Life

Greșeala uriașă pe care o fac toți românii când spală rufe. De ce trebuie să bagi blugii în congelator

Eroarea majoră produsă de toate persoanele când bagă haine la spălat. Motivul pentru care blugii trebuie puși în congelator.
13.10.2023 | 20:21
Greseala uriasa pe care o fac toti romanii cand spala rufe De ce trebuie sa bagi blugii in congelator
Eroarea majoră produsă de toate persoanele când bagă haine la spălat. Motivul pentru care blugii trebuie puși în congelator. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Greşeala uriaşă pe care o fac toţi românii când spală rufe. De ce trebuie să bagi blugii în congelator. Care sunt regulile pe care le au obiectele vestimentare confecționate din denim. Un expert a explicat pe îndelete totul.

Eroarea majoră produsă de toate persoanele când bagă haine la spălat. Motivul pentru care blugii trebuie puși în congelator

Eroarea majoră produsă de toate persoanele când bagă haine la spălat. Creatoarea de modă, Adina Buzatu, a spus care este motivul pentru care blugii trebuie puși în congelator. Aceștia nu trebuie spălați la mașină.

ADVERTISEMENT

Stilista susține că denimul este un material extrem de sensibil și care se poate strica foarte repede. Pantalonii se curăță numai dacă s-au pătat, au prins un miros neplăcut sau au fost purtați de mai multe de 10 ori.

„Toți dintre noi avem o pereche de jeans sau câteva perechi de jeans pe care le iubim și nu dorim să le stricăm. Sigur, le poți spăla după fiecare purtare, dar nu îți sugerez asta decât dacă aceștia vor fi pătați. 

ADVERTISEMENT

Dacă nu sunt pătați și doar necesită igienizare, ai două variante. Îi congelezi, îi lași 24 de ore. Atenție! Când îi scoți din congelator nu îi desfaci imediat, ci îi lași să se dezghețe, pentru că altfel riști să se rupă fibra.

Ulterior, ei vor fi proaspeți pentru că, practic, se igienizează. Îi poți călca și sunt ca noi. Își revine fibra, se strânge, nu mai sunt largi. Impecabil. Sau îi poți da cu abur, îi agăți de partea de jos”, a explicat Adina Buzatu într-un clip de pe TikTok.

ADVERTISEMENT

Cum se curăță blugii murdari

Adina Buzatu a mai subliniat că blugii se dau cu abur atât pe interior, cât și pe exterior. Se insistă foarte mult pe partea de sus, în talie, ca mai apoi să se calce. Acest proces simplu și rapid face din perechea ta de pantaloni una impecabilă.

Stilista le recomandă oamenilor să aibă mare grijă atunci când bagă hainele din denim în mașina de spălat. Temperatura este importantă, nu trebuie să fie una mare, ci dimpotrivă. În plus, se alege un detergent care nu distruge.

ADVERTISEMENT

De asemenea, blugii care au pete trebuie dați cu o substanță care să scoată acea pată, dar numai în locul respectiv. Adina Buzatu trage un semnal de alarmă asupra produselor utilizate la spălare care pot duce la decolorare.

ADVERTISEMENT