News

Trei lideri Sanitas, judecați pentru fraudă. Procurorii îi acuză că le-au furat sindicaliștilor banii

Trei lideri Sanitas au fost trimiși în judecată, într-un dosar de delapidare, de procurorii prahoveni. Ei sunt acuzați că au furat din fondurile sindicatului.
09.11.2021 | 12:47
Trei lideri Sanitas judecati pentru frauda Procurorii ii acuza ca leau furat sindicalistilor banii
ADVERTISEMENT

Luminița Gologan, Victor Dan Stroe și Maria Nicolescu, conducătorii sindicatului Sanitas din Prahova, au fost trimiși în judecată într-un dosar de delapidare.

Șefii de sindicat judecați pentru fraudă ar fi sustras aproape 400.000 de lei din conturile Sanitas

Conform rechizitoriului, în decursul anilor, șefii de sindicat au sustras 390.000 de lei din banii din conturile Sanitas. Pe 25 august 2021, Gologan, Stroe și Nicolescu au fost aduși în fața instanței, iar cazul se află în faza de cameră preliminară la Judecătoria Ploiești. În actul de acuzare sunt probe că, între 2011 și 2020, șefii Sanitas au sustras în repetate rânduri bani din fondul sindical.

ADVERTISEMENT

„Analizând probatoriul administrat constatăm că există indicia temeinice privind faptul că XX şi-a însuşit sumele de bani din fondurile destinate sindicatului, în mod repetat, în perioada 2011-2020, de 27 de ori împreunp cu XY (237.111 lei) şi de 8 ori cu XZ (54.000 lei). (…) De asemenea există probe cu privire la faptul că XX şi-a însuşit sumele de bani din fondurile Sindicatului Sanitas, şi de 58 de ori singur, prin retragerea sumelor de la bancomat, suma totală fiind de 390.014 lei”, se precizează în rechizitoriu.

Uniunea Județeană Sanitas Prahova nu s-a constituit ca parte civilă în cadrul procesului penal, prejudiciul fiind astfel recuperat, precizează procurorii.

ADVERTISEMENT

Instanța de judecată a dispus declanșarea judecății în acest dosar

Instanța de judecată din Ploiești a dispus declanșarea judecății în acest dosar, prima ședință de judecată pe fond fiind programată pentru data de 18 noiembrie.

”(…) constată competența materială şi teritorială a instanței, legalitatea sesizării cu rechizitoriul nr. 1257/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti privind pe inculpatii STROE DAN VICTOR, NICOLESCU MARIA şi GOLOGAN LUMINIŢA, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

ADVERTISEMENT

Dispune începerea judecății în cauza înregistrată pe rolul Judecătoriei Ploiești sub numărul 17022/281/2021 privind pe inculpatii

– STROE DAN VICTOR, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare (8 acte materiale în perioada 2019-2020);

ADVERTISEMENT

– NICOLESCU MARIA, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare (35 de acte materiale în perioada 2011-2020);

– GOLOGAN LUMINIŢA, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare prev. de art. 295 alin. 1 rap. la art. 308 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (85 de acte materiale în perioada 2011-2019). Stabilește termen de judecată în prezenta cauză la data de 18.11.2021, sub rezerva rămânerii definitive a prezentei încheieri. Pentru primul termen de judecată: se citează inculpații, persoana vătămată, Serviciul de Probațiune Prahova și se emite adresă pentru atașarea la dosar a fișei de cazier judiciar a inculpatului”, conform portalului instanțelor de judecată.

Sindicatul Sanitas este cel care reprezintă interesele personalului medical, având în componență 42 de structuri sindicale județene, reiese din datele publicate pe site-ul oficial al sindicatului.

ADVERTISEMENT