Life

Trucul care te ajută “să scapi” de firele albe de păr. Cât de des este bine să-ți vopsești, de fapt, părul

Trucul prin care poți ”scăpa” de firele albe de păr. Iată cum trebuie să-ți vopsești părul și cât de des să faci acest lucru.
03.07.2023 | 15:24
Trucul care te ajuta sa scapi de firele albe de par Cat de des este bine sati vopsesti de fapt parul
Trucuri pentru a nu mai avea fire albe de păr. Sursa foto: doc.ro
ADVERTISEMENT

Firele albe de păr sunt neplăcute pentru persoanele care se confruntă cu această problemă. Ele pot apărea femeilor și bărbaților chiar și dinaintea procesului de îmbătrânire. Totuși, bărbații pare că se resemnează mai ușor cu situația, dar în cazul femeilor, poate fi un adevărat calvar.

Truc pentru acoperirea firelor albe de păr

Din fericire, există trucuri prin care firele albe de păr să nu se mai vadă. S-a constatat că ajută vopsitul, dar nu oricum. Trebuie respectați anumiți pași și utilizate anumite produse. Respectarea unui interval de timp este esențială.

ADVERTISEMENT

Concret, presupunem că mergi mâine la salon să te vopsești, dar va trebui să revii după 30 de zile sau după 6 săptămâni pentru următoarea aplicare pe păr a culorii pentru care ai optat. Alege vopseaua pe bază de amoniac, fiindcă este mai blândă cu scalpul.

Vopseaua cu amoniac are mai puțini oxidanți și contribuie la rezistența culorii. De altfel, dacă ai un păr foarte fragil, care cade și este mereu uscat, specialiștii recomandă să revii la salon după o perioadă mai mare, adică după o lună și jumătate.

ADVERTISEMENT

Unele femei apelează și la colorarea permanentă. Aceasta ar garanta acoperirea firelor albe. Totul se datorează amoniacului și agenților alcalini, care pătrund în fibra capilară.  Dar, mare atenție în această situație, căci poate fi nocivă.

Cât de toxică este vopseaua pentru scalp și pentru organism

Sunt multe vopsele care irită scalpul, duc la căderea părului, pot provoca alergii sau boli extrem de grave, precum cancerul. Medicii recomandă citirea cu atenție a prospectului și documentarea despre substanțele menționate, pentru a preveni consecințele.

ADVERTISEMENT

De ce ni se albește părul

Tot medicii spun că albirea părului este naturală, dar poate indica și lipsa unor vitamine esențiale, precum B12. Totodată, la această situație există posibilitatea să-și pună amprenta și stresul sau ”moștenirea”. Dacă ai în familie membri care ”au albit” prea devreme, inevitabil ți se va întâmpla la fel.

”Dacă au început să îți apară fire albe sau ai ajuns de-a dreptul cu părul alb, s-ar putea să dai vina pe serviciul care este prea stresant sau pe copiii tăi neastâmpărați care „îți scot fire albe”. E bine să știi că, în principal, genele fiecăruia dintre noi dictează cât de devreme și cât de repede albește părul.

ADVERTISEMENT

Așadar, dacă oricare dintre părinții tăi avea deja fire albe la 20-25 de de ani, ai un risc mai mare să pățești același lucru. Aceasta se numește albire prematură. La fel, dacă unul dintre părinții tăi a început să albească abia pe la 40-50 de ani, e posibil ca acesta să fie și cazul tău și deci să încărunțești mai târziu.

Dacă nu ai un istoric familial de albire prematură și nici părinți care să fi albit destul de târziu, așa cum spuneam mai sus, în mod normal primele fire albe pot începe să apară pe la vârsta de 35 de ani”, explică dr. Oana Cuzino pe doc.ro

ADVERTISEMENT
Tags: