Sport

Tripleta Mbappe – Messi – Neymar are antrenor! Christophe Galtier a semnat pe doi ani și a fost prezentat oficial! Video

Christophe Galtier, antrenorul care i-a suflat titlul în Franța în 2021, cu Lille, a semnat încă de ieri noul contract cu PSG, iar astăzi, după o conferință de presă, va conduce și primul antrenament.
05.07.2022 | 11:29
Tripleta Mbappe  Messi  Neymar are antrenor Christophe Galtier a semnat pe doi ani si a fost prezentat oficial Video
PSG a anunțat oficial că noul antrenor al echipei este Christophe Galtier, în vârstă de 55 de ani, care a semnat un contract pe două sezoane. Sursă foto: psg.fr
ADVERTISEMENT
05-07-2022
12:38

Christophe Galtier, prezentat oficial la PSG

PSG a anunțat oficial că noul antrenor al echipei este Christophe Galtier, în vârstă de 55 de ani, care a semnat un contract pe două sezoane.

Tehnicianul a mai pregătit în cariera sa formațiile AS Saint-Etienne (2009-2017), OSC Lille (2017-2021) și OGC Nice (2021-2022), iar în capitala Franței îl înlocuiește pe argentinianul Mauricio Pochettino.

”Este o mare bucurie și o mândrie să îmi asum rolul de antrenor la PSG. Îi mulțumesc președintelui Nasser Al-Khelaifi, lui Luis Campos și tuturor oamenilor din club pentru încrederea pe care mi-au arătat-o.

Cunosc ce responsabilități voi avea în fruntea acestei echipe extraordinare, una dintre cele mai competitive și spectaculoase din Europa. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu toți acești jucători foarte talentați, precum și cu personal de nivel foarte înal.

Ambiția, rigoarea și optimizarea potențialului echipei vor fi liniile directoare ale mele. Aștept cu nerăbdare să devin antrenorul acestei echipe și să mă instalez în curând pe banca acestui magnific Parc des Princes, un stadion care emană pasiune pentru fotbal”, a declarat Galtier, la prezentarea oficială.

Nasser Al-Khelaifi s-a arătat încântat de faptul că PSG va avea după mult timp un antrenor francez: ”Suntem foarte bucuroși să-i urăm bun venit lui Christophe în familia Paris Saint-Germain. Călătoria lui este admirabilă. A avut succes la toate cluburile pe unde a mers.

Succesul său se bazează pe o personalitate excepțională care îi permite să scoată tot ce este mai bun din jucătorii și echipele sale într-o stare de spirit îndreptată hotărât spre colectiv. Suntem mândri că avem un antrenor francez și așteptăm cu nerăbdare să începem următorul capitol al creșterii clubului cu Christophe”.

Tripleta Mbappe-Messi-Neymar se poate apuca de treabă, căci Christophe Galtier a semnat luni contractul cu PSG. Numirea nu este o surpriză, înțelegerea fiind făcută de vreme bună. Întârzierea a fost cauzată doar de negocierile cu Mauricio Pochettino, legate de compensația pentru rezilierea contractului înainte de termen.

Christophe Galtier, un performer

Vineri, negocierile dintre PSG și Pochettino au fost finalizate. Iar despărțirea a fost anunțată în mod oficial. Astfel că, luni, Christophe Galtier s-a prezentat la Factory, sediul PSG, și a semnat noul contract.

ADVERTISEMENT

Potrivit L’Equipe, Galtier, care a semnat un contract pe doi ani, urmează să fie prezentat oficial chiar astăzi, într-o conferință de presă organizată la ora 14 locală (15 în România). Iar două ore și jumătate mai târziu, va conduce un prim antrenament.

Despre legătura lui cu Luis Campos, noul director al clubului parizian, cimentată în perioada Lille, ați putut afla deja din FANATIK. Ca și faptul că Galtier este ultimul antrenor care a reușit să îi sufle titlul lui PSG în Franța.

ADVERTISEMENT

Însă să fie suficient pentru a duce tripleta Mbappe – Messi – Neymar către câștigarea Champions League, țelul declarat al lui PSG de ani buni?

Ei bine, analiștii susțin că are toate atuurile, chiar dacă CV-ul său nu este la fel de bogat precum cel al lui Zidane. Cel care fusese pe lista parizienilor. Și care, se speculează, nu a vrut să semneze sperând să preia echipa națională a Franței.

ADVERTISEMENT

Pe bancă, din 1999

Christophe Galtier a jucat, ca fundaș, din 1985 până în 1999. Perioadă în care a evoluat pentru Marseille, Lille, Toulouse, Angers, Nimes, Monza și Liaoning.

După încheierea carierei, în 1999, a trecut la antrenorat, debutând ca secund la Marseille. Funcție pe care avea să o ocupe și la Aris sau Bastia. A devenit apoi asistentul lui Alain Perrin, alături de care a lucrat la Al Ain, Portsmouth, Sochaux, Lyon și apoi la Saint-Etienne.

ADVERTISEMENT

Dar când Perrin a părăsit Saint-Etienne în 2009, Christophe Galtier a acceptat propunerea de a-l înlocui ca principal. Și avea să rămână acolo până în 2017, cu rezultate notabile ținând cont de nivelul echipei. O Cupă a Ligii, 7 sezoane în Top 10 și patru cu loc european l-au adus în atenția lui Lille.

O formație pe care a preluat-o în decembrie 2017, de pe locul 18, și a dus-o, în 2019, pe locul secund. Și în Liga Campionilor, după șapte ani de absență. Iar în stagiunea 2020-21 la primul titlu după 10 ani și doar al patrulea din istorie. Rezultate grație cărora a obținut și titlul de Managerul Anului.

La mai puțin de o săptămână după ce echipa sa a devenit campioană a Franței, Galtier a demisionat. Treaba lui era făcută. ”Pur și simplu am convingerea că timpul meu aici s-a încheiat. Nu aș vrea să intru în rutină”, declara el pentru L’Equipe. Și a semnat cu Nice.  Cu care a terminat în sezonul trecut pe locul 5.

Mai avea contract până-n 2024, dar, evident, atunci când a venit propunerea lui PSG, nu a ezitat vreo clipă. Acum este timpul să demonstreze că alegerea lui Campos a fost bună.

ADVERTISEMENT
Tags: