Life

Trenul care face ocolul Pământului în 80 de zile va ajunge și în România. În ce orașe va opri

Trenul care face ocolul Pământului în 80 de zile, în 2024, va sosi și în țara noastră. Ce orașe din România vor fi străbătute.
17.01.2024 | 21:23
Trenul care face ocolul Pamantului in 80 de zile va ajunge si in Romania In ce orase va opri
Cât costă un bilet pentru un astfel de tren. Sursa foto (ilustrativ): Pixabay, Club Feroviar, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ocolul Pământului în 80 de zile va deveni realitate și nu va mai fi doar un roman celebru al lui Jules Verne. Călătoria se va face în 2024 cu un tren care va trece și prin România și chiar va opri în diferite orașe. Cât costă un bilet pentru o astfel de rută?

Trenul care face ocolul Pământului în 80 de zile. Va opri și în orașe din România. Cât costă un bilet

Cine nu și-ar dori să vadă întreg Pământul? Cu siguranță orice persoană ar spune ”Da!” unui așa voiaj, care este posibil în acest an cu…trenul. Călătoria va începe din America și se va încheia în Asia, iar la sosirea în Europa nu va fi ocolită România.

ADVERTISEMENT

Probabil vă întrebați cum este posibil să străbați tot Globul cu trenul? Agenția de turism care răspunde de acest ocol deosebit, intitulată ”Railbookers”, transmite că voiajul va fi întrerupt de zboruri cu avionul pe rutele unde nu va fi posibilă deplasarea cu un astfel de autovehicul.

Trenul care va face ocolul Pământului în 80 de zile va trece prin 13 țări, respectiv: prin Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Ungaria, România, Turcia, India, Africa de Sud și Malaezia. Un număr de 20 de orașe eblematice ale acestor destinații vor fi vizitate.

ADVERTISEMENT

Trenul pornește din America și se oprește definitiv în Asia

Concret, trenul va porni din Vancouver, pe data de 20 august și își va încheia lunga călătorie în Singapore. În Europa, se vor aloca șapte zile Scoției, în care se va putea vedea și faimosul viaduct Glenfinnan, care apare în seria Harry Potter.

După Scoția, vor urma Londra, Paris, Veneția, Bulgaria, România și Turcia. Pe 23 septembrie este programată oprirea în țara noastră, intrându-se pe la punctul de frontieră Ruse-Giurgiu, pe Podul Prietenia. De aici, trenul va fi tractat cu o locomotivă diesel a CFR Călători.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse mari ca trenul să circule pe linia directă 102 Giurgiu-București, pe la Grădiștea, iar prima destinație unde se va spune ”stop!” va fi la Sinaia. După Sinaia vor urma celebrele orașe Brașov, Sighișoara și Sibiu, din acestea nefiind ocolite obiectivele turistice cunoscute de majoritatea turiștilor străini, cele referitoare la legenda lui Dracula.

”Odată ajunși la Sinaia, veți porni într-un tur al unuia dintre cele mai uimitoare castele din Europa – Castelul Peleș. Înapoi la bord pentru prânz, în timp ce trenul își continuă călătoria spre Brașov și renumitul Castel Bran – casa legendară a lui Dracula. Ridicată pe o stâncă, este o structură impresionantă, cu o aură de mister și legendă. Cina ta de gală în interiorul castelului în această seară este o experiență încântătoare”, apare pe site-ul agenției de turism americane.

ADVERTISEMENT

Despre Sibiu, agenția menționează viitorilor călători: ”Veți putea explora acest oraș vechi fascinant, o rămășiță a așezărilor săsești din secolul al XII-lea și să admirați arhitectura sa germanică. Orașul păstrează încă ziduri și turnuri medievale, precum Turnul Sfatului din secolul al XIII-lea, care leagă piețele principale. În această seară, luați-vă rămas bun de la România în timp ce călătoriți peste Marea Câmpie Ungară”, a mai notat agenția de turism.

Suma colosală pe care trebuie să o achiți pentru o astfel de călătorie

Ocolul Pământului în 80 de zile, însă, nu este pentru orice buzunar, ci doar pentru cei cu dare de mână. Biletul trenului pornește de la suma de 103.000 de euro, per persoană. În acest preț nu sunt incluse și zborurile cu avionul sau anumite mese.

ADVERTISEMENT
Tags: