News

Ea este Daria, fata de 16 ani moartă alături de tatăl ei în accidentul din Galați: “Într-o societate normală tu ai fi fost la școală, nu în mașina unui iresponsabil”

Sfârșit tragic pentru Daria. Fata de 16 ani a murit alături de tatăl ei într-un cumplit accident de circulație, în Galați.
14.11.2023 | 21:40
Ea este Daria fata de 16 ani moarta alaturi de tatal ei in accidentul din Galati Intro societate normala tu ai fi fost la scoala nu in masina unui iresponsabil
Ea este Daria, fata de 16 ani moartă alături de tatăl ei. Colaj Fanatik/ Foto Facebook/ umbraresti-informat.ro
ADVERTISEMENT

Ea este Daria, fata de 16 ani moartă alături de tatăl ei în accidentul din Galați. O tragedie a umbrit liniștea din comuna gălățeană Șendreni. O adolescentă și părintele ei și-au pierdut viața, luni, 13 noiembrie, în urma unui cumplit accident petrecut pe DN 25, în localitatea Independența.

Ea este Daria, fata de 16 ani moartă alături de tatăl ei în accident

Aceștia se aflau într-un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, care într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra volanului și a pătruns pe sensul opus de mers. Apoi a intrat în coliziune cu un microbuz, condus de un șofer de 30 de ani, în care se aflau opt persoane.

ADVERTISEMENT

Impactul a fost fatal pentru Daria, fata de 16 ani, dar și pentru tatăl ei, de 45 de ani, ambii pasageri în mașină. Un alt bărbat, în vârstă de 56 de ani, care se afla în microbuz, și-a pierdut viața. De asemenea, alți opt oameni au suferit traumatisme și transportați la spital.

Având în vedere amploarea evenimentului, autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, reieșind că nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT

„Iartă-ne, pe toți cei care permitem ca lucrurile acestea să fie normalitate”

Dispariția subită a fetei de 16 ani a provocat multă durere și zeci de întrebări fără răspuns. Una dintre profesoarele Dariei a publicat un mesaj emoționant pe Facebook. Maria Irimia spune că adolescenta era o copilă bună, silitoare, un elev de nota 10.

De altfel, în ziua nenorocirii, ea ar fi trebuit să fie la școală. Din motive neclare, ea ar fi fost mutată de părinți la o altă unitate de învățământ. Profesoara menționează că cel care se afla la volanul mașinii este chiar tatăl iubitului Dariei.

ADVERTISEMENT

„Nu voi uita că ultima notă pe care ți-am trecut-o în catalog a fost 10 (zece). L-ai meritat. Tu (de fapt, familia ta) ai ales calea ușoară – ai ales să te muți la o școală care, credeai, îți permitea să o “treci” fără absențe (?!). Iartă-i pe adulții din jurul tău pentru alegerile lor în ceea ce te privește.

Dacă trăiam într-o societate normală, cu reguli și legi care se respectă, cu respect pentru educație, tu ai fi fost azi, într-o zi de luni, la ȘCOALĂ. Nu alături de tatăl tău în mașina unui adult inconștient și iresponsabil în care aveai încredere.

ADVERTISEMENT

Căruia te pregăteai să-i spui tată-socru (la 16 ani?!) și care conducea pe un drum național cu 160 km/h și care nu era nici îngrijorat, nici amendat că tu nu ești la școală (într-o zi de luni). Iartă-ne, pe toți cei care permitem ca lucrurile acestea să fie normalitate în țara în care te-ai născut și în care ai murit, azi, Daria”, este mesajul emoționant al profesoarei.

ADVERTISEMENT
Tags: