i nebun să… să înceapă meciul pe petarde! El, n-ai văzut? Că e obligat să oprească! Pe petarde și pe artificii.

UNGUREAN GEORGIAN LIVIU: Păi, asta zic! Tu să bagi imnul… înainte să iasă jucătorii! Știi ce zic?

NICULAE GEORGE DANIEL: Păi… da, da, da! Imnul… nu! lmnul îl bag… ies pe ultimul, pe ultima strofă. Ai două minute până să fluiere el. Până să facă ei poze, oricum mai întârzie vreo trei-patru minute! Și dacă ăsta vede că sunt petarde și că sunt fumigene, o să rămână transmisiunea live și nu dă drumul la meci!

UNGUREAN GEORGIAN LIVIU: Păi, asta e ideea! Să vorbești tu cu el! Să tragă de timp!

NICULAE GEORGE-DANIEL: Hai că vorbesc acuma! Îl sun … și te sun eu un pic mai…

UNGUREAN GEORGIAN LIVIU: Haide! Pentru mine nu-i un impediment! Eu vreau să cântăm imnul, îți dai seama! Dar nu vreau să înceapă meciul! Că dacă începe meciul, după aia ți-l oprește și am luat suspendare!

NICULAE GEORGE DANIEL: Da, da, da!

ADVERTISEMENT