FANATIK a adunat trei rețete pe care le poți încerca de Înălțarea Domnului, care se sărbătorește pe 2 iunie 2022. În afară de ouăle roșii, poți încerca și alte preparate potrivite pentru această zi, ușor de făcut și care vor fi pe placul celor dragi.
Dacă vrei să te bucuri de o masă delicioasă și aromată, poți încerca această rețetă de mușchi de porc cu portocale. Combinația este una inedită, iar rețeta nu este deloc greu de preparat. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Se curăță cepele și usturoiul de foi, se taie rondele și se pun într-o oală. Se adaugă apoi piperul. Se spală două portocale, se taie pe jumătate, se stoarce sucul și se toarnă în oală.
Se adaugă cinci linguri de ulei. Se așază apoi mușchiul de porc crestat, se acoperă oala cu folie alimentarăm și se lasă la rece pentru aproximativ 45 de minute. Se amestecă din când în când pentru a se pătrunde carnea.
Carnea se scoate din oală, iar crestăturile se adâncesc sub forma unor felii. Se așază într-o tavă, după care se toarnă o cantitate mică de ulei, două căni de apă, portocalele rămase tăiate felii și se introduc în cuptor.
Se lasă la copt la foc mediu timp de o oră, după care se scoate și se așază pe un platou. Se asezonează cu morcovi fierți, o portocală tăiată pe jumătate, o pară, rucola, mentă și rozmarin.
Dacă preferi ceva mai ușor în ziua Înălțării Domnului poți opta pentru această salată de cartofi și ouă, care se prepară simplu și rapid.
Se fierb ouăle și cartofii noi, apoi se taie rondele, după care se lasă la fiert și fasolea verde. Se taie roșiile cherry felii. Ingredientele se așază pe un platou și se adaugă ceapa tăiată, tonul și măslinele. Se adaugă sare și piper după gust.
Un salam de biscuiți se face foarte ușor și nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Îi poți încânta pe cei dragi cu acest desert clasic și gustos!
Se prepară un sirop dintr-o ceașcă de lapte și o lingură de zahăr tos, apoi se toarnă peste biscuiții sfărâmați pentru a se înmuia.
Se adaugă margarina, zahărul pudră, cacao, rahatul (tăiat mărunt), nuca pisată, coaja de portocală și esența de rom. Se amestecă toate până la omogenizare. Se mai pot adăuga biscuiți sfărâmați dacă este prea moale.
Din această compoziție se formează mieluți pe care îi decorezi cu nucă de cocos. Se lasă la frigider timp de două-trei ore, după care se decorează cu flori naturale sau din zahăr.