Fotbal international

Inter, AC Milan și Juventus, out din Serie A?! Superliga îi poate salva de la retrogradare pe Marin, Man, Mihăilă și Drăguș

20.04.2021 | 13:05
Inter AC Milan si Juventus out din Serie A Superliga ii poate salva de la retrogradare pe Marin Man Mihaila si Dragus
Anunțul înființării Superligii Europene a bulversat situația în marile campionate, iar în Italia se vehiculează că Liga pregătește măsuri drastice pentru Inter Milano, AC Milan și Juventus, dar care ar fi în avantajul românilor Răzvan Marin, Dennis Man, Valentin Mihăilă și Denis Drăguș. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Crearea unei „Super Ligi” în Europa a produs multe reacții adverse din partea fanilor, dar și din partea conducătorilor de cluburi, care sunt vehemenți în privința echipelor care au acceptat propunerea de creare a unei noi competiții.


Cagliari, Parma și Crotone pot scăpa de retrogradare

UPDATE, 20 aprilie, ora 13:06 / Anunțul înființării Superligii Europene a bulversat situația în marile campionate, iar în Italia se vehiculează că Liga pregătește măsuri drastice pentru Inter Milano, AC Milan și Juventus, dar care ar fi în avantajul românilor Răzvan Marin, Dennis Man, Valentin Mihăilă și Denis Drăguș.

ADVERTISEMENT

Conform Sport Mediaset, cele trei mari formații din Peninsulă ar urma să fie excluse din campionat, iar la finalul acestui sezon nu ar retrograda nicio formație, fapt care ar fi în avantajul formațiilor la care joacă cei patru români. Și asta deoarece Cagliari, Parma și Crotone se află în acest moment pe ultimele locuri în clasament care duc în Serie B.

Conform planului gândit de italieni, în vară vor promova trei formații din liga secundă, acestea urmând să le ia locul lui Inter Milano, AC Milan și Juventus. Prima discuție a fost o trecere la un campionat cu 18 echipe din care să retrogradeze ultimele două, dar acest lucru nu este posibil deocamdată deoarece s-a semnat contractul de drepturi de televizare pentru perioada 2021-2024.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 19 aprilie, ora 19:28

Astfel, printre alte cluburi, Inter Milano, AC Milan și Juventus sunt cele trei formații din Serie A care și-au dat acordul pentru participarea la noua competiție.

Fotbalul italian a fost mișcat cu putere din cauza veștii, iar Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, Hellas Verona și cu Atalanta cer excluderea celor trei formații din prima ligă a Italiei, deși acestea și-au exprimat dorința de a juca și în campionat, Super Liga nesuprapunându-se cu meciurile din Serie A.

ADVERTISEMENT

Trei cluburi cer excluderea lui Inter, AC Milan și Juventus din Serie A

Cagliari, Atalanta și Hellas Verona cer excluderea lui Inter, AC Milan și Juventus din Serie A, după ce toate trei au fost de acord să participe la Super Liga Europei, competiție care poate alinia cele mai bune cluburi din campionatele de top europene.

Intervenția a venit ca urmare a gestului președintelui lui AC Milan, care nu a dorit semnarea unui document, prin care La Lega se opunea creării unei noi competiții europene.

ADVERTISEMENT

Paolo Dal Pino, președintele forului italia, caută o soluție de compromis, iar momentan cere răbdare în privința unei decizii pentru noua competiție care ar urma să înceapă în 2022.

Juventus, AC Milan și Inter nu vor să părăsească Serie A

Juventus, Inter Milan și AC Milan au precizat că nu vor să părăsească Serie A, iar președintele forului italian ia în calcul o scădere a sumelor din drepturile TV, în cazul în care cele trei formații nu mai fac parte din competiția internă.

Cluburile au anunțat că programul din Super Liga Europei nu va interfera cu programul meciurilor din competițiile interne, ca argument pentru dorința de a rămâne în Serie A.

Ca fapt divers, la toate cele trei cluburi evoluează câte un român: Radu Drăgușin (Juventus), Ciprian Tătărușanu (AC Milan) și Ionuț Radu (Inter Milan).

ADVERTISEMENT