Life

Treizeci de ani de la despărțirea oficială dintre Charles și Diana. Cum s-au cunoscut cei doi

Se împlinesc treizeci de ani de la despărțirea oficială dintre Charles și prințesa Diana. Deși cuplul ar fi vrut să pună capăt căsniciei cu mult timp în urmă, era nevoie de timp.
09.12.2022 | 09:00
Treizeci de ani de la despartirea oficiala dintre Charles si Diana Cum sau cunoscut cei doi
Se împlinesc 30 de ani de când prințesa Diana și Charles au decis să se despartă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Charles și Diana s-au cunoscut pe când ea avea doar 16 ani, iar el 29. Prima întâlnire față în față a fost chiar în casa familiei Spencer din Althorp.

Cum s-au cunoscut Charles și Diana

Inițial, Charles era invitatul surorii Dianei, Sarah Spencer, în condițiile în care cei doi erau deja prieteni. Chiar el povestea într-un interviu din 1981, care a avut loc la scurt timp după logodna lor că Diana i s-a părut atrăgătoare.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, el o descria ca fiind o tânără amuzantă, dar și plină de viață.

La rândul ei, prințesa Diana l-a perceput pe Charles ca fiind un om uimitor, însă niciunul dintre ei nu avea să știe că va urma în scurt timp și logodna.

Cei doi s-au căsătorit în anul 1981, iar după zece ani a urmat și separarea, care avea să aducă un val de reacții din toate direcțiile.

ADVERTISEMENT

Când au divorțat oficial Charles și Diana

În ultimele luni din mariajul celor doi, Charles era acuzat de infidelitate, însă chiar și așa, cei doi au continuat să fie împreună.

Asta până în luna decembrie 1992, când amândoi au decis să se despartă. La scurt timp, prințesa Diana a început formalitățile pentru divorț, însă lucrurile au mai durat.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, s-a confirmat că într-adevăr, Charles i-a fost infidel, declarațiile fiind făcute chiar de el. Atunci, Regina Elisabeta a cerut ca procedura de divorț să fie accelerată.

Oficial, Charles și Diana au divorțat la începutul anului 1996, iar conform acordului dintre părți, Diana a fost nevoită să renunțe la titlul de ”Alteța Sa Regală”.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ea a rămas cu apartamentele pe care le deținea la Palatul Kensington. În ceea ce privește custodia celor doi copii, prințul Harry și prințul William, aceasta a fost împărțită între ea și prințul Charles.

Cum a murit prințesa Diana

Moartea prințesei Diana a venit la mai bine de un an după divorțul de Charles și a rămas cu siguranță în memoria multor persoane.

Deși divorțase oficial, prințesa Diana a continuat să fie urmărită de paparazzi, iar la data de 31 august 1997 și-a găsit sfârșitul, într-un teribil accident de circulație.

Incidentul a avut loc în tunelul stradal numit Pont de l’Alma din Paris, iar în mașină se aflau și Dodi Al-Fayed, dar și șeful securității de la Hotelul Ritz din Paris, Henri Paul.

Aceștia au avut misiunea de a conduce mașina prin Paris, pentru a se feri de paparazzi.

Ulterior însă, mașina în care se afla Diana a ajuns să fie urmărită de paparazzi care se aflau pe motociclete, iar deși șoferul a făcut tot posibilul să îi evite pe aceștia, o altă tragedie a avut loc.

Momentul morții prințesei Diana a stârnit o revoltă publică, milioane de oameni criticând monarhia britanică după cele întâmplate.

Ce spunea Regina Elisabeta despre prințesa Diana

Un alt subiect intens discutat a fost relația dintre Regina Elisabeta și prințesa Diana. Cele două nu au avut o relație atât de bună, nici în timpul în care aceasta era căsătorită cu fiul ei, Charles și evident, nici după.

În cartea autobiografică, Diana spunea că a ajuns să fie îngrozită de Regina Elisabeta încă din primele zile pe care le-a petrecut în sânul Familiei Regale.

Deși aceasta a acceptat logodna cu prințul Charles, nu avea să știe ce presupune acest lucru.

De asemenea, nimeni de la Palatul Buckingham nu a informat-o cu privire la ce ar trebui să facă mai exact, iar asta a dus la nemulțumiri mari din partea Reginei Elisabeta.

Cine este Camilla, noua Regină consoartă a Marii Britanii

Au trecut mai bine de 25 de ani de la moartea prințesei Diana, iar lucrurile s-au aranjat între timp.

Charles, care a devenit și rege după moartea Reginei Elisabeta formează un cuplu cu Camilla, cunoscută și sub titlul de Ducesă de Cornwall, având în vedere că titlul de Prințesă de Wales era asociat cu numele prințesei Diana.

Camilla la rândul ei s-a născut într-o familie nobilă și a studiat în Anglia, Elveția, dar și Franța.

Înainte de a fi cu regele Charles, Camilla a fost căsătorită cu ofițerul Andrew Parker Bowles, alături de care are doi copii. Cei doi au divorțat în anul 1995 cu doi ani înainte de moartea prințesei Diana.

ADVERTISEMENT