News

Trei tineri au consumat ”cristale” și au înjunghiat un om la Arad. Drogul provoacă violență extremă și face ravagii în România

Trei tineri, drogați cu ”cristale”, au înjunghiat un om pe stradă, pentru a-i fura telefonul. Atacatorii erau sub influența unui drog periculos.
17.09.2022 | 15:14
Trei tineri au consumat cristale si au injunghiat un om la Arad Drogul provoaca violenta extrema si face ravagii in Romania
Înjunghiere la Arad. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ioan Dragoș, Florin Bojan și Adrian Ilie Bojan au fost reținuți, toți trei fiind suspecți în cel mai recent caz de tentativă de omor care șochează Aradul.

Înjunghiere în Arad, pe fondul consumului de droguri

Cei trei tineri au mărturisit că au consumat ”cristale”, un drog care stă la baza a patru crime în ultima perioadă, doar în Arad.

ADVERTISEMENT

”Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: DRAGOŞ IOAN, BOJAN FLORIN şi BOJAN ADRIAN ILIE, deţinuţi în Arestul IJP Timiş, pe o durată de 30 de zile, începând cu 17 septembrie 2022 şi până la data de 16 octombrie 2022, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpaţi prin apărători, de luarea controlului judiciar. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 17 septembrie 2022, ora 8,45”, informează instanța de judecată.

Victima atacatorilor e un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a fost înjunghiat în inimă. Starea sa e critică, deși a scăpat inițial cu viața.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, bărbatul a fost ales drept țintă pentru că avea un telefon mobil pe care tinerii au dorit să-l fure. De asemenea, bărbatul a fost deposedat de 30 de lei.

“Din cercetări a reieşit că trei bărbaţi l-ar fi lovit şi ulterior înţepat cu un obiect înţepător, după care i-ar fi sustras bani şi un telefon mobil. Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind constituită echipa operativă.

ADVERTISEMENT

La scurt timp au fost identificaţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani, din judeţele Sălaj şi Arad, aceştia fiind conduşi la audieri”, a transmis și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Beniamin Crișan, criminalul care și-a ucis fiica vitregă, pe Antonia, se afla tot sub influența ”cristalelor”. Un alt tânăr din Arad, în vârstă de 15 ani, și-a înjunghiat fratele mai mare tot sub influența acestui drog periculos.

ADVERTISEMENT

”În data de 23.08.2022, în jurul orelor 15,30, pe fondul unor neînţelegeri, inculpatul minor, în vârstă de 15 ani, în timp ce se afla la domiciliul său în municipiul Arad, l-a agresat fizic pe fratele său, în vârstă de 17 ani, provocându-i o plagă cu un cuţit în zona inferioară a spatelui. Victima a fost internată de urgenţă, în stare gravă, la Spitalul Clinic Judeţean Arad, fiind operată.

Potrivit constatărilor preliminare, întocmite de SJML Arad, victima a suferit leziuni traumatic care necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicaţii, viaţa acesteia fiind pusă în primejdie”, transmiteau atunci autoritățile.

Procurorii criminaliști din România avertizează că majoritatea crimelor și atacurilor sunt cauzate de indivizi care au consumat acest drog, ”cristalele” care pun stăpânire pe piața drogurilor din România.

Fabricat în laboratoare obscure din țări sărace, ”cristalul” e o combinație de metamfetamină amestecată cu acid de baterie și amoniac. Drogul poate fi fatal, pentru că nu există nicio rețetă clară pentru acest drog.

ADVERTISEMENT
Tags: