Life

Trucul banal prin care poți separa gălbenușul de albuș. Un bărbat i-a uimit pe utilizatorii Tik-Tok

Trucul uimitor prin care un bărbat a separat gălbenușul de albușul de ou. Gestul său a devenit viral pe platforma Tik-Tok.
03.01.2023 | 17:59
Trucul banal prin care poti separa galbenusul de albus Un barbat ia uimit pe utilizatorii TikTok
Cum să separi un gălbenuș de albușul de ou. Sursa foto: Observator
ADVERTISEMENT

Separarea gălbenușului de albuș nu este întotdeauna ”o misiune” ușoară pentru mulți dintre noi, atunci când ne implicăm în treburile din bucătărie. Sunt dese momentele când dăm greș, dar un utilizator Tik-Tok pare că a găsit soluția.

Cum să separi gălbenușul de albuș cu ajutorul usturoiului. Gestul unui bărbat, viral pe Tik-Tok

Un bărbat face furori pe Tik-Tok cu metoda lui banală de a separa gălbenușul de albuș. Și el la rândul său a descoperit-o la o altă persoană și a dorit să o testeze.

ADVERTISEMENT

Secretul constă în usturoi. Mai exact, trebuie să îți atingi degetele de o căpățână de usturoi, după care să încerci să extragi gălbenușul din albuș. Trucul banal ar da rezultat.

Usturoiul s-a dovedit a fi util în apucarea gălbenușului cu degetele deoarece creează o peliculă impermeabilă pe piele, rămânând lipicioasă. Pelicula contribuie la atingerea gălbenușului astfel încât să nu se spargă.

ADVERTISEMENT

”De patruzeci de ani coc prăjituri și încercând să separ gălbenușul de albuș, aș fi putut să fac asta.”, potrivit utilizatorului ”@that40yearguy”.

Fanii bărbatului au rămas perplecși la vederea filmulețului și au lăsat valuri de comentarii.

”Încep să cred că usturoiul poate repara orice în acest moment”, a reacționat un internaut.

”Ți-am făcut trucul cu usturoiul și se schimbă jocul…”/ ”Mi-ar lua mai mult să separ și să curăț cățelul de usturoi decât să despart gălbenușul de albuș”,  au mai reacționat alți internauți.

ADVERTISEMENT

Proprietățile gălbenușului de ou

Gălbenușul de ou este sănătos pentru om, chiar dacă îl folosim mai mereu pentru prăjituri și alte preparate. Potrivit unor studii făcute de-a lungul timpului, acesta contribuie la protejarea inimii și creșterea părului.

Deși s-a descoperit că gălbenușul are un conținut ridicat de colesterol, nu influențează și colesterolul general din sânge, informează csid.ro

ADVERTISEMENT

De asemenea, se mai spune că șase grame de proteine de ou ajută la dezvoltarea musculaturii, dar și că un consum regulat de ouă la micul dejun combate surplusul ponderal.

ADVERTISEMENT