Sport

Tricoul purtat de LeBron James în finala NBA din 2013, vândut cu o sumă exorbitantă. Cât a plătit un fan pentru suvenir

Un tricou purtat de LeBron James în finala NBA din 2013, pe când evolua pentru Miami Heat, s-a vândut cu o sumă fabuloasă la o licitație.
28.01.2023 | 11:40
Tricoul purtat de LeBron James in finala NBA din 2013 vandut cu o suma exorbitanta Cat a platit un fan pentru suvenir
Un tricou purtat de LeBron James în finala NBA din 2013, pe când evolua pentru Miami Heat, s-a vândut cu o sumă fabuloasă la o licitație. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Starul de 37 de ani al lui Los Angeles Lakers a reușit să intre în istorie după meciul pierdut anul trecut în fața celor de la Golden State Warriors, scor 115-117, devenind cel mai bun marcator din toate timpurile din liga nord-americană.

Sumă uriașă plătită pentru tricoul lui LeBron James din finala NBA din 2013

LeBron James este unul dintre cele mai mari nume pe care le-a dat baschetul american, iar un tricou pe care l-a purtat în finala NBA din 2013 s-a vândut în cadrul unei licitații cu peste 3,6 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Potrivit Forbes, care citează casa de licitații Sotheby’s din New York, tricoul cu numărul 6, pe care LeBron James l-a îmbrăcat în timpul victoriei lui Miami Heat în meciul 7 împotriva lui San Antonio Spurs în finala NBA din 2013, s-a vândut cu 3,68 milioane de dolari.

Acesta este al treilea cel mai valoros tricou vândut vreodată la o licitație și cel mai scump tricou purtat de James. În urmă cu ceva vreme, tricoul purtat de LeBron la NBA All-Star Game din 2020 a fost licitat pentru 630.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Cel mai scump tricou vândut vreodată la o licitație i-a aparținut lui Michael Jordan. A fost purtat în finala NBA din 1998 și s-a vândut cu 10,1 milioane de dolari. Pe locul secund se află tricoul purtat de Diego Maradona în celebrul meci cu Anglia de la Mondialul din 1986 când a înscris cu ”Mâna lui Dumnezeu” și care a fost licitat pentru 9,3 milioane de dolari.

LeBron James ar putea fi depășit de Kobe Bryant

LeBron James este un adevărat star peste Ocean și acest lucru se vede din sumele uriașe care se obțin prin licitarea unor produse care poartă semnătura baschetbalistului de la Los Angeles Lakers.

ADVERTISEMENT

Un card Rookie semnat de acesta în 2021 s-a vândut pentru 5,2 milioane de dolari. Este al doilea cel mai mare preț obținut vreodată pentru un card de baschet, după cel al lui Stephen Curry din 2009, care s-a licitat pentru 5,9 milioane de dolari.

Următoarea țintă a colecționarilor din baschet este un tricou purtat de regretatul Kobe Bryant la Los Angeles Lakers în timpul singurului sezon în care a fost desemnat cel mai valoros jucător din NBA.

ADVERTISEMENT

Licitația ar urma să aibă loc luna viitoare, iar experții estimează că tricoul îmbrăcat de Bryant, decedat într-un tragic accident de elicopter în 2020, ar putea să se vândă cu 7 milioane de dolari, ce ce ar însemna aproape dublu decât s-a dat cel al lui LeBron James.

ADVERTISEMENT