Life

Trucul care te ajută să dezgheți congelatorul rapid și ușor. Orice gospodină trebuie să știe asta

Pontul datorită căruia poți dezgheța congelatorul în timp util și foarte simplu. Toate femeile trebuie să cunoască asta.
17.01.2024 | 12:10
Trucul care te ajuta sa dezgheti congelatorul rapid si usor Orice gospodina trebuie sa stie asta
Pontul datorită căruia poți dezgheța congelatorul în timp util și foarte simplu. Toate femeile trebuie să cunoască asta. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Trucul care te ajută să dezgheți congelatorul rapid și ușor. Orice gospodină trebuie să știe asta dacă aparatul nu dispune de un sistem automat de dezghețare. Descoperă în rândurile de mai jos ce nu trebuie să treci cu vederea!

Pontul datorită căruia poți dezgheța congelatorul în timp util și foarte simplu. Toate femeile trebuie să cunoască asta

Pontul datorită căruia poți dezgheța congelatorul în timp util și foarte simplu. Toate femeile trebuie să cunoască asta. Este nevoie de un simplu ingredient, care se găsește în orice gospodărie, și un strop de răbdare.

ADVERTISEMENT

De acum înainte nu mai trebuie să aștepți o noapte întreagă pentru a scăpa de gheața în exces. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai la îndemână un produs simplu, care se folosește, în general, în preparatele culinare.

Sarea este alimentul care ajută la eliminarea gheții care se formează în congelator. În primul rând, frigiderul trebuie să fie scos din priză înainte de a se curăța. În al doilea rând, se presară ingredientul pe suprafețele înghețate.

ADVERTISEMENT

Acesta are rolul de a decongela natural prin scăderea punctului de îngheț al apei, ceea ce înseamnă că ajută la topire. Se lasă să acționeze vreme de aproximativ 15 minute. Cu cât se lasă mai mult, cu atât sarea este mai eficientă.

În momentul în care timpul s-a scurs se folosește o spatulă de plastic sau o racletă pentru a elimina gheața din congelator. Potrivit santeplusmag.com, trebuie evitate complet obiectele metalice care pot deteriora interiorul aparatului.

ADVERTISEMENT

La final pentru a se lua toată gheața din congelator se utilizează și o cârpă curată și ușor umedă. Cu ajutorul acesteia se îndepărtează simplu, rapid și fără dureri de cap toate reziduurile de sare și apă. Se poate utiliza și un burete.

Cum mai poate fi dezghețat rapid congelatorul

Congelatorul frigiderului mai poate fi dezghețat rapid și prin intermediul altor metode, care sunt, de asemenea, simple. Una dintre acestea are în prim-plan apa fierbinte care se pulverizează pe gheața din interior.

ADVERTISEMENT

De asemenea, gospodinele trebuie să știe că în congelator se poate lăsa și un vas cu apă caldă. Se lasă să acționeze aburii fierbinți preț de 15 minute, perioadă în care ușa trebuie să fie neapărat închisă. Apoi, se verifică stratul de gheață care se elimină ușor.

În altă ordine de idei, specialiștii în domeniu recomandă ca procesul de dezghețare să se facă întotdeauna pe timp de iarnă. Zilele cu temperaturi sub 0 grade sunt ideale pentru a scăpa de gheața în exces.

ADVERTISEMENT
Tags: