Iată trei rețete de paste de post pe care le poți încerca în această perioadă. Alege preparatul care ți-ar plăcea cel mai mult!
Este Postul Crăciunului, ceea ce înseamnă că ai posibilitatea de a încerca diverse rețete culinare specifice. Printre preparatele recomandate în această perioadă se numără și pastele, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate feluri de mâncare din lume.
Acestea se prepară foarte ușor și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Gătite alături de diverse legume și verdețuri, pastele pot fi foarte hrănitoare.
Iată trei rețete de paste pe care le poți încerca în perioada postului. Ai grijă să respecți cantitățile și ingredientele pentru ca totul să iasă perfect.
Una dintre cele mai simple rețete de paste este cea cu măsline și sos de roșii. Sunt foarte simplu de preparat și ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Pastele trebuie fierte ținând cont de indicațiile de pe pachet, după care se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs.
Pentru prepararea sosului de roșii, ceapa și usturoiul se toacă mărunt, după care se călesc în ulei încins. Se sting cu vin îndoit cu apă, apoi se fierb înăbușit timp de 10 minute.
Se adaugă apoi măslinele, sucul de roșii și roșiile tăiate cubulețe. Sosul de roșii trebuie lăsat la foc mic, timp de 15-20 de minute, până când se îngroașă. Se condimentează apoi cu sare, piper și oregano, după gust.
După ce se răcesc pastele fierte, se pun într-un bol și se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Sosul de roșii cu măsline se adaugă peste paste și se amestecă ușor.
Dacă vrei o rețetă de paste care să conțină mai multe legume, atunci consultă rețeta prezentată în rândurile de mai jos. Este consistentă și se prepară rapid, iar rezultatul va fi cel așteptat dacă respecți toți pașii.
Vinetele se taie rondele, după care se presară cu sare și se lasă 10 minute, apoi se șterg. Se taie și ceapa și dovleceii rondele, iar ardeii, după ce sunt curățați, se taie bucăți mai mari. Usturoiul se taie în felii mai mici.
Se încinge uleiul într-o tigaie, apoi se pun toate legumele, în afară de roșii. Usturoiul, ierburile, roșiile și bulionul se adaugă după cinci minute. Se presară sare și piper, apoi se lasă la foc mic, timp de 15 minute.
În acest timp se fierb pastele, se scurg și se pun în tigaie, peste legume. Se presară tarhonul și se amestecă totul cu grijă, notează libertatea.ro.
Această rețetă este pentru cei care preferă mâncarea ceva mai picantă. Este una dintre cele mai cunoscute rețete de paste ale bucătăriei italienești.
Pastele se pun la fiert, iar apoi se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă usturoiul pisat și fulgii de ardei iute. Se lasă la sotat până când se rumenește ușor usturoiul, timp de 2-3 minute.
Sucul de roșii se toarnă cu jumătate de cană de apă. Se amestecă, se dă focul mai mic și se lasă la preparat 10 minute. Pastele se scurg atunci când sunt gata, potrivit retete.unica.ro.
Se adaugă pătrunjelul peste sos, apoi totul se toarnă peste paste. Dacă vrei, poți presăra și deasupra pastelor pătrunjel.